به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ حسین عباسی مهر مدیر پایگاه بافت تاریخی شیراز اظهار کرد: برداشت اطلاعات از ۱۱هزار و ۸۵۰ پلاک در بافت تاریخی شیراز انجام شد.
وی ادامه داد: در این بافت ۳۲۸ پلاک در فهرست ملی به ثبت رسیده و طبق تحقیقات انجام شده، افزون بر ۳۰۰ پلاک نیز دارای ارزش ثبت است.
مدیر پایگاه بافت تاریخی شیراز با بیان اینکه این پلاکها و به تبع آن بافت تاریخی شیراز دارای یک شناسنامه شدند، افزود: همه اطلاعات این بناها از نظر تزئینات کالبدی، اجتماعی و اقتصادی برداشت شده است.
عباسی مهر با اشاره به اینکه بافت تاریخی شیراز نخستین بافت کشور است که به صورت کاملا دقیق و کارشناسی، مستندنگاری شده اضافه کرد: همه پلاکهای این محدوده ۳۵۷ هکتاری دارای شناسنامه شده است.
وی بیان کرد: این اقدام تاثیر بسزایی در حفاظت و نحوه مرمت، همچنین جلوگیری از تخریب آثار دارد چرا که مشخصات این پلاکها ثبت شده است.
مدیر پایگاه بافت تاریخی شیراز با اشاره به اجرای طرح جامع مطالعاتی، مرمت و حفاظت از ۴ گذر تاریخی در شیراز، تصریح کرد: با توجه به اجرای طرح جامع بازآفرینی بافتهای فرسوده که از سوی اداره کل راه و شهرسازی ارائه شده، نخستین مطالعات این حوزه توسط میراث فرهنگی انجام خواهد شد.
عباسی مهر بیان کرد: به همین منظور مطالعات ۴ گذر تاریخی بافت شیراز در دستور کار قرار گرفت.
وی ادامه داد: ۴ گذر افشاری، مقنی ها، حاج زینل و هفت پیچ در محله سنگ سیاه بافت تاریخی شیراز مورد مطالعه قرار میگیرد و به زودی طرح اجرایی مرمت، بدنه سازی و کف سازی این گذرها تهیه میشود.
مدیر پایگاه بافت تاریخی شیراز گفت: با تهیه طرح حفاظت شهری بافت تاریخی شیراز و ابلاغ آن به دستگاهها و سازمانهای اجرایی، دیگر شاهد بلندمرتبه سازی و دانههای درشت در بافت تاریخی نخواهیم بود.
عباسی مهر با بیان اینکه در واقع طرح حفاظت شهری اجازه ساخت وسازهای بی رویه با ارتفاع بیش از ۵/۷ متر و مجموعههای تجاری با وسعت زیاد در بافت تاریخی را نمیدهد، اضافه کرد: این روند محدودتر میشود، زیرا این طرح به منظور حمایت و تقویت مرکز محله در این بافتها است.
وی تصریح کرد: تقویت بازارچهها و مرکز محلهها از اهداف تهیه این طرح است تا جامعه میزبان و افرادی که در این بافتها سکونت دارند سود ببرند، زیرا ساخت یک مجموعه تجاری بزرگ، در زندگی افراد ساکن در این محدوده تغییری ایجاد نمیکند.
انتهای پیام/ن