برخی درختان چندین بار در طول شب شاخههای خود را بالا و پایین میآورند؛ این موضوع نشاندهنده چرخه انتقال آب و قند است که نوعی ضربان قلب برای آنها محسوب میشود البته هنوز دلیل این پدیده را نمیدانیم.
گیاهان برای سنتز گلوکز به آب نیاز دارند. تولید مولکولهای پیچیدهتر در گیاهان بر اساس گلوکز انجام میشود و درختان باید آب مورد نیاز خود را از ریشه به برگها انتقال دهند؛ در گذشته تصور میکردیم که این پدیده در مدت ساعات روز رخ میدهد اما تحقیقات جدید نشان میدهند که قضیه پیچیدهتر از این است.
تراکئیدها عنصر هادی در گیاهان هستند و عملکردی شبیه رگهای ما دارند؛ ردیابی انتقال آب از طریق تراکئیدها آسان نیست اما روشهای دیگری برای مطالعه آنها وجود دارد.
درختان در مدت شب شاخههای خود را تا ۱۰ سانتیمتر پایین و دوباره بعد از طلوع خورشید بالا میآورند؛ این فرایند بسیار آهسته رخ میدهد.
محققان دانمارکی از تکنیک لیزر برای مکانیابی دقیق شاخهها و برگهای ۲۲ درخت و گونه گیاهی استفاده کردند؛ آنها پیش از این جا به جایی تناوبی شاخههای درخت در دورههای 2 تا ششساعتی را کشف کرده بودند.
جابهجایی شاخهها احتمالاً با تغییرات در فشار آب درون گیاه در ارتباط است به عبارت دیگر، درخت آب مورد نیاز خود را پمپاژ میکند اما بر خلاف انتظارات انتقال آب بر اساس یک جریان پایدار رخ نمیدهد.
گیاهان دارای چرخههای متفاوتی هستند اما بیشتر آنها شاخههای خود را در مدت شب پایین و دوباره صبح آنها را بالا میآورند؛ این مطالعه در ادامه تحقیقاتی است که رازهای زندگی درختان از جمله اشتراکگذاری منابع و ارسال پیامهای شیمیایی را کشف کردهاند.
انتهای پیام/
رازهای پیچیده از درختان که از آن بی اطلاع هستید