به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یکی از نگران کننده ترین اتفاقاتی که ممکن است برای هر فردی به هنگام کار با لپ تاپ بیفتد "خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ" است که معمولا تا چند ساعت روشن نمی شود. افراد به عنوان اولین حرکت در مواجهه با این اتفاق باطری رایانه را بررسی می کنند. که البته بهترین کار همین است زیرا لپ تاپ ها مکانیزم محافظت شده ای دارند. برای مثال زمانی که یکی از اجزای آن گرم می شود به صورت خودکار خاموش خواهد شد. در واقع این کار به نفع دستگاه خواهد بود و از رخ دادن خطر بزرگ دیگری محافظت می کند.
لپ تاپ ها بیشتر از کامپیوتر های خانگی در معرض خاموش شدن قرار دارند زیرا اندازه شان کوچک تر است به تبع قطعات نیز به هم نزدیک تر می باشند. در نتیجه فضای کافی در داخل برای عبور حرارت وجود ندارد. علت دیگر قدرت پردازشگر است. سیستم عامل ها برای اجرا به قدرت زیادی از پردازشگر نیاز دارند که این عمل نیز باعث تولید گرما می شود.البته برای مقابله با این گرما فن ها، صفحه های آلومینیومی برای انتقال حرارت و شیار هایی برای عبور هوا تعبیه شده اند. اما گاهی این ها هم کافی نیستند.
تغییر دادن درایورها یا سیستم عامل نیز ممکن است سبب داغ شدن و خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ شود. زمانی که در حال بازی کردن هستید بیش ترین استفاده از BIOS را دارید به وجود آمدن مشکل در یک درایور باعث خاموشی شدن ناگهانی لپ تاپ می شود. نصب سیستم عامل جدید و تغییر درایور کارت گرافیک یا Display بی مورد باشد، به ویژه اگر کمی هم با تنظیمات BIOS سر و کله زده باشید. برای فهمیدن این که مشکل از درایور است یا نه یک راه این است که به دنبال فایل های dump در سیستم و پس از خاموشی اتفاقی بگردید. این فایل ها چیز های بسیاری برای گفتن به شما دارند.
بدافزار ها یکی دیگر از دلایل نادر خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ ها هستند. برخی از این ویروس ها دستگاه را خاموش کرده و سپس آن را روشن می کنند. این ویروس ها توسط یک برنامه خاص در رایانه اجرا می شوند. برای بر طرف کردن این مشکل آنتی ویروس به روز نصب کنید و از آلوده نبودن و اسکن روزانه رایانه مطمئن شوید.
برای پیشگیری از خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ استفاده از Cool Pad ها پیشنهاد می شوند. Cool Pad ها قطعاتی هستند که مانند تخته در زیر دستگاه قرار می گیرند و در داخل و یا روی آن ها چند فن قرار گرفته است تا به خنک شدن کمک نماید.
راهکار بعدی استفاده از پد های مختلف است. پد هایی که جنس آلومینیمی دارند پر کاربرد ترند. برخی از این پد ها از برق لپ تاپ تغذیه می کنند و گرما را به بیرون هدایت می کنند. این پد ها را می توان از فروشگاه های لوازم جانبی کامپیوتر تهیه کرد.
توجه داشته باشید که دمای رایانه دائما در حال تغییر می باشد و هرگز ثابت نمی ماند. پس بهتر است در عین حال که از روش های گفته شده استفاده می کنید یک نرم افزار برای کنترل دمای لپ تاپ داشته باشید و بفهمید که چه کارهایی دمای دستگاه را افزایش می دهد و چه کارهای کاهش می دهد.
امیدواریم توانسته باشیم به خوبی شما را با راه ها و علل داغ شدن و خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ آشنا کرده باشیم. با رعایت موارد ذکر شده می توانید عمر لپ تاپ خود را افزایش دهید و از آن به خوبی استفاده کنید.
انتهای پیام/
ولی فقط بعضی از بازی ها قبلا روش جی تی ای وی بود داغ میکرد ولی اصلا خاموش نمیشد الان جی تی ای سان آندریاس روشه سریع خاموش میشه حتی به 2 دیقه هم نمیکشه کول پد هم زیرش گزاشتم
ولی یه ساعتی هست که روشن نمیشه
یعنی نسوخته