به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ شیرازی پلو حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۱۲ ، اسید چرب امگا ۳، قند، کلسیم، سلنیوم، پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، منیزیم، آهن، آنتی اکسیدان، فلاونوئیدها، منگنز، روی و اسید فولیک است.
برای بررسی خواص شیرازی پلو و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص شیرازی پلو اظهار کرد: این غذا نقش موثری در تقویت حافظه و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر دارد؛ شیرازی پلو به علت داشتن کلسیم، فسفر، منیزیم و ویتامین D موجب استحکام استخوانها و دندانها میشود و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری میکند.
بیشتر بخوانید: غذاهای مخصوص تقویت حافظه و تمرکز
وی درباره خواص دیگر شیرازی پلو بیان کرد: این غذا تاثیر چشمگیری در تقویت عمومی و افزایش انرژی بدن دارد؛ شیرازی پلو به تقویت سیستم قلبی و عروقی، قوای جنسی، بینایی، معده و کبد کمک شایانی میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شیرازی پلو برای افراد لاغر و کم خون مفید است و موجب چاقی آنها میشود؛ این غذا شادی و نشاط را در افراد ایجاد میکند و اضطراب، استرس و افسردگی را از بین میبرد.
بیشتر بخوانید: دوپینگ حافظه با نسخههای طبیعی
عظمایی تاکید کرد: شیرازی پلو به علت وجود گروه ویتامینهای B ، A ، E و سایر املاح معدنی نقش موثری در تقویت، شادابی، جوانسازی پوست و مو و افزایش رشد موها دارد؛ این غذا به علت وجود پروتئین بالا موجب عضله سازی بدن میشود.
وی یادآور شد: شیرازی پلو برای زنان باردار و شیرده و مبتلایان به سندروم روده تحریک پذیر مفید است.
برنج پنج پیمانه
زرده تخم مرغ سه عدد
ماست چکیده یک لیوان
مرغ ۷۰۰ گرم
کره محلی ۱۰۰ گرم
روغن کنجد به مقدار لازم
پیاز یک عدد
زعفران دَمکرده ۲ قاشق غذاخوری
بادنجان سه عدد
زرشک پلویی سه قاشق غذاخوری
خلال پسته و بادام از هر کدام ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
پودر سبوس برنج یک قاشق غذاخوری
- نخست مرغ را با پیاز تفت دهید و آن را ریش ریش کنید.
- برنج را به همراه آب و پودر سبوس برنج بجوشانید تا نیم پز شود سپس آن را آبکش کنید.
- بادنجانها را ورق ورق و در روغن کنجد سرخ کنید.
- زرده تخم مرغ را با ماست چکیده و زعفران دَمکرده خوب مخلوط کنید تا یکدست شود.
- برنج را به زرده تخم مرغ، ماست چکیده و زعفران دَمکرده بیفزایید.
- کف ظرف را چرب کنید؛ مقداری از مخلوط برنج، زرده تخم مرغ، ماست چکیده و زعفران دَمکرده را داخل ظرف بریزید.
- روی مخلوط برنج، زرده تخم مرغ، ماست چکیده و زعفران دَمکرده یک لایه از بادنجانها را قرار دهید سپس برنج را روی بادنجانها بریزید و مرغ را هم به آنها اضافه کنید.
- بقیه برنج را به مرغ بیفزایید.
- مقداری از آب مرغ را با نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید؛ روی برنج بریزید و صبر کنید تا دَم بکشد.
- زرشک را داخل روغن کنجد تفت دهید و خلال بادام و پسته را به آن اضافه کنید.
- روی برنج را با زرشک تفت داده شده، خلال بادام و پسته تزئین کنید.
- افراد میتوانند در تهیه این غذا از مرغ تکه تکه شده هم استفاده کنند.
- میتوان برای طبخ این غذا گوشت چرخ کرده گوسفندی همراه با پیاز تفت داده شده را جایگزین مرغ کرد.
انتهای پیام/