به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حجت الاسلام و المسلمین روحانی رئیس جمهور کشورمان در نشست خبری مشترک با «الکساندر فندر بلن» رئیس جمهور اتریش اظهار کرد: این سفر به دعوت رئیسجمهور اتریش و پاسخ به سفر رئیس جمهور سابق اتریش انجام شد و امروز دیدار و گفتگوهای بسیار صمیمانه، خوب و سازنده ای داشتیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه اتریش برای ما به عنوان کشوری دوست در اتحادیه اروپا است، گفت: روابط ایران و اتریش به صدها سال قبل بر می گردد و همواره رو به گسترش بوده است.
وی ادامه داد: بعد از برجام تبادل هیئت های فراوانی بین دو کشور صورت گرفته و امروز صدها شرکت اتریشی در ایران مشغول به فعالیت هستند.
روحانی با اشاره به اینکه اراده دو کشور ایران و اتریش بر این بود که روابطمان را در زمینه اقتصادی، فرهنگی، منطقه ای ادامه دهیم، گفت: برجام توافقی مهم برای ایران و اتحادیه اروپا است و کار آمریکا خلاف قانون, مصوبات شورای امنیت و تعهدات چند جانبه است و به ضرر آنها خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه تا جایی که برای ایران امکان پذیر باشد, برجام را حفظ خواهد کرد, اظهار کرد: تعهد و پذیرش محدودیت ها دو کفه است که باید متوازن باشند.
روحانی تصریح کرد: تصمیمی که آمریکا اتخاذ کرده به نفع هیچ کس نیست و جز تصمیمات عجیبی است که حکومتی بر خلاف منافع ملی خود و دیگران اتخاذ کرده است.
رئیس جمهور تاکید کرد: اگر بقیه امضاکنندگان برجام, منافع ایران را تضمین کنند, ایران برجام بدون آمریکا را ادامه خواهد داد.
وی ادامه داد: نکته مهمی که در این جلسات به آن پرداخته شد بحثهای مربوط به منطقه حساس غرب آسیا و اقداماتی که جمهوری اسلامی ایران برای مبارزه با تروریسم انجام داده است و نقش مخرب آمریکا و اسرائیل در یمن, عراق و بقیه نقاط منطقه بود.
روحانی تاکید کرد: ما باید به روابط دوستانه خود ادامه دهیم تا بتوانیم صلح و امنیت کامل را به منطقه برگردانیم.
وی با بیان اینکه امیدواریم همچنان که در اراده سیاسی کشورها قاطع و مستحکم هستند، در اراده اقتصادی و تجاری هم همان قدر محکم باشند، گفت: در مذاکرات امروز بر این نکته که دوران یکجانبه گرایی به سر آمده تاکید کردیم چرا که کشوری نمی تواند در مورد کشورهای دیگر تصمیم بگیرد و استقلال و حاکمیت ملی کشورها را نقض کند، این برخلاف منشور و مقررات بین المللی است.
رئیس جمهور بیان کرد: خوشحالم در این سفر به دو کشوری مسافرت کردم که در توافق برجام تاثیر گذار بودند و با میزبانی و ایجاد محیط مساعد در ژنو، وین و سایر شهرها این مذاکرات را انجام دادیم و به موفقیت دست پیدا کردیم.
روحانی بحث های منطقه حساس غرب آسیا در مذاکرات دوجانبه را مهم برشمرد و گفت: اقدامات جمهوری اسلامی ایران برای مبارزه با تروریسم، کمک هایی که به ملت عراق و سوریه انجام داده است، لزوم کمک به مردم این منطقه به ویژه یمن و نقش مخرب برخی کشورها از جمله آمریکا و اسرائیل که در عراق و سوریه و سایر منطقه مخرب بودند مطرح شد.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ما باید به روابط دوستانه کماکان ادامه دهیم برای اینکه بتوانیم صلح و امنیت کامل را به منطقه بر گردانیم در این صورت ازست که همه ما می توانیم از منطقه به نفع خود و جهانیان منتفع شویم.
وی گفت: می توانم بگویم مواضع ایران و اتریش در موضوع برجام مورد اتفاق نظر هست. در توسعه روابط دوجانبه اتفاق نظر داشتیم. در مسائل منطقه ای و بین المللی نظر ما نزدیک و شبیه هم هست.
روحانی افزود:امیدارم این سفر موجب استحکام و ادامه روابط دوکشور دوست یعنی ایران و اتریش شود.
رئیس جمهور اتریش نیز در این نشست خبری ، به روابط دیرینه دو کشور اشاره کرد و گفت: اتریش و ایران، یکصد و شصتمین سال برقراری روابط سیاسی خود را جشن میگیرند اما روابط دو کشور حداقل به 500 سال پیش باز می گردد. ما امسال شصتمین سال تأسیس انجمن فرهنگی اتریش در تهران و بیست و پنجمین سال گفتگوی بین ادیان را جشن میگیریم و میخواهم تاکید کنم که روابط دیرینه ما فرای همکاریهای اقتصادی و سیاسی است.
"الکساندر فندر بلن " گفت: در این ارتباط میخواهم تأکید کنم که در اتریش ایرانیان زیادی زندگی میکنند، بعضاً با تابعیت کامل ایرانی بعضاً اتریشی شدند و فکر میکنم برای شما خیلی آشنا است که حدود 2 هزار پزشک در نظام سلامت اتریش با پیشینه ایرانی در حال فعالیت هستند.
وی افزود: هم اکنون در ایران صدها شرکت اتریشی فعال هستند و اتریش و اتحادیه اروپا تمام تلاششان را میکنند که حتی در این ایام دشوار چارچوب لازم را نه تنها برای برقراری و استمرار این همکاریها بلکه برای تعمیق آن، ایجاد کنند.
رئیس جمهور اتریش با اشاره به برجام هیچ وقت براین اساس نبوده که تمامی مشکلات را حل کند و به اعتقاد وین ، تنها پنجره ای را برای رسیدگی به دیگر مشکلات گشوده است، گفت: ما در گفت و گو با رئیس جمهور ایران درباره طیف گسترده ای از مسایل دوجانبه و منطقه ای گفت وگو و تبادل نظر کردیم.
فندر بلن تصریح کرد: اتریش متأسف است از اینکه ایالات متحده از قرارداد برجام خارج شده و اینکه بخواهند مجدداً تحریمهایی را وضع کند که نه تنها شامل تحریمهای ابتدایی بلکه شامل تحریمهای ثانویه هم میشود که شامل اتریش نیز خواهد شد. این تحریمهای ثانویه که به اعتقاد ما و کمیسیون اتحادیه اروپا ، فرامرزی است، ناقص حقوق انسانهاست.
انتهای پیام/