به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ صفات شخصیتی به خصوصیات دائمی ای گفته می شود که یک فرد در اکثر مواقع از خود نشان می دهد. به طور کلی نیز می توان گفت که صفات شخصیتی اغلب از رفتار استنباط می شوند. شخصیت یک انسان از سن سه سالگی شروع به تثبیت شدن می کند و در سن پنجاه سالگی به سوی سفت شدن می رود. هم چنین از پنجاه سالگی به بعد شخصیت انسان پخته تر می شود و دارای درک و شعور بالایی می گردد. اما "صفات شخصیتی" شامل چه رفتارهایی می تواند باشد ، موضوعی است که ما در این مقاله از باشگاه خبرنگاران جوان آن را مورد بررسی قرار داده ایم.
در جامعه امروزی روانشناسان شخصیت انسان را در پنج بعد مورد ارزیابی قرار می دهند.
اما با این حال نظریه پردازان صفات شخصیتی سعی دارند، تعداد این صفات را به طور دقیق تر مشخص کنند. در این راستا نیز می توان به فهرست چهار هزاری صفات شخصیتی گوردون آلپورت، پرسش نامه 160 عامل شخصیت ریموند کاتل و هم چنین نظریه سه عامل هانس ایسنک اشاره داشت. اما باز هم از نظر بسیاری از محققین نظریه کاتل خیلی پیچیده و نظریه اسنک بسیار محدود تلقی شد. بر همین اساس نظریه پنج عامل بزرگ شخصیت صورت گرفت که در آن صفات برجسته شخصیت مورد بررسی قرار می گیرد.
حتما بخوانید: خودآگاهی صفت شخصیتی
این نوع شخصیت ها بیش تر افراد ماجرا جو و خلاق را شامل می شود. به گونه ای که این افراد شامل ویژگی هایی مانند تخیل و بینش هستند و با برخورداری از این ها طیف علاقه گسترده تری از دیگران را نیز دارا هستند.
حتما بخوانید:تیپ شخصیتی شما کدام است؟
افراد برون گرا شخصیت اجتماعی تری دارند. به گونه ای که این اشخاص شخصیت تحریک پذیر، پر حرف ،جسوری دارند و هم چنین به راحتی ابزار احساسات می کنند. برون گرا ها برعکس درون گراها از بودن در جمع لذت می برند.
حتما بخوانید:با این تست روان شناسی جالب شخصیتتان را محک بزنید!
اشخاص با وجدان یا به اصطلاح وظیفه شناس افرادی با ملاحظه هستند. این چنین انسان هایی قادر به کنترل هیجان های لحظه ای شان هستند و رفتارهای هدفمندی از خود نشان می دهند.صفات شخصیتی این افراد شامل منظم و مرتب بودن و توجه به جزئیات نیز می شود.
حتما بخوانید: شخصیت پنهانی تان را با این تست جالب روان شناسی محک بزنید!
از بازرترین صفات این افراد می توان به توانایی بالا در جلب در اعتماد دیگران، نوع دوستی ، محبت، همدلی، همکاری و سایر صفات خوب اجتماعی اشاره داشت.
حتمابخوانید:تست های روان شناسی قبل از ازدواج
این نوع صفت شخصیتی با غم، بی ثباتی عاطفی و دمدمی مزاجی توصیه می شود. افرادی که روان رنجوری بالایی دارند معمولا غم، زود رنجی، تغییر خلق و خو ، اضطراب را بیش از افراد دیگر تجربه می کنند.
این پنج مورد از صفات شخصیتی جهانی هستند و این در یافته ای مک کری و همکارانش به خوبی روشن است. هم چنین با انجام مطالعه ای بر روی 50 فرهنگ مختلف مشخص شده که این پنج بعد به طور صحیح شخصیت افراد را توصیف می کنند.
انتهای پیام/
ممنونم