مهم‌ترین رویدادهای خبر‌ی استان فارس امروز جمعه ۲۱ دی‌ماه را در این بسته خبری بخوانید.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - با مراجعه به خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان و کانال آن در فضای مجازی از آخرین رویداد‌های خبری استان امروز جمعه چهاردهم دی‌ماه  آگاه شوید.

آسیب کلی به ۳ آموزشگاه دهرم فارس در پی زلزله اخیر

مدیر آموزش و پرورش شهرستان فراشبند استان فارس گفت: در پی وقوع زلزله دوشنبه، ۱۷ دی‌ماه در بخش دهرم منطقه دژگاه شهرستان فراشبند استان فارس خسارتی به برخی فضا‌های آموزشی این منطقه وارد شد.

اشکان میرزایی، از آسیب کلی به سه آموزشگاه با ۱۸ کلاس درس و آسیب‌های جزئی به تعدادی دیگر از واحد‌های آموزشی در پی وقوع زلزله ۵.۲ ریشتری دوشنبه، ۱۷ دی‌ماه در بخش دهرم منطقه دژگاه شهرستان فراشبند استان فارس خبرداد.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان فراشبند استان فارس گفت: این سه آموزشگاه شامل مدارس آیت‌الله طالقانی روستای گوری، شهید دستغیب روستای دهنو و قدس روستای روستای سوار غیب بخش دهرم منطقه دژگاه شهرستان فراشبند هستند که در اثر زلزله دچار آسیب کلی شدند و برای حفظ ایمنی دانش‌آموزان، غیر قابل استفاده هستند.

میرزایی تصریح کرد: در این سه آموزشگاه ۲۵۰ دانش‌آموز شامل ۱۱۰ دانش‌آموز دختر و ۱۴۰ دانش‌آموز پسر مشغول به تحصیل هستند.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان فراشبند استان فارس گفت: آسیب‌های جزئی دیگری نیز به برخی واحد‌های آموزشی از جمله تخریب دیوار مدرسه وارد شده است، اما فضای اصلی این مدارس آسیبی ندیده و قابل استفاده هستند.

آغاز ساخت بوستان روزبهان در شهرک میانرود

ساخت بوستان روزبهان در شهرک میانرود شیراز بااعتبار ۸۵ میلیارد ریال آغاز شد.

شهردار منطقه ۹ شیراز گفت: از ابتدای امسال و بر اساس تکلیف شورای اسلامی شهر مبنی بر حفظ، نگهداری و گسترش فضای سبز، احداث بوستان‌های محله‌ای در دستور کار منطقه قرار گرفت.

عبدالصالح رستم‌زاده افزود: از سال ۱۳۸۷ که منطقه ۹ تأسیس شد تاکنون کل سرانه بوستان و فضای سبز عمومی ۲۰ هکتار است این در حالی است که طی دوره ششم شورا به‌ویژه یکی دو سال اخیر احداث ۲۸ هکتار بوستان محلی و منطقه‌ای در دستور کار ما قرارگرفته که با اجرای آنها مساحت فضای سبز عمومی به بیش از ۴۸ هکتار خواهد رسید.

او ضمن ارائه گزارشی از مراحل مقدماتی اجرای بوستان روزبهان در بلوار روزبهان شهرک میانرود گفت: فضای موجود برای احداث بوستان روزبهان قبل از اجرا طرح با مشکلات اجتماعی رو‌به‌رو بود که پس از بازدید از محلات باراهنمایی و کمک مردم محله این فضا برای احداث بوستان بااعتباری ۸۵ میلیارد ریال طراحی و کلنگ عملیات اجرایی آن به زمین زده شد.

شهردار منطقه ۹ با اشاره به کلنگ زنی بوستان‌های علوم و زیتون در هفته‌های اخیر گفت: بوستان روزبهان فضای برای افزایش نشاط اجتماعی مردم محله خواهد بود.

رستم‌زاده خاطرنشان کرد: کلنگ‌زنی بوستان‌های محله‌ای در راستایی ایجاد فضای نشاط عمومی و توسعه فضای سبز در سطح منطقه ۹ دنبال می‌شود

۳۵ درصد مراجعه‌کنندگان مراکز درمانی فارس از استان‌های همجوار است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز عنوان کرد: بین ۳۰ تا ۳۵ درصد از مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از استان‌های همجوار هستند.

سیدبصیر هاشمی در برنامه بازدید از طرح‌های توسعه حوزه سلامت فارس شامل بیمارستان نمازی، بیمارستان حضرت زینب (س)، پروژه بیمارستان ۱۰۰۸ تختخوابی حضرت محمد (ص) و بیمارستان حضرت خاتم الانبیاء (ص) و دانشکده‌های بهداشت و تغذیه و علوم غذایی شیراز با بیان این مطلب، گفت: گروه و تیم بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با انرژی و دید مثبت پای کار هستند تا در سطوح مختلف که نتیجه آن سلامت مردم است، فعالیت‌های مثمرثمری داشته باشند.

او ادامه داد: تلاش می‌کنیم تا بتوانیم پروژه‌ها را در جهت سلامت مردم به سرانجام رسانده و بخشی از مشکلات را به حداقل برسانیم تا در نهایت موجبات رضایت‌مندی مردم فراهم شود.

هاشمی با تأکید بر اینکه شیراز قطب پزشکی جنوب کشور بوده و مراجعه افراد از استان‌های همجوار زیاد است، گفت: این مراجعات توان و تلاش بیشتری را از سمت کادر درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز می‌طلبد و البته باید از منابع بیشتری نیز برای رفع مشکلات استفاده کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: برخی منابع برای رفع مشکلات این دانشگاه و اتمام پروژه‌ها از منابع کشوری و برخی از منابع نیز در سطح استان و دانشگاه است.

هاشمی برخی از مسائل و مشکلات پیش‌روی دانشگاه علوم پزشکی شیراز را مطرح کرد و گفت: مورد اول، پروژه‌های نیمه‌تمام دانشگاه است که نیاز به اعتبارات مالی دارد، تا سریع‌تر تمام شود و مسئله بعدی این است که بتوان از مالیات برخی مراکز درمانی و پژوهشی که به نوعی با درمان و بهداشت سر و کار دارند و حتی کارخانجاتی که با سلامت مردم در ارتباط هستند، استفاده کرده تا بتوان پروژه‌های نیمه‌تمام را به سرانجام رساند.

لزوم اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آبی

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای فارس با اشاره به موفقیت‌های کسب شده این شرکت در اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آبی در استان، بر لزوم انجام کامل تکالیف مربوطه تا پایان سال، تاکید کرد.

سیاوش بدری در جلسه مدیران ستادی و شهرستانی معاونت حفاظت و بهره‌برداری این شرکت، با بیان اینکه مهمترین راه تعادل بخشیدن به منابع و مصارف آبخوان‌های زیرزمینی، اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی است، افزود: ضروری است تکمیل تکالیف مربوط به طرح‌های این طرح توسط مدیران و روسای منابع آب شهرستان‌ها تا پایان سال به جد دنبال و محقق شود.

رئیس هیئت مدیره شرکت آب منطقه‌ای فارس، یکی از مهمترین فاکتور‌های طرح احیا و تعادل بخشی را مباحث فرهنگی ذکر و بر لزوم ورود جدی مدیران ستادی و شهرستانی معاونت حفاظت و بهره‌برداری در راستای تحقق اهداف فرهنگسازی این طرح تاکید کرد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای فارس هم در این جلسه با ارائه گزارشی از اقدامات اجرایی شده در راستای طرح احیا و تعادل بخشی، لزوم تسریع در اجرای تکالیف باقیمانده را یادآوری کرد.

کرامت‌الله کریمی‌مزیدی ضمن بیان اینکه طرح احیا و تعادل بخشی شامل پروژه‌های مختلفی است، آب منطقه‌ای فارس را در اجرای این طرح جزو استان‌های پیشتاز کشور دانست.

چراغ ۱۰ روستای بدون برق استان فارس روشن خواهد شد

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس گفت: برای سال جاری برق‌رسانی به ۱۰ روستای فاقد برق در محدوده فعالیت این شرکت هدف‌گذاری شده است.

حمیدرضا کریمی‌فرد بیان کرد: به منظور برق‌دار شدن روستا‌های محروم استان و با هدف گسترش دامنه نفوذ انرژی برق در مناطق محروم، از ابتدای امسال تاکنون در قالب طرح بهارستان ۵ روستا برق‌دار شده است و تا پایان سال نیز ۵ روستای دیگر به شبکه برق سراسری وصل می‌شوند.

او تصریح کرد: همچنین به صورت همزمان بهسازی شبکه‌های توزیع نیروی برق برای ۳۰۱ روستا به طول ۴۰ کیلومتر شبکه فشار متوسط و ۱۵کیلومتر شبکه فشار ضعیف هدف‌گذاری شده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس یادآورشد: طرح جهادی بهسازی شبکه برق روستایی موسوم به بهارستان یکی از طرح‌های مهم و ضروری شرکت توانیر است که از سال ۱۴۰۰ در تعدادی از روستا‌های استان فارس به مرحله اجرا در آمده است و تاکنون شبکه برق ۱۱۴۰روستای استان فارس در قالب طرح بهارستان با اعتباری بالغ بر ۳۱۰ میلیارد تومان اصلاح و بهسازی شده است.

کریمی‌فرد بیان کرد: اجرای طرح بهارستان در روستا‌های فارس علاوه بر حفظ و نگه‌داری از تأسیسات برق، به توسعه خدمات‌رسانی منجر شده و افزایش رضایت‌مندی جمعیت روستایی را نیز فراهم کرده است.

او یادآورشد: تاکنون ۵۰ درصد شبکه توزیع برق روستایی استان در قالب طرح بهارستان بهسازی شده است و بیش از۲۱۰ هزار مشترک روستایی از خدمات بهسازی و اصلاح شبکه توزیع بهره‌مند شده‌اند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس تصریح کرد: در حال حاضر تمام روستا‌های بالای ۱۰خانوار استان برقدار هستند و بی تردید با مجموع این اقدامات مردم استان فارس شاهد تحول خوبی در شبکه توزیع نیروی برق در بخش شهری و روستایی خواهند بود.

ارتقاء آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری صدرا به سازمان

شهردار صدرا گفت: ارتقاء آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری صدرا به سازمان یکی از مطالبات و ضرورت‌های مهم به شمار می‌رفت که با ایجاد بستر‌های لازم و رایزنی‌های متعدد این امر مهم محقق شد. 

مجتبی پارسایی با اشاره به فراهم کردن بستر‌های لازم برای ارتقاء آتش‌نشانی به سازمان، اظهار کرد: فعالیت دو باب ایستگاه عملیاتی در حوزه خدماتی شهر صدرا، تحویل سه دستگاه خودرو پیشرو امدادی و خرید یک دستگاه خودرو سنگین آبرسان و پشتیبانی بخشی از اقداماتی بود که در کنار رایزنی‌های متعدد برای سازمان شدن آتش‌نشانی شهر صدرا صورت گرفت. 

شهردار صدرا افزود: به زودی شاهد تکمیل، تجهیز و راه‌اندازی سومین ایستگاه آتش‌نشانی خواهیم بود. 

مدیر آتش‌نشانی صدرا نیز در این خصوص بیان کرد: بهره‌مندی از آتش‌نشانی قوی یکی از ضروریات مهم است که با جان و مال مردم و امنیت روانی جامعه سروکار دارد. 

هادی اسماعیلی افزود: خوشبختانه با تلاش‌های بسیار زیادی که صورت گرفت، واحد آتش نشانی صدرا به سازمان ارتقا یافت که این مهم برای مردم و هم برای آتش‌نشانان پرتلاش و زحمت کش شهر صدرا ثمرات فراوانی دارد.

مدیر آتش نشانی صدرا افزود با توجه به افزایش روزافزون جمعیت در شهر جدید صدرا و وجود ساختمان‌های بلند مرتبه، واحد آتش‌نشانی در این شهر باید به سازمان تبدیل می‌شد و برای تحقق این امر مهم شهردار، اعضای شورا و همکارانم در شهرداری از روز نخست به جد پیگیر این موضوع بودیم.

فرایند احداث آرامستان در صدرا تسریع یابد

رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر صدرا با اشاره به ضرورت احداث آرامستان به عنوان یکی از نیاز‌های شهری، گفت: با توجه به افزایش جمعیت و نیاز به فضای مناسب برای دفن اموات، لازم است که فرآیند احداث آرامستان به سرعت اجرایی شود، اما متاسفانه این پروژه تاکنون با چالش‌های متعددی مواجه شده است.

حمید صادقی در نشست شورای شهر صدرا با انتقاد از تاخیر در احداث آرامستان تصریح کرد: مشخص نیست که پروژه آرامستان صدرا چه زمانی به بهره‌برداری می‌رسد. این مسئله موجب ناامیدی شهروندان و خانواده‌های متوفیان شده و نبود اطلاعات دقیق و روشن در مورد زمان‌بندی و مراحل اجرایی آرامستان، نگرانی‌های زیادی را برای شهروندان به وجود آورده است.

عضو شورای اسلامی شهر صدرا، کمبود فضای مورد نیاز را چالش جدی این طرح دانست و گفت: با افزایش جمعیت، نیاز به فضایی مناسب و بهداشتی برای دفن اموات بیشتر احساس می‌شود و این کمبود مشکلات اجتماعی و بهداشتی را دنبال خواهد داشت.

او وجود برخی مشکلات حقوقی و اداری را یکی دیگر از موانع عملیاتی شدن طرح آرامستان دانست و گفت: پاره‌ای مسائل حقوقی و اداری مانند مالکیت زمین و مجوز‌های لازم، مانع از پیشرفت این پروژه شده است که برقراری همکاری با نهاد‌های مربوطه و تشکیل جلسات منظم برای تسریع در حل مشکلات و پیشرفت پروژه می‌تواند مؤثر باشد.

صادقی افزود: تسهیل پروسه‌های اداری با شناسایی و حذف موانع حقوقی و اداری به منظور سرعت بخشیدن به فرایند تأسیس آرامستان ضروری است که می‌تواند با همکاری با وکلای حقوقی و حسابداران انجام شود.

عضو شورای اسلامی شهر صدرا خواستار افزایش شفافیت در اطلاع‌رسانی پروژه آرامستان به مردم شد و گفت: ارائه اطلاعات دقیق و به‌روز درباره مراحل انجام کار و پیشرفت پروژه به شهروندان می‌تواند از نگرانی‌ها بکاهد و اعتماد عمومی را افزایش دهد.

او تاکید کرد: استفاده از مشارکت‌های مردمی و درخواست مشارکت و نظرات از خانواده‌های متوفیان می‌تواند کمک کند تا آرامستان به بهترین شیوه ممکن احداث شود و نیاز‌های جامعه را برآورده کند.

صادقی در پایان با بیان اینکه به عنوان رئیس کمیسیون شهرسازی شورای صدرا، وظیفه ما تلاش برای ایجاد فضایی امن و بهداشتی برای دفن اموات است، گفت: نباید اجازه دهیم که مشکلات و چالش‌ها مانع از تأسیس آرامستان مناسب شود و باید پاسخگوی مطالبات شهروندان باشیم. امیدوارم که با همکاری همه نهاد‌ها و ارگان‌ها، به زودی آرامستان صدرا به عنوان یک پروژه مهم به بهره‌برداری برسد.

سرپرست فرمانداری شهرستان ممسنی منصوب شد

استاندار فارس با صدور حکمی حسن همتی را به عنوان سرپرست فرمانداری شهرستان ممسنی منصوب کرد.

حسینعلی امیری با صدور حکمی حسن همتی را به عنوان سرپرست فرمانداری شهرستان ممسنی منصوب کرد. همتی پیش از این سوابقی همچون، سرپرست فرمانداری ممسنی 
فرماندار شهرستان سپیدان، معاون سیاسی فرمانداری شهرستان شیراز، مدیر گردشگری معاونت گردشگری استانداری فارس را در کارنامه فعالیت خود داشته است.

در متن حکم استاندار فارس خطاب به حسن همتی آمده است:

بسم الله الرحمن الرحیم

جناب آقای حسن همتی
سلام علیکم
به موجب این حکم و بنا به پیشنهاد سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی جنابعالی را به عنوان سرپرست فرمانداری شهرستان ممسنی منصوب می‌نمایم.

امید است با اتکال به خداوند متعال و در چارچوب قانون اساسی و مطابق قوانین و مقررات مربوطه، اهداف چشم انداز، سیاست‌های کلی مصوب مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و دستورات ریاست جمهور و برنامه هفتم پیشرفت و رعایت منشور اخلاقی کارگزاران دولت وفاق ملی با استفاده بهینه از تمامی ظرفیت‌های شهرستان به خصوص جوانان مومن و متخصص نسبت به فراهم نمودن بستر‌های جهش تولید و رشد اشتغال، جذب سرمایه گذاری و تعمیق گسترش زیر ساخت‌های اقتصادی و نیز ارتقاء نظم و امنیت با تاکید بر مزیت‌های شهرستان مجدانه اهتمام ورزید.

توفیقات روز افزون جنابعالی را در انجام شایسته وظایف و اختیارات، افزایش رضایت و سرمایه اجتماعی نظام در مسیر تحقق عدالت از درگاه خداوند سبحان خواستارم.

زنگ خطر رشد منفی جمعیت در فارس به صدا در آمده است

حسینعلی امیری استاندار فارس در جلسه شورای ثبت احوال استان با بیان اینکه ثبت احوال امروز با زمان گذشته تفاوت دارد و تحولات زیادی را پشت سر گذاشته است عنوان کرد: اهمیت سازمان ثبت احوال در برنامه ریزی‌های مهم و اساسی کشور ضرورتی غیر قابل اجتناب است.

او با اشاره به اینکه بدون استفاده از آمار و ارقام مدیریت و برنامه ریزی در امور مختلف کشور امکان پذیر نیست، تاکید کرد: البته نباید این موضوع را نادیده بگیریم که ارزش آمار و ارقام و داده‌های ثبت احوال به تحلیل و اقدامات پژوهشی است که بر اساس این آمار‌ها باید انجام شود.

امیری ادامه داد: آمار و ارقام واقعیت ها، نیاز‌ها و حتی شرایط نگران کننده را به ما گوشزد می‌کنند که اگر با بررسی و تحلیل آنها، راهکار‌های مناسب و برنامه ریزی‌های لازم را تدوین و اجرایی نکنیم استفاده ناقصی از این آمار‌ها داشته‌ایم.

نماینده عالی دولت با اشاره به اینکه بعضی از آمار‌های سازمان ثبت احوال نگران کننده است، گفت: کاهش میزان موالید در سال‌های اخیر کشور را برای آینده نزدیک با بحران پیری و رشد منفی جمعیت مواجه می‌کند که علاوه بر هشداری برای به خطر افتادن امنیت و تمامیت ارزی، هزینه‌های اجتماعی، سیاسی و امنیتی را در مدیریت کشور افزایش می‌دهد.

استاندار فارس همچنین با بیان اینکه آمار‌ها حاکی از به خطر درآمدن زنگ کاهش ازدواج است، بر لزوم فعالیت جدی کارگروه اجتماعی و امور خانواده در این زمینه و مطرح شدن موضوع در شورای برنامه ریزی و توسعه استان تاکید کرد.

او اضافه کرد: در برنامه ریزی‌ها و یافتن راهکار‌ها باید اجرایی و قابل اندازه گیری بودن تصمیمات مد نظر قرار گیرد تا در یک بازه زمانی مشخص بتوانیم نتیجه فعالیت‌ها را بررسی کنیم که در چه نقطه‌ای قرار داشته و به کدام نقطه رسیده‌ایم.

استاندار فارس بر لزوم به روز رسانه مداوم پایگاه اطلاعات جمعیتی ثبت احوال تاکید کرد و افزود: این پایگاه از اهیمت ویژه‌ای برخوردار است و به روز بودن آن از این رو حائز اهمیت است که باید در برنامه ریزی‌های کلان استان مور بهره برداری متولیان امور قرار گیرد و امورات جاری مردم را تسهیل کند.

در این جلسه مدیرکل ثبت احوال استان گزارشی از روند برنامه‌ها، فعالیت‌ها و اهداف سازمان پرداخت. او همچنین گزارشی از آمار موالید، وفات، ازدواج و طلاق به تفکیک شهرستان‌های استان ارائه و برنامه‌های پیش روی اداره کل ثبت احوال استان را تشریح کرد.

مدیرکل امور بانوان استان فارس نیز در این جلسه گزارشی از اخرین وضعیت اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ارائه کرد.

او در ادامه خاطر نشان کرد: اگراطلاعاتی که از این پایگاه مورد استفاده قرار می‌گیرد دقیق و به روز نباشد برنامه ریزی‌ها را با مشکل مواجه می‌کند.

امیری همچنین تاکید ویژه‌ای بر اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در استان داشت و اظهار داشت: دستگاه‌های اجرایی مربوطه برنامه ریزی جدی و عملیاتی در این حوزه را مد نظر قرار داده و این برنامه‌ها را به گونه‌ای تدوین کنند که پیشرفت آن قابل سنجش، اندازه گیری و ارزیابی باشد.

پرداخت تسهیلات به ۱۰۷ طرح صنایع دستی فارس

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس گفت: در قالب اعتبارات بند الف تبصره ۱۸، ۳۶۰ میلیارد ریال تسهیلات به ۱۰۷ طرح صنایع دستی استان پرداخت شده است.

محمد ثابت اقلیدی گفت: معرفی ۳۵ طرح مستقل مشاغل خانگی و ۶ طرح پشتیبان به اداره کل تعاون و رفاه اجتماعی مجموعاً به ارزش ۱۷/۵ میلیارد ریال از دیگر اقدامات اداره‌کل میراث فرهنگی فارس بوده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس افزود: صنایع دستی در مناطق روستایی یکی از عوامل مکمل اقتصاد کشاورزی است که به دلیل ‏دارا بودن پتانسیل ایجاد فرصت‌های شغلی و کسب درآمد، ضمن پر کردن اوقات فراغت ‏و بیکاری روستائیان مانع از مهاجرت‌های گسترده فصلی یا دائمی آنها به‌عنوان یکی از ‏آسیب‌های اجتماعی می‌شود. ‏

او ادامه داد: صنایع‌دستی ظرفیت زیادی در اشتغال‌زایی و جذب نیروی کار دارد و می‌تواند پیشران توسعه و اشتغال استان باشد؛ زیرا با حداقل سرمایه‌گذاری می‌توان در این حوزه به اشتغال پایدار دست‌یافت.

نیازسنجی و نحوه جایابی افراد در محل‌های اسکان اضطراری و موقت در شیراز

مدیریت شهری شیراز باهدف آمادگی در برابر بحران‌ها و بلایای بوستان‌های بزرگ، ورزشگاه‌ها و مجموعه‌های ورزشی روباز را به‌عنوان نقاط اصلی برای اسکان شهروندان در شرایط بحرانی انتخاب کرده است.

رئیس اداره مطالعات بحران و پدافند غیرعامل شهرداری شیراز گفت: مدیریت شهری باهدف آمادگی در برابر بحران‌ها و بلایای طبیعی، مکان‌یابی و نیازسنجی برای ایجاد محل‌های اسکان اضطراری و موقت را آغاز کرده و بوستان‌های بزرگ، ورزشگاه‌ها و مجموعه‌های ورزشی روباز را به‌عنوان نقاط اصلی برای اسکان شهروندان در شرایط بحرانی انتخاب کرده است.

در جلسه‌ای مشترک با حضور رئیس اداره مطالعات بحران و پدافند غیرعامل شهرداری شیراز و رئیس جمعیت هلال‌احمر شهرستان شیراز، اقدامات مرتبط با نیازسنجی و مکان‌یابی محل‌های اسکان اضطراری و موقت در شیراز موردبررسی قرار گرفت.

امید جابری گفت: این اقدامات برای اجرای دستورالعمل سازمان مدیریت بحران کشور انجام می‌شود که بر اسکان ۲۰ درصد از جمعیت کلان‌شهر‌ها در هنگام وقوع بحران‌ها و بلایای طبیعی تأکید دارد. وظیفه ما مکان‌یابی و تعیین محل‌های اسکان اضطراری است و سایر دستگاه‌های اجرایی وامدادی وظیفه تأمین تجهیزات و ارائه خدمات در این نقاط را بر عهده‌دارند.

امید جابری، افزود: بوستان‌های بزرگ‌مقیاس، ورزشگاه‌ها و مجموعه‌های ورزشی روباز به‌عنوان نزدیک‌ترین و در دست رس‌ترین نقاط به جمعیت محلات و شهرک‌ها در مناطق یازده‌گانه شهرداری شیراز انتخاب‌شده‌اند.

رئیس اداره مطالعات بحران و پدافند غیرعامل شهرداری شیراز ادامه داد: برای تحقق این هدف، جلسات هماهنگی کارشناسانه و بازدید‌های فنی و تخصصی از محل‌های انتخابی برگزارشده است. دریکی از این جلسات که با حضور رئیس جمعیت هلال‌احمر شهرستان شیراز، برگزار شد، پیش‌بینی‌ها و تأمین مختصات لازم برای اسکان شهروندان در شرایط بحرانی موردبررسی قرار گرفت.

جابری تأکید کرد: این اقدامات در راستای افزایش آمادگی شهرداری شیراز برای مواجهه با بحران‌ها و حوادث احتمالی انجام می‌شود تا در مواقع اضطراری، امکان اسکان ایمن و سریع افراد فراهم باشد.

ششمین کنگره بین‌المللی «سلامت همراه» در شیراز برگزار می‌شود

ششمین کنگره بین‌المللی «سلامت همراه» طی روز‌های ۳۰ بهمن تا ۲ اسفندماه سال جاری به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار خواهد شد.

رئیس مرکز رشد فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: این برنامه با حضور سیدستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، مسئولان ارشد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، استاندار فارس و دیگر مقامات استانی و کشوری برگزار خواهد شد.

سید جلیل معصومی به محور‌های کنگره مذکور اشاره کرد و افزود: متاورس و هوش مصنوعی در آینده پزشکی؛ پزشکی از راه دور مانند رادیولوژی جراحی و مشاوره؛ سلامت همراه و هوش مصنوعی در تغذیه و اصلاح سبک زندگی؛ سلامت همراه در پیشگیری، تشخیص و درمان مانند بیماری‌های گوارشی، پیوند اعضا، دیابت و فشار خون؛ اینترنت اشیا و گجت‌ها در پایش سلامت؛ سلامت همراه و گروه‌های آسیب‌پذیر مانند سالمندان، اطفال و معلولان از محور‌های اصلی این کنگره بین‌المللی هستند.

او همچنین از برگزاری استارتاپ و سرمایه‌گذاری، مسابقه اپلیکیشن‌های سلامت دیجیتال و نمایشگاه تجهیزات پزشکی دیجیتال در این کنگره بین‌المللی خبر داد و افزود: برگزاری نمایشگاه سلامت دیجیتال شرکت‌های مختلف اپلیکیشن‌های ارائه دهنده خدمات همراه و ویزیت آنلاین و سخنرانی‌های علمی اساتید، پزشکان، کارکنان و دانشجویان از دیگر بخش‌های این کنگره بین‌المللی است.

دبیر ششمین کنگره بین‌المللی «سلامت همراه» در عین حال این نکته را یادآور شد که این کنگره دارای امتیاز بازآموزی در سطوح مختلف کارکنان و پزشکان است و در ان از ایده‌ها و نرم‌افزار‌های برتر حمایت می‌شود.

معصومی آخرین مهلت ارسال آثار به این کنگره را پایان دی‌ماه جاری اعلام کرد و افزود: علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به نشانی الکترونیکی https://mhealth-sums.ir مراجعه کنند.

جشنواره سرود «میدان انقلاب» در فارس برگزار می‌شود

معاون سیمای صدا و سیمای فارس از برگزاری جشنواره سرود دانش‌آموزان با عنوان «میدان انقلاب» همزمان با دهه فجر در این استان خبر داد.

مهدی حمزه در نشست معاونان پرورشی و تربیت بدنی ادارات آموزش و پرورش فارس با اعلام این مطلب گفت: این جشنواره همزمان با ایام‌الله دهه فجر در سطح استان فارس برگزار خواهد شد.

او با بیان اینکه برنامه مذکور از سیمای فارس پخش خواهد شد، افزود: در این برنامه هر شب ۴ گروه سرود از مدارس سراسر استان به اجرای برنامه خواهند پرداخت.

حمزه با یادآوری اینکه محتوای سرود‌ها مضامین ملی و انقلابی خواهد بود، گفت: هر شب بعد از اجرای سرودها، نظرسنجی آنلاین توسط مردم انجام خواهد شد و در نهایت گروه‌های برتر با نظر مردم انتخاب و معرفی می‌شوند.

معاون سیمای صدا و سیمای فارس از معاونان پرورشی ادارات آموزش و پرورش استان خواست تا بهترین گروه‌های سرود هر شهرستان‌ها را برای شرکت در این جشنواره معرفی کنند و سپس افزود: این برنامه به دهه فجر خلاصه نخاوهد شد و قطعاً در سایر مناسبت‌ها هم با کیفیت و روند بهتری اجرا خواهد شد.

او اظهار کرد: علاوه بر این جشنواره می‌توان برنامه‌های مشترک دیگری با آموزش و پرورش اجرا کرد که از جمله می‌توان به پخش زنده نماز جماعت مدارس در شبکه فارس اشاره کرد.

حمزه همچنین از پخش جزءخوانی قرآن کریم دانش‌آموزان نیز استقبال کرد و افزود: با همکاری نزدیک و برنامه‌ریزی این موضوع را در دستور کار صدا و سیمای فارس قرار خواهیم داد.

او در ادامه سخنان خود توجه به تعلیم و تربیت را یکی از مسائل مدنظر مدیران رسانه ملی عنوان کرد و افزود: همکاری و تعامل بین رسانه و آموزش و پرورش قطعا باعث پیشرفت و ارتقای تربیت خواهد شد.

معرفی برگزیدگان نخستین دوره پژوهشگر برتر دانشجویی دانشگاه شیراز

برگزیدگان نخستین دوره پژوهشگر برتر دانشجویی دانشگاه شیراز برای دریافت جایزه زنده‌یاد دکتر هاشم شرقی اعلام شدند.

طی مراسمی که ازسوی از سوی مرکز حمایت از فعالیت‌های علمی دانشجویان معاونت فرهنگی دانشگاه شیراز، برای تقدیر از دانشجویان برگزیده جشنواره‌های مختلف فرهنگی ترتیب یافت؛ ۱۲ نفر از دانشجویان مقطع دکتری و کارشناسی ارشد به‌عنوان برگزیدگان نخستین دوره پژوهشگر برتر دانشجویی دانشگاه شیراز برای دریافت جایزه زنده‌یاد دکتر هاشم شرقی معرفی و تقدیر شدند.

معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه شیراز در خصوص نخستین دور انتخاب پژوهشگر برتر دانشجویی دانشگاه گفت: هرسال در هفته پژوهش و فناوری، از اعضای هیئت‌علمی برتر دانشگاه تقدیر می‌شد؛ اما جای خالی تقدیر از دانشجویان که سهم عمده‌ای در به‌ثمرنشستن دستاورد‌های پژوهشی دانشگاه دارند؛ به‌وضوح حس می‌شد. از همین‌رو، امسال برای نخستین‌بار، به‌همت معاونت فرهنگی اجتماعی و مرکز حمایت از فعالیت‌های علمی دانشجویان، فراخوان «نخستین دوره انتخاب پژوهشگر برتر دانشجویی» منتشر شد.

حامد تقوایی ادامه داد: برای انتخاب برگزیدگان نخستین دوره پژوهشگر برتر دانشجویی دانشگاه شیراز در گام اول پژوهشکده دانشجویی تأسیس شد و سپس آیین‌نامه نخستین دوره انتخاب پژوهشگر برتر دانشجویی، پس از برگزاری جلسات متعدد و مشورت با صاحب‌نظران تدوین شد و در قالب فراخوانی به‌نام جایزه زنده‌یاد دکتر هاشم شرقی منتشر شد.

معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه شیراز تصریح کرد: جایزه پژوهشگر برتر دانشجویی دانشگاه شیراز که در سال ۱۴۰۳ به‌پاس قدردانی از خدمات زنده‌یاد دکتر هاشم شرقی استاد پیشکسوت دانشکده علوم پایه دانشگاه شیراز، به نام ایشان در نظر گرفته شد؛ در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری به دانشجویان و دانش‌آموختگانی که حداکثر یک‌سال از تاریخ دفاع آنها گذشته باشد و دارای سوابق پژوهشی و آموزشی قوی باشند، در شش حوزه‌ی فنی مهندسی، کشاورزی، دامپزشکی، علوم انسانی، علوم پایه و هنر و معماری اهدا می‌شود. 

به‌گفته این مقام مسئول، علی‌رغم ملاک‌های اولیه و نسبتا دشوار برای شرکت در این رقابت، بیش‌از صدنفر از دانشجویان تحصیلات تکمیلی در اولین دور فراخوان این جایزه ثبت‌نام کردند و مدارک و مستندات خود را به دبیرخانه ارسال کردند که در این میان، ۶ نفر از دانشجویان و دانش‌آموختگان کارشناسی ارشد و ۶ نفر از مقطع دکتری به‌عنوان برگزیدگان نخستین دوره پژوهشگر برتر دانشجویی دانشگاه شیراز معرفی و موفق به دریافت جایزه شدند.

تقوایی در پایان گفت: امیدواریم هرسال، شاهد تعداد شرکت‌کنندگان بیش‌تری در فراخوان این جایزه که باهدف ایجاد روحیه تلاش و خودباوری در میان دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاه شیراز طراحی شده است، باشیم.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه شیراز، اسامی برگزیدگان نخستین دوره پژوهشگر برتر دانشجویی دانشگاه شیراز به این شرح است:

محمدهاشم یوسفی، بهداشت مواد غذایی، دکتری تخصصی

مهرداد ابراهیمی، مهندسی برق گرایش قدرت، دکتری تخصصی

فاطمه شاهوران، شهرسازی، دکتری تخصصی

علیرضا نیک‌نام، فیزیولوژی ورزشی، دکتری تخصصی

فاطمه سلمانی‌نژاد، بیماری‌شناسی گیاهی، دکتری تخصصی

جمال رسولی، مهندسی شیمی گرایش طراحی فرآیند، کارشناسی ارشد

امیرحسن معصومی، زیست شناسی جانوری گرایش بیوسیستماتیک، کارشناسی ارشد

محمدحسین عوض‌پور، حسابداری، کارشناسی ارشد

حامد نگهبان، بیماری‌شناسی گیاهی، کارشناسی ارشد

سیده فاطمه حسینی، شهرسازی گرایش طراحی شهری، کارشناسی ارشد

۱۴ واحد صنفی متخلف در جهرم نقره داغ شدند

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان جهرم گفت: با توجه به فصل سرما و افزایش تقاضای عمومی برای خرید انواع لوازم گرمایشی، طرح نظارتی ویژه این لوازم در جهرم در حال اجرا است.

فیروزی با بیان اینکه این طرح تا پایان دی ماه ادامه دارد افزود: بازرسان اداره صمت و اتاق اصناف در قالب گشت مشترک بازرسی روزانه در ۲ نوبت صبح و عصر از واحد‌های صنفی لوازم خانگی این شهرستان بازرسی می‌کنند.

او بیان کرد: بازرسان در بازدید از ۴۲ واحد صنفی لوازم گرمایشی برای ۱۴ واحد متخلف به دلیل گرانفروشی، عدم درج قیمت و عدم ارائه فاکتور پرونده تعزیراتی تشکیل دادند و به اداره تعزیرات حکومتی ارسال کردند.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت جهرم گفت: شهروندان می‌توانند در صورت مشاهده هر گونه تخلف واحد‌های صنفی اعم از کم فروشی، گرانفروشی، عدم درج قیمت، عدم صدور فاکتور و احتکار مراتب را به سامانه ۱۲۴ اداره صمت و یا تلفن ۵۴۴۴۹۰۳۳ بازرسی اتاق اصناف گزارش کنند تا در اسرع وقت رسیدگی شود.

مدیر باید به مسایل تربیتی اشراف و آگاهی مناسب داشته باشد

فرشید قاسمی مدیرکل آموزش و پرورش فارس در دوره آموزشی مدیران و روسای آموزش و پرورش سراسر استان برخی از ویژگی‌های مدیر جهادی را بیان کرد و گفت: داشتن تفکر عمیق و انتقادی، عزم وهمت بزرگ، تخصص و تجربه لازم، تعهد و پیگیر بودن، اخلاص، ایمان عمیق و توکل به خدا از جمله ویژگی‌های مدیریت جهادی است.

او گفت: عملکرد مستقل و فراجناحی و خلاقیت و امیدبخشی از جمله پیامد‌های مثبت مدیریت جهادی در جامعه خواهد بود.

مدیرکل آموزش و پرورش فارس با اشاره به نقش تفکر در مدیریت جهادی گفت: یک مدیر جهادی برای رشد و توسعه تفکر خود باید پنج مهارت استنباط، تحلیل، ارزشیابی، استدلال‌های قیاسی و استقرایی خود را توسعه دهد.

قاسمی گفت: یک مدیر آموزش و پرورش در سطح اداره یا مدرسه باید به مسائل تربیتی اشراف و آگاهی مناسب داشته باشد تا در برابر مسائل و مشکلات دانش آموزان بتواند راهکار‌های علمی و خردمندانه‌ای ارائه کند.

مدیرکل آموزش و پرورش فارس گفت: یک مدیر آموزشی باید بداند که درکجای کار تربیتی قرار دارد و مسوولیت او چیست.

قاسمی همچنین بر ارتقای کیفیت فعالیت‌های آموزشی مدارس تاکید کرد و گفت: دوره‌های توانمندسازی براساس مدل‌های علمی برای این مساله طراحی شده است.

محمد مهدی متحدزاده معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش فارس خواستار توجه ویژه به موضوع مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی در دانش اموزان استان شد و گفت: توجه به ثبت اطلاعات دانش اموزان در سامانه‌های غربالگری و نماد برای پایش بهتر را از مهمترین نکات است.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش فارس نیز خواستار توجه ویژه به موضوع سلامت جسمانی دانش اموزان شد.

سید کاظم حسینی گفت: اعتباراتی برای بهسازی سرویس‌های بهداشتی به تعدادی از مدارس استان واریز شده است و همچنین خواستار توجه به موضوع مهارت اموزی رشته‌های ورزشی برای دانش اموزان شد.

توجه به طرح شهید سلیمانی که همان احداث فضا‌های ورزشی در مدارس می‌باشد را از دیگر اولویت‌های اموزش و پرورش استان در حوزه تربیت بدنی است که حسینی به ان اشاره کرد.

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش فارس نیز در این جلسه خواستار جمع آوری مسایل و‌مشکلات ادارات اموزش و پرورش سراسر استان برای اتخاذ تصمیم گیری بهتر شد.

یزدان دشتیان گفت:مشکلات تهدید برای فعالیت است، اما از یک منظر نیز میتوان وجود مشکل را به شرط تفکر و ارایه راهکار یک فرصت برای رشد سیستم دانست.

او همچنین به برگزاری جشنواره‌های مختلف ویژه دانش اموزان دوره متوسطه استان اشاره کرد و خواستار توجه به تمهیدات لازم برای مشارکت بیشتر دانش اموزان در این جشنواره‌ها شد.

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش فارس همچنین خواستار توجه بیشتر به پژوهش سرا‌های دانش اموزی و توسعه ان‌ها در سطح استان شد.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش فارس نیز خواستار تسریع در انعقاد قرارداد سواداموزی با اموزش دهندگان استان شد.

رحیم‌کامیاب به مستندسازی فعالیت اموزش دهندگان شد تا در آینده در صورت تصویب قوانین بکارگیری آموزش دهندگان بتوان از آن‌ها استفاده شود.

دبیرقرارگاه عدالت تربیتی و نصیب اموزشی برابر آموزش و پرورش فارس نیز در ان جلسه گفت: حدود ۴۵۰ با دوهزار و هشتصد کلاس درس در طرح‌های شهید عجمیان و طرح مدارس بزرگ مقیاس شاداب سازی و بهسازی شدند.

قهرمان قهرمانی از توجه ویژه به پویش ملی برمدار مقاومت یا همان کمک به دانش اموزان جبهه مقاومت تاکید کرد و خواستار جلسه با مدیران مدارس برای تبلیغ بهتر این پویش برای جمع اموزی کمک‌های مردمی و دانش آموزان شد.

فاطمه قاسمی مشاور مدیرکل اموزش و پرورش فارس در امور بانوان نیز گفت: طرح‌های اموربانوان بر اساس زیست بوم هر منطقه در استان ابلاغ می‌شود. همچنین به موضوع جوانی جمعیت نیز اشاره کرد و‌خواستار راه اندازی اتاق مادر و کودک در ادارات اموزش و پرورش استان شد.

رییس اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات اداره کل آموزش و پرورش استان فارس نیز گفت: علت اینکه بیشتر مدیران مدارس دچار مشکل و تخلفات قانونی می‌شوند از عدم اگاهی ان‌ها به قوانین می‌باشد که لازم است دوره‌های اموزشی ویژه برای ان‌ها بازطراحی شود.
سید خدا کرم فلاحی همچنین خواستار انعطاف بیشتر ادارات اموزش و پرورش استان در موضوع نقل و انتقالات معلمان شد.

در حال تکمیل .. 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.