به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، آیت الله محسن حیدری، امام جمعه موقت اهواز در خطبه های نماز جمعه این هفته در اهواز به مشکلات ناشی از خشکسالی و کاهش نزولات آسمانی اشاره کرد و بیان داشت: علت اصلی شوری آب، بروز پدیده شوم ریزگرد، کاهش کشاورزی و محرومیت کشاورزان از کشت در خوزستان از پیامدهای منفی اجرای طرح های انتقال آب هستند.
وی به ورود دولت مردان به مساله کمبود آب و تجدیدنظر در تصمیماتشان در حوزه آب تاکید کرد و افزود: نباید همه مشکلات این حوزه را به گردن خدا و آسمان بیندازیم.
آیت الله حیدری، انتقال آب رودخانه کارون را عامل بالا رفتن EC آب این رودخانه عنوان و تصریح کرد: از سوی دیگر آب شور دریا به خاطر پدیده مد وارد کارون شده و در حال حاضر میلیونها اصله نخل در معرض نابودی هستند.
خطیب نماز جمعه اهواز، امید مردم شادگان، خرمشهر و آبادان را نخلستان ها دانست و اظهار داشت: هفته گذشته در سفری که به این مناطق داشتم روستاییان عنوان کردند با چشم خود شاهد مرگ احشام و کشاورزیشان هستند.
امام جمعه موقت اهواز با بیان اینکه بحران شوری آب در آبادان و خرمشهر قابل پیشگیری و پیش بینی بود افزود: برای جلوگیری از این اتفاق به موقع اقدامی صورت نگرفت.
آیت الله محسن حیدری با اشاره به اینکه طرح آبرسانی غدیر در دولت نهم در سال 87 آغاز شد و در سال 90 اولین فاز آن و فاز دوم آن نیز در سال 92 به بهره برداری رسید اذعان داشت: دولت دهم تنها زحمت افتتاح آن را بر عهده داشت.
وی در ادامه بیان کرد: آن بخش از طرح غدیر که مربوط به خرمشهر و آبادان است قرار بود در سال 93 به بهره برداری برسد اما دولت بودجه آن را قطع کرد و از آن جایی که آب شورتر شد، دولت نیز ماه های گذشته به فکر آن افتاد، البته تلاش استاندار خوزستان در این قبال قابل تقدیر است.
آیت الله حیدری گفت: بحران قطعی گسترده برق در سال 95 نیز قابل پیش بینی بود، اما سهل انگاری صورت گرفت و ما در قبال این اتفاق از مسئولان رده بالا میخواهیم پاسخگو باشند.
امام جمعه موقت اهواز اظهار کرد: همه مسائل انتقال آب را پیش بینی کرده ایم و به عنوان دیده بان از پیش خطر را هشدار دادیم، اما وزارت نیرو گوش نکرد و اگر اکنون نیز گوش ندهند بحرانهای وحشتناک تری رخ می دهد.
وی اذعان داشت: نامهای درباره انتقال آب به شورای عالی امنیت ملی تقدیم کردم و بنا شد وزارت نیرو و مجلس خبرگان جلسه ای در این باره داشته باشند که این جلسه 10 روز پیش در محل شورای عالی امنیت ملی کشور تشکیل شد که فعلا گزارش آن را ارایه نمی کنم اما مقرر شد کمیته حقیقت یاب درباره انتقال آب تحقیق را آغاز کند.
آیت الله محسن حیدری تصریح کرد: مسئولان میگویند کار جدیدی در دولت فعلی در حوزه انتقال آب انجام نشده است اما ما این موضوع را نیز ثابت کرده ایم.
وی بیان داشت: در تونل کوهرنگ 3 که بطور کامل نیز اجرایی نشده همینک توسط موتور پمپ به استان های دیگر آب انتقال می دهند.
آیت الله حیدری اظهار کرد: طرحهایی مانند طرح بهشت آباد تصویب شده که رییس جمهوری دستور آنرا صادر کرده است یا طرح انتقال آب به رفسنجان برای یک خانواده معروف است.
وی در ادامه افزود: چرا باید آب خوزستان آن هم در زمانی که مردم این استان شدیدا به آن احتیاج دارند به سایر مناطق منتقل شود.
خطیب نماز جمعه اهواز اذعان داشت: امیدواریم با همت مسئولان بحرانها کنترل شوند و تا پایان تیرماه آب به روستاهای خرمشهر و آبادان هم برسد.
امام جمعه موقت اهواز با بیان این که با حضور مردم جلوی طرحهای خطرناکی که وزارت نیرو در دست دارد باید گرفته شود بیان کرد: بزودی اخبار خوبی برای مردم در این حوزه نقل خواهم کرد.
وی همچنین در خصوص جلوگیری از مصرف گرایی در حوزه برق و آب بیان کرد: البته بخشی از مشکلات این حوزه مربوط به توجه نکردن و صرفه جویی نکردن در حوزه آب و برق است.
آیت الله حیدری ادامه داد: همه مردم باید فرهنگ مقابله با مصرف گرایی را پیش گیرند چراکه مصرف گرایی در ایران نسبت به دیگر کشورها بالا است، لذا دولت و ملت باید در سبک زندگی مصرفانه تجدید نظر کنند.
وی با اشاره به وضعیت بازار گفت: اختلالی که در بازار سکه و ارز پیش آمده قابل حل است به شرط آن که دولتمردان با تدبیر وارد این قصه شوند از مجلس میخواهیم نظارت خود را بر دولتمردان انجام دهد برای همین مورد نیز از مجلس گله مندیم که چرا نظارت قاطعی نسبت به وزار و همه دولت از خود نشان نمیدهد.
امام جمعه موقت اهواز بیان کرد: از قضات میخواهیم ریشه فساد در بازار و سکه را بکنند تا افراد فرصت طلب به طمع نیفتند و به کارهای فساد انگیز اقتصادی دست نزنند.
انتهای پیام/گ