نهمین امام شیعیان حضرت امام محمد تقی (ع) معروف به جوادالائمه (ع)، در ۱۰ رجب سال ۱۹۵ هجری قمری در مدینه منوره دیده به جهان گشود و در آخر ماه ذی القعده سال ۲۲۰ هجری قمری و در سن ۲۵ سالگی در بغداد به شهادت رسید.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

زندگی‎نامه حضرت امام جواد (علیه السلام)
 
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا أَبَا جَعْفَرٍ مُحَمَّدَ بْنَ عَلِیٍّ الْبَرَّ التَّقِیَّ الْإِمَامَ الْوَفِیَّ السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الرَّضِیُّ الزَّکِیُّ
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا وَلِیَّ اللَّهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا نَجِیَّ اللَّهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا سَفِیرَ اللَّهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا سِرَّ اللَّهِ [سِتْرَ اللَّهِ‏]
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا ضِیَاءَ اللَّهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا سَنَاءَ اللَّهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا کَلِمَةَ اللَّهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا رَحْمَةَ اللَّهِ
السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا النُّورُ السَّاطِعُ السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْبَدْرُ الطَّالِعُ السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الطَّیِّبُ مِنَ الطَّیِّبِینَ
السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الطَّاهِرُ مِنَ الْمُطَهَّرِینَ السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْآیَةُ الْعُظْمَى السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْحُجَّةُ الْکُبْرَى
السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْمُطَهَّرُ مِنَ الزَّلاتِ السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْمُنَزَّهُ عَنِ الْمُعْضِلاتِ [الْمُعْظِلاتِ‏]
السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الْعَلِیُّ عَنْ نَقْصِ الْأَوْصَافِ، السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا الرَّضِیُّ عِنْدَ الْأَشْرَافِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا عَمُودَ الدِّینِ
أَشْهَدُ أَنَّکَ وَلِیُّ اللَّهِ وَ حُجَّتُهُ فِی أَرْضِهِ وَ أَنَّکَ جَنْبُ اللَّهِ وَ خِیَرَةُ اللَّهِ وَ مُسْتَوْدَعُ عِلْمِ اللَّهِ وَ عِلْمِ الْأَنْبِیَاءِ وَ رُکْنُ الْإِیمَانِ وَ تَرْجُمَانُ الْقُرْآنِ
وَ أَشْهَدُ أَنَّ مَنِ اتَّبَعَکَ عَلَى الْحَقِّ وَ الْهُدَى وَ أَنَّ مَنْ أَنْکَرَکَ وَ نَصَبَ لَکَ الْعَدَاوَةَ عَلَى الضَّلالَةِ وَ الرَّدَى
أَبْرَأُ إِلَى اللَّهِ وَ إِلَیْکَ مِنْهُمْ فِی الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ وَ السَّلامُ عَلَیْکَ مَا بَقِیتُ وَ بَقِیَ اللَّیْلُ وَ النَّهَارُ


زندگی‎نامه حضرت امام جواد (علیه السلام)
یا اَبا جَعفَرٍ یا مُحَمَّدَبنَ عَلیٍّ اَیُّهَا التَّقِیُّ الجَوادُ یَا بْنَ رَسُولِ اللّهِ یا حُجَّةَ اللّهِ عَلی خَلقِهِ یا سَیِدَنا وَ مَولانا
اِنا تَوَجَّهنا وَ استَشفَعنا وَ تَوَسَّلنا بِکَ اِلیَ اللّهِ وَ قَدَّمناکَ بَینَ یَدَی حاجاتِنا یا وَجیهاً عِندَاللّهِ اِشفَع لَنا عِندَاللّه
*****
به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد؛ حضرت ابوجعفر محمد بن علی جوادالائمه (علیه السلام) نهمین امام شیعیان و فرزند عظیم الشأن شاه خراسان امام رضا (علیه السلام) می‌باشد.

آن حضرت در ۱۰ رجب المرجب و به روایتى در ۱۹ رمضان المبارک سال ۱۹۵ هجری قمری در مدینه منوره به دنیا آمد.

پدر بزرگوارشان حضرت امام علی ابن موسی الرضا (علیه آلاف تحیه و الثناء) و مادر گرامیشان بانویى پرهیزکار به نام سبیکه می‎باشد که امام رضا (ع) وى را خیزران نامید.

سبیکه از اهالى نوبه در سرزمین مصر و از خاندان قبطیه همسر رسول خدا (ص) بود.

امام نهم شیعیان (ع) مانند جده اش فاطمه زهرا (س)، زندگانی کوتاه و عمری سراسر رنج و مظلومیت داشت و نهایتاً در آخر ماه ذی‎القعده سال ۲۲۰ هجری قمری در سن ۲۵ سالگی به شهادت رسید، مرقد شریف آن حضرت (ع) در کاظمین در جوار مرقد مطهر جد بزرگوارشان حضرت امام موسی کاظم (ع) قرار دارد.

امام محمد تقی (ع) همچنین به باب الحوائج شهرت دارد.

جواد (بخشنده) و تقی (پرهیزگار) مشهورترین القاب آن حضرت (ع)، و رضی و متقی از دیگر القاب ایشان است.
 
زندگی‎نامه حضرت امام جواد (علیه السلام)
امام جواد (ع) هنگام شهادت جانگداز پدر ارجمندش حضرت امام رضا (ع) در اواخر ماه صفر سال ۲۰۳ هجری قمری، ۸ ساله بود که مقام امامت به ایشان انتقال یافت.

دوران ۱۷ ساله امامت حضرت جوادالائمه (ع) با حکومت مأمون و معتصم خلفای جنایتکار عباسی، همزمان بود.

یکی از همسران امام جواد (ع) ام الفضل دختر مأمون عباسی بود که از وی فرزندی نداشت.

زوجه دیگر آن حضرت (ع) هم سمانه مغربیه و مشهور به ام ولد بود.

حضرت جوادالائمه (ع) دارای ۴ فرزند پسر و ۴ دختر به اسامی حضرت ابوالحسن امام علی النقی الهادی (ع) امام دهم شیعیان، ابواحمد موسی مبرقع، ابواحمد حسین، ابوموسی عمران، فاطمه، خدیجه، ام کلثوم و حکیمه می‌باشد.

هنگامی که امام رضا (ع) در سال ۲۰۰ هجری قمرى، به دعوت و اجبار مأمون عباسى از مدینه به طوس (خراسان) رفت، فرزند خردسالش امام جواد (ع) که شش سال بیشتر نداشت و مانند دیگر افراد خانواده آن حضرت (ع) در مدینه ماند، جانشین ایشان در این شهر بود. حضرت ثامن الحجج (ع) در این سفر، هیچ یک از اعضای خانواده خود را به همراه نبرد و در آنجا تنها زندگی می‌کرد.

امام جواد (ع) تنها برای غسل و اقامه نماز بر پیکر نورانی پدر در طوس حضور یافت.

البته در برخی اسناد تاریخی هم آمده است که امام جواد (ع) علاوه بر این، در سال ۲۰۲ هجری قمری نیز برای دیدار پدر بزرگوار خود در زمانی که ولیعهد مأمون بودند، به طوس (مرو) رفت و سپس به مدینه بازگشت.

مأمون عباسی، سیاست و رفتار پدرش هارون‌الرشید برای کنترل امام موسی کاظم (ع)، که آن حضرت (ع) را به بغداد آورده و زندانی کرده بود، را با امام رضا (ع) در پیش گرفت، ولی با ظاهری آراسته و فریبکارانه می‌کوشید که نه تنها در ظاهر امر، مسأله زندان و مانند آن در کار نباشد، بلکه با برخورد دوستانه، چنین تبلیغ شود که او علاقه و محبت ویژه‌ای نیز به ایشان دارد.

مأمون در سال ۲۰۴ هجری قمری و بعد از شهادت حضرت ثامن الحجج (ع) به بغداد بازگشت، ولی این را میدانست که شیعیان پس از امام رضا (ع)، فرزند او را به امامت خواهند پذیرفت و در این صورت، همچنان تهدیدی برای وی بر جای خواهد ماند، بویژه که مأمون متهم بود امام رضا (ع) را به شهادت رسانده است؛ بنابراین پس از شهادت امام رضا (ع)، نوبت به فرزند عزیزش امام جواد (ع) رسید تا به نحوی کنترل شود. مأمون برای رسیدن این هدف، بلافاصله آن حضرت (ع) را از مدینه به بغداد فراخواند و ایشان در سال ۲۱۵ هجری قمرى وارد بغداد شد.

مأمون هنگامى که به مقام و کمالات معنوی وعلمى و فضایل اخلاقی و انسانى امام محمد تقى (ع) آگاهى پیدا کرد، به گرمى از ایشان استقبال کرد و آن حضرت (ع) را بر سایرین از عباسیان و علویان ترجیح و برترى داد و دختر خود ام‎الفضل را به عقد ازدواج آن حضرت (ع) درآورد.

خلیفه ملعون عباسی از این راه به راحتی می‌توانست هم امام (ع) را در کنترل خود داشته باشد و هم رفت و آمد و ارتباط و تماس‌های شیعیان را با آن حضرت (ع) زیر نظر بگیرد.

عباسیان و درباریان مأمون که از تصمیم وى برای ازدواج دخترش با امام جواد (ع) برآشفتند و او را از آینده این کار برحذر داشتند، زیرا ترس آن را داشتند که پس از مأمون، خلافت به خاندان علوی برگردد، چنانکه درباره ولایتعهدى پدرش امام رضا (ع) هم به سختی دچار همین نگرانی شده بودند.

گفته می‌شود آنان مخالفت خود را به گونه دیگری وانمود کردند و گفتند: دختر خود را به ازدواج کودکی درمی آورد که تفقه در دین خدا ندارد، حلال را از حرام تشخیص نمی‌دهد و واجب را از مستحب باز نمی‌شناسد.

مامون که به گفتار بى اساس آنان اعتقادى نداشت و از کمالات و فضایل معنوی و علمی امام جواد (ع) آگاه بود، در مقابل این برخورد و براى نشان دادن شایستگى آن حضرت (ع)، مجلس بحث و مناظره علمى برپا کرد و امام نهم شیعیان (ع) را به مناظره علمی با یحیی بن اکثم دانشمند دربار عباسی و فقیه بزرگ اهل سنت در آن عصر فراخواند که امام (ع) در این مجلس، به تمامی پرسش‌ها پاسخ گفت و مقام و موقعیت علمی و هوش و ذکاوت آن حضرت (ع) بر همگان آشکار و اثبات شد. پس از آن مأمون دختر خود را به همسری امام جواد (ع) درآورد.

امام جواد (ع) پس از آن و با وجود تکریم و احترام از سوی مأمون، تمایلى به زندگى اشرافى و معاشرت با خلیفه عباسی و درباریان نداشت و به دنبال فرصتى بود که از آن محیط خارج شود.

حضرت جوادالائمه (ع) پس از چندی به سفر حج رفت و از آنجا به مدینه بازگشت و تا پایان خلافت مأمون در سال ۲۲۰ هجری قمری در آن شهر ماندگار شد.

همگان امام جواد (ع) را عالمی بزرگ می‎دانستند. ایشان انسانی بردبار، نیکو سخن، عابد و بسیار باهوش بود.

احادیث ارزشمند بسیاری از آن امام همام (ع) در کتبی همچون عیون اخبار الرضا، تحف العقول، مناقب و بحارالانوار نقل شده است.
 
زندگی‎نامه حضرت امام جواد (علیه السلام)

ام الفضل همسر امام جواد (ع) که در دربار خلافت پرورش یافته و از زندگى اشرافى برخوردار بود، تحمل زندگى زاهدانه و بى آلایش خاندان عصمت و طهارت (ع) را نداشت و از آغاز ورود به مدینه منوره، بناى ناسازگارى در پیش گرفت و برای بازگشت به بغداد اصرار می‌کرد.

حتی چند بار در نزد پدرش مأمون شکایت و گلایه کرد، اما مأمون به شکوائیه هاى دخترش اعتنا نداشت و وى را به زندگى مسالمت آمیز با امام جواد (ع) توصیه مى کرد.

مأمون برای امام محمد تقی (ع) احترام قائل بود و به این که دامادى وى را پذیرفته است، افتخار مى‎کرد.

پس از مرگ مأمون در ۱۷ رجب سال ۲۱۸ هجری قمرى، برادر ناتنی‎اش معتصم (لعنت الله علیه) به عنوان جانشین وی و هشتمین خلیفه عباسی، خلافت را در دست گرفت.

معتصم عباسی با این که در ظاهر براى امام جواد (ع) احترام قائل بود ولى در باطن نسبت به مقام و منزلت آن حضرت (ع) و شایستگى وى براى رهبرى مسلمین رشک مى برد و درصدد تحقیر و شهادت ایشان برآمد؛ لذا در اولین سال حکومت خود و براى کنترل و مراقبت بیشتر حضرت جوادالائمه (ع)، ایشان را به بغداد فراخوان و در حقیقت تبعید کرد و آن حضرت (ع) به ناچار به همراه همسر خود ام‎الفضل مدینه را ترک کرد و به بغداد رفت.

امام نهم شیعیان هنگامی که عازم بغداد شد، فرزند گرامی خود امام على النقى (ع) را در مدینه جانشین خود کرد.

حضرت امام جواد (ع) در طول عمر با برکت و کوتاه مدت خویش، دوبار (در سال‌های ۲۱۵ و ۲۲۰ هجری قمری) به بغداد مسافرت کرد که هر دو بار، مصادف با ماه محرم بود.

معتصم به خاطر کینه و دشمنی که نسبت به اهل بیت (ع) و شیعیان آنان داشت، به بهانه هایى، محدودیت‎هاى جدیدی براى آنان و بویژه امام جواد (ع) قائل مى‎شد.

حضرت باب الحوائج امام محمد تقى (ع) در این سفر، چند ماه بیشتر در بغداد زندگى نکرد و سرانجام در آخر ذى القعده همان سال (۲۲۰ هجری قمری) و به وسیله زهرى که همسرش ام الفضل به تحریک برادرش جعفر بن مأمون و به دستور عمویش معتصم عباسى به آن حضرت (ع) خورانید، مسموم گردید و پس از چندى و در حالی که تنها ۲۵ سال از عمر شریفش میگذشت، به شهادت رسید.

پیکر پاک و نورانی امام جواد (ع) در مقابر قریش بغداد، در کنار مرقد مطهر و شریف جد بزرگوارش حضرت باب الحوائج امام موسى بن جعفر الکاظم (ع) که هم اکنون معروف به کاظمین، و ملجاء و پناهگاه عاشقان و شیعیان و ارادتمندان است، مدفون گردید.
 
زندگی‎نامه حضرت امام جواد (علیه السلام)

امام جواد (ع) در میان ۱۲ امام معصوم (ع) از نظر سنى، زودتر از دیگران به مقام امامت نایل گردید و از نظر سال‎هاى عمر، سن پایین‎تری نسبت به دیگر ائمه بزرگوار (ع) داشت.
*****
الّلهُمَّ ارْزُقْنا زِيارَتَهُ وَ شَفاعَتَهُ وَ اجعَلنَا مِن خَیرِ شِیعَتِهِ وَ مُحِبِّیهِ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
یک خانم اصفهانی ، که پیرو آن امام مظلوم وغریب است.
۱۶:۰۴ ۱۸ خرداد ۱۴۰۳
دل بسوز بسیار!،که امام جواد (ع) ،درخانه خود ، دشمن نزدیک( زنش) داشته وغریب بوده،وچه خوب که از این زن فرزندی ونسلی به ثمره نرسیده.ودل از این همه غریبانگی خون وداغداره.?
Iran (Islamic Republic of)
عباس
۰۱:۰۴ ۱۰ خرداد ۱۴۰۳
یا جواد الاعمه مرا دریاب
Iran (Islamic Republic of)
فاطمی
۱۸:۴۶ ۰۱ بهمن ۱۴۰۲
السلام علیک یا امام جواد الائمه ع روح پاکش صلوات
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۲ ۲۵ خرداد ۱۴۰۲
السلام علیک یامحمدبن علی ایهاالجواد(ع)
احسنت به شمامطالب خوبی ارائه فرمودید، اجرتون باامام زمان(عج)
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۶ ۲۲ شهريور ۱۴۰۱
سلام من اراده خواستی به امام جواد ع دارم واز اسم جواد بسیار
بسیار خوشحال میشم وقتی نام میبرم
جواد سعنی باسعادت بزرگوار ومهربان
اسلام علیک یا جواد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۳ ۲۶ مرداد ۱۴۰۱
امام جواد علیہ السلام ازربامتنفربود وام ھایی کہ سوددارند ازنظرامام خمینی سلام اللہ علیہ سودش رباست وربادرحکم جنگ باخداست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۰۰ ۱۱ تير ۱۴۰۱
اللهم العن اول ظالم ظلم حق محمد واله محمد واخر تابع له
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۱ ۰۹ تير ۱۴۰۱
یا باب الحوائج....
Iran (Islamic Republic of)
ا
۰۴:۱۱ ۰۹ تير ۱۴۰۱
سلام مطلب خوب ومفیدی بود ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۱۹ ۰۹ تير ۱۴۰۱
یا باب الحوائج
Iran (Islamic Republic of)
...
۰۰:۱۷ ۰۹ تير ۱۴۰۱
خدا خیرت بده اجرت با امام رضا (ع)
Iraq
جواد
۱۱:۳۱ ۰۷ تير ۱۴۰۱
سپاسگزارم.شک نکن به سخاوت امام جواد که این زحمت ومحبتت اجر خواهد نهاد.ممنون.خداخیرتون بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۱ ۳۰ خرداد ۱۴۰۱
یا جواد الائمه ادرکنی
Turkiye
ناشناس
۱۳:۲۳ ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۱
دعای همه و از من را اجابت کن و گره از مشکلات بردار به حق پدربزرگوارتان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۲ ۱۷ بهمن ۱۴۰۰
عال
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۱۷:۴۴ ۱۸ دی ۱۴۰۰
عالی ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۷ ۰۳ دی ۱۴۰۰
خوبه ولی خیلی خیلی برای نوشتن زیاده خیلی
Iran (Islamic Republic of)
محمدرضاصدفیان
۱۱:۲۴ ۰۴ اسفند ۱۳۹۹
هرچی‌برای‌اهل‌بیت‌وائمه‌اطهارقدم‌برداریدوکمک‌کنیدبازهم‌کم‌است‌‌‌اجرکم‌‌عندالله‌وعندالرسول‌ودمتون‌گرم‌به‌شماهاکه‌دراین‌مسیرمقدس‌ونورانی‌ومبارک‌قدم‌‌برمیدارید!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۲ ۲۷ بهمن ۱۳۹۹
سلام ممنون عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه قره داشی
۱۱:۰۰ ۲۱ بهمن ۱۳۹۹
خوب بود
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه رضوانی فر
۱۹:۴۰ ۰۴ دی ۱۳۹۹
خیلی عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۱ ۰۳ دی ۱۳۹۹
خوب بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۶ ۰۲ دی ۱۳۹۹
عالی بود ممنون از شما
ممنون خیلی بینظیر بود
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه آقایی
۱۷:۰۱ ۲۵ آذر ۱۳۹۹
ممنونم عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۹ ۲۲ آذر ۱۳۹۹
مرسی
Iran (Islamic Republic of)
اشتیاق
۲۲:۱۷ ۳۰ آبان ۱۳۹۹
درود خدا بر خاندان پاک رسول خدا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۶ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
سلام نمی دانستم دلم گرفت از این عمر کوتاه افسوس
Iran (Islamic Republic of)
م.ج
۱۷:۰۱ ۳۱ تير ۱۳۹۹
درود وسلام خدا بر محمد وآل محمد ( ص) ولعنت خدا بر دشمنانشان
Iran (Islamic Republic of)
ثابت علی ساجدی
۱۲:۴۹ ۳۱ تير ۱۳۹۹
خیلی عالی و جامع بود خدا خیرتان بدهد
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۲:۳۸ ۳۱ تير ۱۳۹۹
سلام
در میان ۱۲ امام معصوم از نظر سنی امام مهدی زودتر به امامت رسیدن
امام مهدی ۵ ساله بودن ولی امام جواد ۹ سالشون بوده که به امامت رسیدن
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه
۲۲:۳۲ ۳۰ تير ۱۳۹۹
خیر
جمله اخری اشتباه هست
امام زمان(عج) در زمان ۵ سالگی به امامت رسید
در حالی امام جواد(علیه سلام) در ۸ سالگی رسید
شهادت امام جواد تسلیت باد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۹ ۳۰ تير ۱۳۹۹
السلام علیک یا آقا امام جواد ائمه (ع) ممنون عالی بود مفید و جامع .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۲ ۲۹ تير ۱۳۹۹
بنام خالق ۱۴صلوات هدیه به امام جوادبفرست اللهم صل الله محمد وال محمد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۳ ۱۳ خرداد ۱۳۹۹
سلام ممنونم از شما عالیه التماس دعا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۳۶ ۰۲ خرداد ۱۳۹۹
خیلی ممنوم که این ها را در اختیار ما گذاشتین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۳ ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام
سربازان امام جواد
سربازان گمنام امام جعفر صادق
Iran (Islamic Republic of)
نادیا
۱۴:۱۵ ۱۵ اسفند ۱۳۹۸
سلام، عالی بود مرسی
Iran (Islamic Republic of)
یاسین
۲۰:۳۱ ۲۵ بهمن ۱۳۹۸
خیلی خیلی خوب بود
Iran (Islamic Republic of)
نرگس
۱۷:۰۹ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
خیلی عالی
Iran (Islamic Republic of)
نرگس
۱۷:۰۸ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸
خیلی عالی ممنون به خاطر زحماتتون
Iran (Islamic Republic of)
اسماعیل غفاری
۲۲:۳۰ ۰۸ بهمن ۱۳۹۸
خیلی عالی ممنون ازشما
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۹:۲۲ ۰۶ بهمن ۱۳۹۸
سلام التماس دعا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۵ ۲۰ دی ۱۳۹۸
باسلام ممنون از اینکه این اطلاعات را در اختیار همگان گذاشته آید.تشکرمیکاییل مقدم
Iran (Islamic Republic of)
نداجمشیدی
۰۰:۵۹ ۰۷ دی ۱۳۹۸
خیلی عالی بود ممنونم
Iran (Islamic Republic of)
سید هادی صادقی
۱۵:۱۵ ۱۷ آذر ۱۳۹۸
خیلی خوب بود اطلاعات زیادی کسب کردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۹ ۲۰ آبان ۱۳۹۸
خوب بود چون من باید موضوعی تحقیق کنم و این خیلی به دردم خورد
Iran (Islamic Republic of)
هادی
۲۰:۵۴ ۱۹ مهر ۱۳۹۸
خدا لعنت کنه قاتلان اهل بیت(ع)
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۳ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸
ممنون بابت این متن و زحمتایی که میکشین
Iran (Islamic Republic of)
سیما
۱۱:۲۹ ۰۶ شهريور ۱۳۹۸
خدا از کسانی که بهر دلیلی همسرانشان را به قتل می‌رسانند نگذرد، اونهم اینطور همسری
Iran (Islamic Republic of)
زهرا
۱۷:۳۰ ۱۱ مرداد ۱۳۹۸
سلام . اجرتان با خدا . ممنون از این مطلب . همسرشون پس از فوت امام چیکار کردند ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۴ ۱۱ مرداد ۱۳۹۸
سلام اجرکم عندالله واقعا عالی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۳ ۱۱ مرداد ۱۳۹۸
ممنون از لطف شما که زندگی امامان عزیز و بزرگوار را اطلاع رسانی می کنید
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه
۱۱:۲۴ ۱۱ مرداد ۱۳۹۸
من تا به حال زندگی امام نهم را نخوانده بودم وقتی این متن را خواندم واقعا تحت تاثیر قرار گرفتم این قدر که این جمله بندی
زیبا و قشنگ بود
تشکر به خاطر این همه زحماتتون
موفق و پیروز باشید
Iran (Islamic Republic of)
نورالدین مرادی
۰۳:۳۴ ۱۱ مرداد ۱۳۹۸
سلام و درودخدا برائمه اطهار ، بویژه برجوان ترین امام هدایت حضرت امام جواد علیه السلام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۴ ۱۰ مرداد ۱۳۹۸
بسیار عالی است جزاکم الله خیرا فی الدنیا و الآخره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۳ ۱۵ اسفند ۱۳۹۸
خوب بود .ممنون