به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ آلبالو پلو حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱ ، B۲، B۳، B۶، B۱۲، پروتئین، کلسیم، فسفر، آهن، سدیم، منیزیم، پتاسیم، مس، روی، آنتیاکسیدان، گوگرد، منگنز، کربوهیدرات، اسید فولیک، اسید چرب امگا ۳ و اسید آمینه تریپتوفان است.
برای بررسی خواص آلبالو پلو و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص آلبالو پلو اظهار کرد: این غذا نقش موثری در تقویت حافظه دارد و از ابتلای افراد به آلزایمر جلوگیری میکند.
وی با اشاره به مفید بودن آلبالو پلو برای مبتلایان به قند، فشار و چربی خون بیان کرد: این غذا به تقویت روده و دستگاه گوارش کمک شایانی میکند و برای مبتلایان به سندروم روده تحریکپذیر هم مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: آلبالو پلو موجب تقویت سیستم قلبی و عروقی میشود و تاثیر چشمگیری در تناسب اندام افراد دارد.
عظمایی تاکید کرد: آلبالو پلو خونساز بوده و برای مبتلایان به کمخونی و زنان باردار بسیار مفید است؛ این غذا نقش موثری در لطافت و جوانسازی پوست، رشد و تقویت موها دارد و از پیری زودرس پوست جلوگیری میکند.
وی تصریح کرد: آلبالو پلو به علت داشتن ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتیاکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
عظمایی یادآور شد: اسید آمینه تریپتوفان موجود در آلبالو پلو به ساخت هورمون سروتونین در مغز و دستگاه گوارش کمک شایانی میکند، این هورمون شادی و نشاط را در افرادرا تقویت و از ابتلا به افسردگی جلوگیری میکند.
برنج ایرانی چهار تا پنج پیمانه
پودر سبوس برنج یک قاشق غذاخوری
خلال بادام و پسته از هر کدام ۱۰۰ گرم
آلبالوی تازه یا خشک ۵۰۰ گرم
زرشک پلویی ۱۰۰ گرم
زعفران نصف قاشق چایخوری
گلاب نصف استکان
سیبزمینی ۲ عدد
روغن زیتون یا کنجد ۶ تا هفت قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم
نخست هسته آلبالوها را در بیاورید.
آلبالوهای بدون هسته را در ظرف چینی بریزید.
زرشک، خلال بادام و پسته، زعفران دَمکرده و گلاب را به آلبالوها اضافه کنید.
برنج را به همراه سبوس در قابلمه بریزید و بگذارید تا نیمپز شود.
برنج نیمپز شده را آبکش کنید.
قابلمهای را بردارید و داخل آن کمی روغن بریزید سپس سیبزمینیهای حلقهای را کف قابلمه بگذارید.
داخل قابلمه برنج آبکش شده و مواد را به شکل لایه لایه بریزید.
قابلمه را روی اجاق گاز قرار دهید و صبر کنید تا مواد درون آن پخته شوند.
این غذا را میتوان همراه با گوشت قلقلی هم میل کرد.
انتهای پیام/