به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آسوشیتدپرس، در حالیکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا پیش از برگزاری نشست پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) فشارهای خود را نسبت به اعضای این پیمان افزایش داده است، متحدان اروپایی ناتو انتقادات آمریکا را درباره پایین بودن بودجه نظامی رد کرده اند.
پیش از نشست آتی ناتو که در تاریخ ۱۱ و ۱۲ ژوئیه در بروکسل برگزار خواهد شد، ترامپ با ارسال نامهای به نروژ و دیگر اعضای ناتو از این کشورها خواسته بود بودجه نظامی خود را افزایش دهند. پس از اقدام روسیه در الحاق شبه جزیره کریمه، متحدان ناتو در سال ۲۰۱۴ موافقت کردند تا به کاهش بودجه نظامی خود پایان دهند و در کنار رشد اقتصادی خود بودجه نظامی را افزایش دهند و به سمت هدف اختصاص دو درصد از درآمد تولید ناخالص داخلی در طول یک دهه برای بخش نظامی حرکت کنند.
فرانک بک ینسن (Frank Bakke-Jensen)، وزیر دفاع نروژ اعلام کرد «نروژ به تصمیمش در نشست ناتو در سال ۲۰۱۴ پایبند است و از آن پیروی میکند.»
او افزود نروژ «بسیار بیشتر» از هدف ناتو برای تجهیزات نظامی جدید بودجه اختصاص داده است.
نشست آتی اولین نشست مهم از زمان برگزاری نشست گروه هفت در کانادا در ماه گذشته است و در همین حال مقامات ناتو نگران هستند که اختلافات اعضای این پیمان بر سر تعرفههای تجاری، خروج آمریکا از توافق تغییرات آب و هوایی و توافق هستهای ایران، اتحاد اعضای ناتو را تضعیف کند.
ترامپ با ارسال نامهای به نخست وزیر نروژ در تاریخ ۱۹ ژوئن اعلام کرده بود با وجود نقش مهم نروژ در ناتو، این کشور «تنها متحد ناتوست که با روسیه مرز مشترک دارد و هنوز برنامه معتبری برای اختصاص دو درصد از درآمد تولید ناخالص داخلی برای بخش نظامی ندارد.»
رئیس جمهور آمریکا به مانند نامه اش برای بلژیک در نامه به نروژ نوشته بود «سخت خواهد شد که شهروندان آمریکایی را متقاعد کنیم که چرا برخی کشورها همچنان نمیتوانند به تعهدات امنیتی جمعی عمل کنند.»
در این میان چارلز میکل، نخست وزیر بلژیک با کم اهمیت شمردن نامه ترامپ اعلام کرد اینطور نامهها که پیش از نشستهایی مانند ناتو ارسال میشود «معمولی» است.
میکل در حاشیه نشست اتحادیه اروپا روز جمعه گذشته گفت: «من به خاطر اینطور نامهها خیلی نترسیده ام.»
او افزود بلژیک سهم خود را در بخش نظامی ناتو انجام میدهد.
چارلز میکل تاکید کرد: «ما با متحدانمان در ناتو در بسیاری از عملیاتهای نظامی شرکت میکنیم و همین دولت بود که نسبت به پایان کاهش منظم بودجه نظامی تصمیم گرفت.»
انتهای پیام/