کارشناسان فوتبال کشورمان پس از پایان دور مقدماتی رقابت‌های جام جهانی ۲۰۱۸ به تحلیل این رقابت‌ها پرداختند.

کارشناسان  فوتبال کشورمان پس از پایان دور مقدماتی جام جهانی 2018 روسیه درباره این مرحله مسائل مختلفی را مطرح کردند.

اخبار و حواشی داغ مربوط به جام جهانی ۲۰۱۸ را لحظه به لحظه در اینجا (جام جهانی ۲۰۱۸) دنبال کنید.

اظهارات کارشناسان فوتبال درباره جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه

افاضلی: بلژیک بهترین تیم جام جهانی بوده است/ شکل اجرای VAR ایراد دارد

هومن افاضلی  درباره ارزیابی اش از دیدارهای مرحله گروهی جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه اظهار داشت: شناخت تیم ها از توانایی های خود و حریفانشان نسبت به دوره های پیش رشد قابل توجهی داشت و همین امر سبب شد مربیان استراتژی مناسبی را در بازی هایشان به کار گیرند.در مجموع بازی ها به حدی نزدیک بود که مدافع عنوان قهرمانی از جام جهانی حذف شد.

حذف آلمان، بزرگ ترین شکفتی جام بود

او ادامه داد: هرچند تیم ملی آلمان در سال های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۴ که مسابقات یورو برگزار شد، نوسان داشت اما من جام جهانی را از سال۱۹۷۴ به خاطر دارم و تاکنون آلمان را تا این حد ضعیف ندیده بودم. به هر حال بزرگ ترین شگفتی جام جهانی ۲۰۱۸ برتری کره جنوبی مقابل ژرمن ها و حذف شاگردان یواخیم لوو بود.

کاهش انگیزه و احساس امنیت دلیل حذف مدافع عنوان قهرمانی در ۳ دوره اخیر است

افاضلی درباره تکرار شدن حذف مدافع عنوان قهرمانی در سه دوره اخیر جام جهانی بیان کرد: مهم ترین عامل حذف مدافعان عنوان قهرمانی در مرحله گروهی کاهش انگیزه و احساس امنیت کردن این تیم ها پس از کسب قهرمانی است. آنها فکر می کنند آنچه در گذشته اتفاق افتاده است برای امروز هم کفایت می کند. درحالی که در ورزش نتیجه دیروز شما هم برای امروزتان هیچ سودی ندارد. دلیل صعود مقتدرانه آلمان به جام جهانی این بود که بازیکنان جوان و توانمند این تیم می خواستند خود را به یواخیم لوو تحمیل کرده و در رقابت با با تجربه های تیم، راه حضورشان در روسیه را هموار کنند اما در زمان آغاز تورنمنت آنها هم مانند نفرات مطرح آلمان خیالشان راحت بود و دیگر انگیزه ای نداشتند.

کیفیت بازیکنان برزیل سبب می شود این تیم جام موفقی را پشت سر بگذارد

کارشناس فوتبال ایران درمورد دیدارهای مرحله یک هشتم نهایی اظهار داشت: در این مرحله شاهد بازی های جذاب تری هستیم اما تیم هایی مانند کرواسی، بلژیک و برزیل ثابت کرده اند نسبت به سایر تیم ها وضعیت بهتری دارند. البته برزیل هم جام را خوب شروع نکرد اما در ۲ بازی بعدی اش به کیفیت مدنظر فوتبالدوستان رسید و با توجه به کیفیت بازیکنانش می تواند تورنمنت موفقی را پشت سر بگذارد.

بلژیک جوان گرایی سیستماتیک و مدرنی انجام می دهد


افاضلی با اشاره به کیفیت تیم بلژیک تصریح کرد: اعتقاد دارم تا پایان مرحله گروهی بلژیک، بهترین تیم جام بوده است. این تیم آخرین روند تولید بازیکنان جوان و مطرح را ایجاد کرد. هلند از دهه ۱۹۷۰ در باشگاه آژاکس پروسه جوان گرایی را آغاز کرد اما فرانسه با پیگیری این روند در سطح ملی به قهرمانی جهان و یورو ۲۰۰۰ رسید. در ادامه آلمان به دلیل ناکامی در ۲ یورو استفاده از جوان ها را شروع کرد. مدل جوان گرایی فوتبال آلمان از سال ۲۰۰۵ فعال شد و با قهرمانی در جام جهانی ۲۰۱۴ به نتیجه رسید. آخرین کشوری هم که این روند را به شکل سیستماتیک و مدرن دنبال می کند، بلژیک است. نفراتی مانند دی بروین، هازارد و لوکاکو حاصل این مدل هستند.

بیشتر بخوانید : 


او درباره اینکه آیا تیمی مانند بلژیک کاریزمای قهرمانی دارد یا خیر، گفت: اگر منظورتان از کاریزما سابقه قهرمانی است، اسپانیا و فرانسه هم این سابقه را نداشتند. از طرفی اگر منظور شما اینست که بازیکنانی مانند نیمار، مسی و رونالدو که برای موفقیت متولد شده اند در بلژیک حضور ندارند هم باید بگویم اگر این تیم بتواند در جام جهانی به قهرمانی برسد، بازیکنان این تیم هم چنین حالتی پیدا می کنند.

شکل استفاده از VAR ایراد دارد

افاضلی درمورد استفاده از سیستم VAR در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه بیان کرد: در کل استفاده از این سیستم برای تضییع نشدن حق تیم ها خوب است. البته حتی در سیستم VAR هم شاهد اشتباهاتی بوده ایم. ما هم گل مساوی خود مقابل پرتغال را از همین طریق به ثمر رساندیم. البته اجرای این سیستم دچار اشکال است. همین که وقت زیادی برای بررسی صحنه ها گرفته می شود به سود فوتبال نیست و این رشته را به ورزش هایی مانند راگبی و فوتبال آمریکایی شبیه می کند. 

او افزود: مشکل دیگری که درباره VAR وجود دارد، این است که مربیان و بازیکنان از اینکه دستور به بازبینی ویدیویی یک صحنه تصمیم داور است، اطمینان ندارند و هر فردی از مسئولان برگزاری بازی یا حتی مسئولان تیم ها می توانند درخواست بدهند از داور ویدیویی استفاده شود. ایده استفاده از این سیستم خوب است و همانگونه که دیدید یکی از بزرگ ترین اتفاق های جام جهانی ۲۰۱۸ در زمان گل اول کره جنوبی به آلمان با استفاده از این سیستم رقم خورد اما مشکلات اجرای آن باید به مرور رفع شود.

بازیکن سوپر استار در جام جهانی نداشته ایم


مربی اسبق تیم ملی فوتبال ایران درمورد ستاره جام بیست و یکم تا پایان مرحله گروهی گفت: تاکنون چهره شاخصی در این جام ندیده ام. حتی کریستیانو رونالدو که در بازی های پرتغال با اسپانیا و مراکش نمایش بی نظیری داشت، مقابل ایران کاری از پیش نبرد و روز بسیار بدی داشت. فکر می کنم تاکنون سوپراستاری در جام جهانی ۲۰۱۸ نداشته ایم.

دی بروینه و هری کین پدیده جام هستند


افاضلی درباره پدیده جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه هم بیان کرد: از نظرمن هری کین و کوین دی بروینه در ۲ بازی اول تیمهایشان عملکرد خوبی ارائه کردند و تا حدی پدیده جام بودند. باید دید آنها می توانند در بازی های بعدی هم چنین روندی داشته باشند یا خیر. ضمن اینکه تیم قهرمان جام می تواند شانس بالایی برای معرفی بهترین بازیکن داشته باشد.

ارزش فوتبال ملی در کشورهای توسعه یافته کم شده است

سرمربی سابق تیم ملی امید ایران و نفت تهران درمورد اینکه چرا تیم هایی مانند اسپانیا، پرتغال، فرانسه و آرژانتین در سطح مدعی قهرمانی جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه نشان نداده اند، گفت: مهم ترین دلیل این موضوع کم شدن ارزش فوتبال ملی در کشورهای توسعه یافته است. در حال حاضر باشگاه ها نقش مهم تری در فوتبال جهان دارند و نقش تیم های ملی کمرنگ شده است. البته این امر در کشورهای کوچک اروپایی، آفریقا، آسیا و آمریکای جنوبی مصداقی ندارد و در این مناطق تیم ملی همچنان اهمیت خود را حفظ کرده است.

فصل پرفشار فوتبالی کیفیت بازیکنان را برای جام جهانی پایین می آورد

او افزود: در واقع تیم ملی بار بزرگی است که بازیکنان مطرح حس می کنند، پس از تحمل فشار در طول یک فصل فوتبالی باید آن را تحمل کرده و در تورنمنت بزرگی مانند جام جهانی به میدان بروند. زمان استراحت بازیکنان در سال های منتهی به جام جهانی و یورو از بین می رود و منجر به افزایش خستگی آنها می شود. همین بازیکنان تیم ملی آلمان پنج تابستان متوالی است که در تورنمنت های بزرگ بازی می کنند و طبیعی است کیفیتشان تحت تاثیر قرار بگیرد. بازیکن حقوقش را از باشگاه می گیرد و زمانی که حس می کند احتمال دارد بیش از اندازه زیر فشار باشد از تیم ملی خداحافظی می کند. مانند اتفاقی که برای رضا قوچان نژاد و سردار آزمون رخ داد. حضور در بیش از ۶۰ بازی در طول فصل، بازیکن تیم های ملی بزرگ را از لحاظ جسمی و روحی تحت تاثیر قرار می دهد و این امر در کاهش کیفیت آنها در تورنمنت هایی مانند جام جهانی تاثیر دارد.

اظهارات کارشناسان فوتبال درباره جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه

عربشاهی: جام جهانی روسیه جام شگفتی هاست

 

ضیا عربشاهی  درباره ارزیابی اش از مرحله گروهی جام جهانی 2018 روسیه اظهار کرد: معتقدم جام جهانی امسال  جام شگفتی ها لقب می گیرد  و تیم های قدرتمندبرزیل، انگلیس و اسپانیا از پیش برنده نیستند و همان طور که دیدیم آلمان قهرمان دوره گذشته با شکست برابر کره جنوبی از گردونه این رقابتها کنار رفت.

برخی از تیم ها از لحاظ اسمی قدرتمند هستند 

او ادامه داد: اسپانیا، برزیل و چند تیم دیگر از لحاظ اسمی قدرتمند هستند و در مرحله گروهی رقابتهای جام جهانی روسیه دیدیم که این تیم ها در برخی از بازی ها با مشکل مواجه شدند و این نشان دهنده این است که فاصله تیم ها به هم نزدیک شده است و به راحتی نمی توانیم برنده یک دیدار را پیش بینی کنیم. به طور مثال کی روش تاکنیک خوبی برای تیم ملی فوتبال کشورمان انتخاب کرد و شخصیت تیمی به بازیکنان داده بود و تیم ملی هدف اولیه اش گل نخوردن و بعد از آن استفاده از ضدحملات برای گل زدن بود. 

تیم ملی ایران شگفتی ساز مرحله گروهی جام جهانی روسیه شد 

عربشاهی درباره اینکه پدیده های مرحله گروهی جام جهانی روسیه چه تیم هایی بودند، گفت: به نظرم تیم ملی ایران توانست شگفتی ساز این رقابتها شود و فوتبال ایران را به کشورهای اروپایی نشان بدهد و نگرش تیم های صاحب نام نسبت به فوتبال ما تغییر یافته است. کی روش زحمات زیادی برای فوتبال ما کشیده است و باید این مربی را حفظ کنیم تا در جام ملتهای آسیا هم به موفقیت دست یابیم. 

حذف آلمان زنگ خطری برای تیم های صاحب نام فوتبال بود 

کارشناس فوتبال درباره حذف تیم ملی آلمان در مرحله گروهی جام جهانی 2018 روسیه گفت: همانطور که گفتم جام جهانی امسال جام شگفتی هاست و حذف آلمان زنگ خطری برای تیم های صاحب نام فوتبال شد تا بدانند که تیم ها فاصله چندانی با هم ندارند و شرایط روحی و روانی بالا باعث برتری آنها برابر تیم های دیگر شده است.  زمانی که وحید امیری به پیکه لایی زد این موضوع نشان دهنده قدرت تاکنیکی بازیکن ماست که ترسی از حریف خود ندارد و اگر بازیکنان ما خودباوری داشتند به طور حتم می توانستند اسپانیا و پرتغال را شکست بدهند. 

او ادامه داد: تیم ملی آلمان نسبت به 4 سال پیش ضعیف تر شده  و برخی از بازیکنان این تیم فوتبالشان تمام شده است و باید جای خود را به جوانان بدهند تا آلمان به روزهای اوج خود بازگردد. اگر تیم ملی فوتبال کشورمان یک سوم ساختار و امکانات  آلمان را داشت به طور حتم می توانست به مرحله بعد جام جهانی روسیه صعود کند اما ما هنوز در بخش پایه ها ضعیف هستیم. 

صعود ژاپن به مرحله بعدی جام جهانی مایه افتخار قاره آسیاست 

عربشاهی درباره صعود ژاپن به مرحله بعد جام جهانی روسیه اظهار کرد: به هر حال گروهی که ژاپن قرار داشت نسبت به گروه ایران ضعیف تر بود و این تیم به راحتی توانست به مرحله بعد جام جهانی صعود کند. اگر تیم ملی کشورمان در گروه دیگری بود به طور حتم به مرحله بعد این رقابتها راه پیدا می کرد.  همچنین تیم ملی عربستان ضعیف ترین تیم  حاضر در جام جهانی بود که با همه  هزینه ایی که کرد نتوانست نتایج خوبی در این رقابتها کسب کند. همچنین حضور ژاپن در مرحله یک هشتم نهایی مایه افتخار قاره آسیا است. 

پیشکسوت فوتبال درباره اینکه چه تیمی جایش در میان تیم های صعود کننده به مرحله بعدی جام جهانی خالی است، گفت: به نظرم اگر شانس همراه تیم ملی فوتبال کشورمان بود این تیم می توانست یکی از تیم های صعود کننده به دور بعد باشد. 

برزیل و بلژیک شایستگی حضور در فینال جام جهانی روسیه را دارند 

او درباره مدعبان قهرمانی در جام جهانی روسیه گفت: اگر تیم های ملی برزیل و بلژیک در مراحل بعدی به هم نخورند در آن صورت آنها شایستگی حضور در فینال جام جهانی روسیه را دارند.

عربشاهی در پایان خاطر نشان کرد: از بازیکنان تیم ملی تشکر و قدرانی می کنم که با جان و دل در جام جهانی روسیه  بازی کردند و نشان دادند که با غیرت و تعصب ایرانی می توانند کارهای بزرگی انجام بدهند. 

اظهارات کارشناسان فوتبال درباره جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه

انتهای پیام / 

برای مشاهده آخرین اخبار جام جهانی 2018 می توانید از موتور جستجوگر گوگل (google) استفاده کنید.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار