پژوهشگران می‌گویند از طریق تحقیقات در قالب فناوری نانو و با بررسی رابطه میان آب‌های جاری، اصطکاک لایه‌های زمین و شیمی معدنی درصدد کشف نحوه وقوع زمین لرزه‌ها هستند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛محققان دانشگاه ایلینویز بر این باورند که از طریق اندازه گیری میزان اصطکاک لایه‌های زیرزمینی در مقیاس میکروسکوپی می‌توان پی برد که شکسته شدن کدامیک از صخره‌ها و سنگ‌ها عامل سر خوردن ناگهانی لایه‌های مذکور بر روی یکدیگر و آغاز زلزله است.

مطالعه مذکور نشان می‌دهد که چگونه آب‌های زیرزمینی و کلسیت (یک ماده معدنی بسیار متداول در پوسته زمین) در تعامل با یکدیگر در شرایط پرفشار باعث تحرک لایه‌های مختلف زمین می‌شوند و باعث آغاز زلزله می‌شوند. در چنین شرایطی برخی تغییرات در مقیاس نانو می‌تواند باعث شروع زلزله شود.

در این مطالعه بر روی صخره‌های مملو از کلسیت تمرکز شده که در آب‌های زیرزمینی مملو از نمک وجود دارند و فرسایش آن‌ها و سر خوردنشان می‌تواند تحرکاتی را در زیر زمین به همراه داشته باشد.

مجموعه فعل وانفعالات شیمیایی، فیزیکی و مکانیکی یادشده بسیار پیچیده است، اما شناسایی جزئیات آن‌ها از طریق فناوری نانو می‌تواند به شبیه سازی نحوه وقوع زلزله و احتمالا پیش بینی این پدیده در آینده بینجامد.

منبع:مهر

انتهای پیام/

پیش بینی زلزله توسط  نانو فناوری

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.