علی جنانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قوچان در گفتگو اختصاصی با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد؛گفت: اجرای طرح
مالچ پلاستیکی در باغات قوچان میتواند گامی مثبت در جهت مدیریت بهینه آب در بخش کشاورزی باشد.
وی با اشاره به روشهای نوین برای صرفه جویی در آب کشاورزی افزود: اصلاح الگوی مصرف تنها راه گذر از بحران کم آبی در حوزههای مختلف مانند
کشاورزی بوده که میتواند سهم بسیاری در کاهش مصرف آب داشته باشد.
جنابی با بیان این مطلب که باغداران پیشرو در قوچان سطح ۱۵۰ هکتار از باغات سیب خود را با استفاده از روشهای آبیاری قطرهای اختصاص داده است گفت: با راه اندازی کارگاه آموزشی و توصیههای کارشناسان جهاد کشاورزی این شهرستان و با استفاده از روشهای آبیاری قطرهای نواری باعث شد تا مصرف آب از نظر اقتصادی کمتر، به صرفهتر و همچنین کیفیت محصول بهتر شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قوچان ادامه داد: اجرای طرح مالچ پلاستیکی هزینه بسیار پایینی دارد و دیگر نیاز به ایجاد استخر ذخیره آب با هزینههای گزاف نمیباشد.
وی در ادامه به مزیتهای اجرای این طرح اشاره کرد و افزود: رطوبت خاک دیرتر از دست رفته و شوکهای کم آبی کمتری به درختان وارد شود، دور کردن شوری از کنار درخت، کنترل علفهای هرز و افزایش پیشروی آب از مزایای اجرای طرح مالچ پلاستیکی است.
جنابی با بیان اینکه مالچ پلاستیکی 95 درصد مانع تبخیر آب میشود گفت: آبیاری نقش مهمی در تولید محصول و توسعه کشاورزی در مناطق خشک و نیمه خشک دارد و توجه به بهره وری حداکثر از منابع آب و استفاده از روشهای نوین کشاورزی جهت افزایش بهره وری مصرف آب باید مدنظر قرار گیرد که استفاده از مالچ یکی از این روشها است.
انتهای پیام // ح. خ
روشهای نوین کشاورزی برای صرفه جویی در آب