تصویر بالا، پرتو اشعه ایکس سه بعدی و رنگی از دست یک بیمار است که به روی مچ دست خود ساعت بسته است، دراین تصویر استخوانهای سفید و بافت قرمز ماهیچهای به وضوح دیده میشود.
فناوری به کار رفته در این شیوه جدید تشخیصی مشابه دوربینهای دیجیتالی درثبت دقیق و با جزئیات فراوان از اشیا و منظره هاست.
اشعه ایکس درواقع فوتون یا بستههای کوچکی از انرژی (تابش یونیزه هم نامیده میشود) و بخشی از طیف الکترومغناطیسی (مانند نور مرئی، مایکروویو و امواج رادیویی) است، پرتو اشعه ایکس از بافت متراکم بدن انسان مانند عضلهها به راحتی عبور و از بدن خارج میشود.
فوتونهای خروجی اشعه ایکس ازبدن انسان به یک گیرنده یا آشکار ساز تصویربرداری دیجیتالی میرسنند وبه این ترتیب تصویر ثبت میشود.
بافتهایی از بدن با چگالی زیاد سبب ضعیف شدن اشعه ایکس میشوند که درعکس به دست آمده سفید مشاهده میشوند، مانند استخوان ها، و بافتهایی که چگالی کمتری دارند مانند ریه با تراکم کمتری یا کاملاً سیاه در عکس دیده میشوند و در نهایت دسته دیگری از اندامهای بدن که بین دوحالت فوق از نظر چگالی قراردارند به رنگ خاکستری وبا وضوح کم درتصویر مشاهده میشوند.
کارشناسان اعلام کردهاند اگر وضعیت استاندارد در زمان عکس برداری با اشعه ایکس از سوی بیماری و کادر درمانی رعایت شود این شیوه تشخیصی سریع و سودمند هیچ گونه ضرری برای سلامت انسان ندارد.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/