به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ابراهیم حسنپور رئیس اداره ثبت کشتیها و صدور گواهینامه دریایی سازمان بنادر و دریانوردی، درباره اصلاح آییننامه ورود کالا توسط ملوانان شناورهای دریایی سنتی (لنج تجاری) و ساماندهی و نوسازی آنها در بخش سوخت، گفت: تحویل سوخت به شناورهای مشمول این آیین نامه به دو صورت یارانه ای و آزاد است.
وی افزود: بحث یارانه ای شدن سوخت در اصلاحیه آیین نامه یاد شده اضافه و مقرر شد برای شناورهای کمتر از ۵۰۰ تن جهت تردد در مسیر داخلی سوخت یارانه ای با قیمت ۳۵۰ تومان ارائه شود و جهت مسیر های خارجی از سوخت غیر یارانه ای با قیمت فوب خلیج فارس استفاده کنند.
رئیس اداره ثبت کشتی ها و صدور گواهی نامه دریایی سازمان بنادر و دریانوردی تاکید کرد: ارائه تسهیلات و مزایای سوخت یارانه ای، منوط به این است که تمام خدمه شناورهای کمتر از ۵۰۰ تن بیمه شده باشند.
به گفته حسن پور، بر اساس ماده ۵ آیین نامه اصلاحی، تمام شناورهایی که تا تاریخ ابلاغ آیین نامه به ثبت موقت رسیده باشند، مشمول مزایا و تسهیلات این طرح می شوند و شناورهای ثبت موقت شده بعد از ابلاغ ، نمی توانند از آن استفاده کنند.
وی گفت: بر اساس این مصوبه، شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی موظف شد در چارچوب آیین نامه مذکور و با تشکیل کارگروهی مرکب از سازمان بنادر و سابر اعضا ، مسیرهای تردد داخلی ( برای دریافت سوخت یارانه ای ) و مسیر های بین المللی ( برای دریافت سوخت آزاد) را تعیین کند.
حسن پور با بیان اینکه سازمان بنادر و دریانوردی به دنبال سیستمی کردن این مسیرها است، گفت: بر اساس طرح جامع دریایی سازمان بنادر، این طرح جهت تعیین میزان سوخت دریافتی برای مسیرهای داخلی و خارجی به شکل سیستمی، در دست تهیه است و به کارگروه مربوطه پیشنهاد می شود.
در ماده ۱۹ اصلاح آییننامه ورود کالا توسط ملوانان شناورهای دریایی سنتی (لنج تجاری) و ساماندهی و نوسازی آنها آمده است؛ نرخ فروش نفت گاز به شناورهای ایرانی کمتر از ۵۰۰ تن مشمول این آیین نامه متناسب با مسافت طی شده در آبهای جمهوری اسلامی ایران به قیمت فروش برای مصارف داخلی تعیین میشود. بر این اساس کارگروهی به مسئولیت وزارت نفت و عضویت وزارت کشور، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، سازمان بنادر و دریانوردی و نماینده استانداران استانهای ساحلی جنوبی تشکیل و نحوه محاسبه و تعیین میزان مسافت طی شده از هر یک از بنادر و گمرکات مشمول اجرای مقررات ملوانی در آبهای جمهوری اسلامی ایران ظرف یک ماه ابلاغ شود.
حسن پور اضافه کرد: مقرر شد سازمان بنادر مکاتبات لازم را با سازمان تامین اجتماعی در خصوص چگونگی پوشش و ارائه لیست بیمه شدگان خدمه شناورهای کمتر از ۵۰۰ تن را انجام بدهد و در صورت پاسخ سازمان تامین اجتماعی، اجرای دقیق این ماده برای ارائه تسهیلات جهت کالاهای ملوانی با سرعت انجام می شود.
انتهای پیام/