ویتامین D نقش مهمی در رشد استخوان‌ها و دندان و بهبود مقاومت در برابر بیماری‌های خاص دارد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ دنیا فیروزی کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، اظهار کرد: دریافت مقدار کافی از ویتامین D برای رشد طبیعی و توسعه استخوان‌ها و دندان و همچنین بهبود مقاومت در برابر بیماری‌های خاص مهم است.

وی، کمبود ویتامین D را یک اپیدمی جهانی برشمرد که در ایران نیز به طور چشمگیری رو به افزایش است، به طوری که حتی گروه سنی جوان نیز به آن مبتلا هستند.

دنیا فیروزی با تاکید بر اهمیت گنجاندن غذا‌های سرشار از ویتامین D. در رژیم غذایی به دلیل تغییرات سبک زندگی، افزود: حتی کسانی که زمان زیادی را در محیط بیرون هستند نیز به دلیل داشتن پوشش و استفاده از ضد آفتاب، دچار کمبود این ماده مغذی هستند، بنابراین با توجه به کمبود این ویتامین، حفظ یک رژیم غذایی هدفمند سرشار از غذا‌های غنی با ویتامین D. بسیار دارای اهمیت است.

این کارشناس ارشد تغذیه، روغن کبد ماهی، ماهی‌های روغنی، ماهی کوچک (خاویار)، لبنیات، جگر گاو و تخم مرغ را شش غذای سرشار از ویتامین D. برشمرد و گفت: یک قاشق چایخوری روغن کبد ماهی، منبع بسیار غنی از ویتامین D، یک عامل ضدالتهابی قوی و دارای خواص سلامتی بر سیستم قلبی و عروقی، هورمونی، ایمنی، تولید مثل و عصبی است.

فیروزی، همچنین ماهی‌های چرب مانند ماهی تن، ماهی قزل آلا و ماهی خال مخالی را سرشار از ویتامین D. دانست.

وی، در مورد ماهی خاویار نیز به عنوان دیگر منبع غذایی سرشار از ویتامین D، بیان کرد: این ماده غذایی دارای امگا ۳ ویتامین‌های A.، B. ۱۲، E، B. ۶، آهن، منیزیم و سلنیوم است که موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی، گردش خون و ایمنی بدن می‌شود.

این کارشناس ارشد تغذیه اضافه کرد: جگر گوساله نه تنها یک منبع بسیار خوب از ویتامین D. است، بلکه یک ارگان ذخیره سازی برای بسیاری از مواد مغذی مهم از قبیل: ویتامین‌های A، D، E، K، B. ۱۲ و اسید فولیک و مواد معدنی مانند مس و آهن محسوب می‌شود و یک تخم مرغ بزرگ نیز دارای حدود ۴۴ واحد ویتامین D. است.

ویتامین D و اهمیت حفظ آن در غذا‌ها

فیروزی ادامه داد: ویتامین D. یک ماده غذایی بسیار پایدار در مواد غذایی است که با بسیاری از تکنیک‌های پخت و پز با حرارت کم آسیب نمی‌بیند، اما مواد غذایی پخته شده در روغن مقداری از محتوای ویتامین D. خود را از دست می‌دهند؛ به عنوان مثال سرخ کردن تخم مرغ، حدود ۲۰ درصد از محتوای ویتامین D. را در مقایسه با سایر روش‌ها که حدود ۱۰درصد برآورد شده است، کاهش می‌دهد.

این کارشناس ارشد تغذیه، بهترین راه برای حفظ محتوای ویتامین D. هرگونه مواد غذایی را پرهیز از پخت و پز با حرارت بالا و زمان پخت طولانی دانست و افزود: ویتامین D. برای حفظ سلامت روانی و عملکرد مناسب بدن حیاتی است و لازم است برای اطمینان از وجود مقدار مناسب از این ویتامین در رژیم غذایی روزانه، یک تلاش آگاهانه داشته باشیم.

انتهای پیام/ن

 

برچسب ها: تغذیه ، غذا و دارو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.