به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، رئیس دبیرخانه تاثیر پایش آلودگیهای زیست محیطی صنایع نفت، گاز و انرژی دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر گفت: با وجود پیشرفت صنایع نفت و گاز در جهان نباید از آسیبهای ناشی از پیشرفت این صنایع و صدمههایی که به انسان و محیط زیست وارد میشود، غافل شد.
شکرالله فرخی روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: امروز پالایشگاهها میلیونها تن آلاینده در هوا منتشر میکنند که خطری جدی برای سلامت انسان و محیط زیست به شمار میآید و کیفیت زندگی افراد مجاور جوامع صنعتی را با آسیبهای جدی روبرو میکنند.
فرخی بیان کرد: بررسی نتایج تحقیقات پیشین نشان میدهد آلودگیهای شیمیایی در افزایش احتمال ابتلا به آسم و آلرژی، سردردهای میگرنی، کاهش ضریب هوشی کودکان، سقط جنین مادران باردار، بیماریهای قلب و عروق، ابتلا به بیماریهای پوستی، برونشیت مزمن و سرطان، مشکل غلظت خون، افزایش افسردگی، بی حالی، خشم، عصبانیت و ظهور نشانگان بیماری اوتیسم در کودکان موثر است.
وی افزود: گسترش صنایع نفت، گاز و نیروگاهها و ارتباط بسیار نزدیک با زندگی اجتماعی و زیست محیطی ساکنان اطراف این صنایع تاثیرو عوارض شدیدی بر سلامت مردم محیط پیرامونی این صنایع دارد.
فرخی ادامه داد: عوارض مختلف ناشی از گسترش صنایع نفت، گاز و نیروگاهی بویزه آلودگی هوای منطقه عسلویه که با شرایط ویژه جغرافیایی منطقه هم تشدید میشود، باید به صورت جدی مورد بررسی قرار گیرد.
وی پایش دائمی عوامل خطرساز و آلایندههای حاصل از صنایع و تاثیر آنها بر سلامت مردم، پایش دائمی شیوع و بروز بیماریهای حاصل از تاثیر آلایندههای صنایع، برگزاری کنفرانسهای سالانه مرتبط با تاثیر صنایع بر سلامت ونتایج حاصل از عملکرد پایش عوامل خطرساز، آلایندهها و بروز بیماریها، نگارش و تصویب پیوست سلامت صنایع بزرگ فعال در استان بوشهر و تدوین و اجرای برنامه ملی سلامت ساکنان در معرض خطر آلایندههای ناشی از صنایع را از جمله هدفهای تشکیل این کارگروه عنوان کرد.
وی تاکید کرد: پیوست سلامت باید توسط صنایع موجود در استان بوشهر بویژه منطقه عسلویه اجرایی شود و در این ارتباط دبیرخانه پایش آلودگیهای زیست محیطی صنایع نفت، گاز و انرژی و تاثیر آن بر سلامت با استفاده از پتانسیل اعضای هیات علمی و اعضای کارگروه فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی افزود: مهمترین هدف دبیرخانه پایش آلودگیهای زیست محیطی صنایع نفت، گاز و انرژی و تاثیر آن بر سلامت استاندارد سازی فعالیت صنایع برای رسیدن به سلامت پایدار و در صورت شیوع بیماری از گسترش آن فعالیت جلوگیری شود.
فرخی اظهار داشت: بر اساس مطالعات صورت گرفته بر ۲ تا ۳ هزار نفر از منطقه عسلویه بیماری آسم، آلرژی بینی، سینوزیت و اگزما در کودکان سنین مدرسه در این منطقه نسبت به شهر بوشهر و خیلی از شهرهای کشور شیوع بالاتری دارد.
وی با تاکید براینکه دانشگاه علوم پزشکی در مقابل صنایع نیست گفت: حوزه گاز و نفت منطقه حوزه ارزشمند برای کشور است و ما به دنبال این نیستم که بگوییم فعالیتها باید تعطیل شود بلکه باید استاندارد سازی صورت گیرد.
رئیس دبیرخانه پایش آلودگیهای زیستمحیطی صنایع نفت، گاز و انرژی و اثرات آن بر سلامت ادامه داد: حوزه سلامت و صنایع بهعنوان دستهایی هستند که باید در کنار همدیگر قرار گیرند تا به مردم منطقه کمک کنند.
وی گفت: اگر صنعت شرایطی را برای انجام بررسیها فراهم کند میتوان نتایج حوزه سلامت را به صنعت ارائه داد و با این کار به بار اقتصادی کشور کمک شایانی میشود.
فرخی با اشاره به اینکه حوزه سلامت بهعنوان یار و یاور صنایع و نه رقیب آنهاست، گفت: صنعت میتواند با کاهش آلایندگی و استاندارسازی قسمتی از هزینههای خود را کاهش دهد.
وی بیان کرد: حوزه سلامت به دنبال ایجاد هیاهو نیست بلکه بررسی واقعیتها و ایجاد زمینهای برای سلامت مردم را مد نظر دارد.
انتهای پیام/م