دفتر امام جمعه اصفهان اطلاعیه‌ای در پی انتشار یک خبر، صادر و در آن به احادیث مربوط به نماز جمعه اشاره کرد.

 به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛ و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام جمعه استان اصفهان، دفتر نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان پیرامون مطالب مطرح شده از سوی وی اطلاعیه‌ای را منتشر کرد که در زیر می‌خوانید.

ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات ملت شریف ایران، توضیحات مختصری در راستای تنویر افکار عمومی در خصوص انتشار ناقص یک خبر در فضای مجازی تقدیم می‌گردد:

حدیثی به سند صحیح در کتاب تهذیب شیخ طوسی در باب فضل جماعت آمده است از امام صادق (ع) به این مضمون که در زمان رسول خدا عده‌ای در آمدن به مسجد سهل‌انگاری می‌کردند و حضرت فرمودند: نزدیک است امر کنم که خانه‌هایشان را بسوزانند. (۱) و یکی از مهم‌ترین جماعات که بر ان تأکید شده است نماز جمعه است.

همچنین حدیث دیگری به سند صحیح از امام باقر (ع) نقل می‌کنند که حضرت می‌فرماید: هر کس سه هفته متوالی نماز جمعه را ترک کند خدا بر قلب او مهر می‌زند (۲)، که شبیه این حدیث را به سند صحیح، اهل سنت از رسول خدا (ص) نقل می‌کنند و بنابراین متفق بین الفریقین است؛ و در حدیث دیگری به سند صحیح مرحوم صدوق در کتاب مجالس از امام صادق (ع) نقل می‌کند که حضرت می‌فرماید: هر کس بدون علت سه هفته نماز جمعه را ترک کند، منافق است. (۳)

با توجه به چند نکته در این خصوص ضروریست:

۱- از این احادیث اهمیت نماز جمعه به طور کلی فهمیده می‌شود.

۲- قدر متیقن این احادیث در زمانی است که نماز جمعه واجب باشد مثل زمان حضور رسول خدا (ص).

۳- این احادیث برای کسی است که از روی بی‌اعتنایی به جماعت و یا جمعه حاضر نشود.

۴- مقصود از حدیثی که می‌فرماید نزدیک است خانه‌هایشان را بر سرشان خراب کنیم، این نیست که چنین کاری کردیم و یا می‌کنیم و بنابراین هیچ فقیهی چنین حکمی نداده است بلکه بیانی است برای اهمیت موضوع، مثل اینکه شخصی که مصیبت بزرگی بر او وارد شده و می‌گوید خانه خراب شدم.

با توجه به این نکات لازم به ذکر است که:

اولاً نشر اخبار آن هم از مجلس غیر عمومی و بدون در نظر گرفتن قرائن حالیه و تقطیع کردن جملات بازگو کننده حق مطلب و رسالت خبرنگاری نیست.

ثانیاً بسیاری از نکات ۴ گانه فوق‌الذکر در جلسه مدنظر توسط آیت‌الله طباطبایی‌نژاد تشریح و تبیین شده است بنابراین انتشار تنها یک جمله، آن هم در مباحث فقهی و نقلی رفتاری غیرمنصفانه و به دور از اخلاق رسانه‌ای است.

ثالثاً اگر واقعیت نیز داشته باشد، ولی به جهت تنقیص شخصیتی ضبط و پخش شود، خدای نکرده مشمول این حدیث رسول خدا (ص) خواهد شد که فرمودند: کمترین درجه کفر آن است که کلمه‌ای را از برادرت حفظ کنی و برای کاستن از شخصیت او منتشر کنی. (۴)

(۱). تهذیب الأحکام (تحقیق خرسان)؛ ج‏۳؛ ص. ۲۵

عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع. قَالَ سَمِعْتُهُ یَقُولُ‏ إِنَّ أُنَاساً کَانُوا عَلَى عَهْدِ رَسُولِ اللَّهِ ص. أَبْطَئُوا عَنِ الصَّلَاهِ فِی الْمَسْجِدِ فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص. لَیُوشِکُ‏ قَوْمٌ‏ یَدَعُونَ الصَّلَاهَ فِی الْمَسْجِدِ أَنْ نَأْمُرَ بِحَطَبٍ فَیُوضَعَ عَلَى أَبْوَابِهِمْ فَتُوقَدَ عَلَیْهِمْ نَارٌ فَتُحْرَقَ عَلَیْهِمْ بُیُوتُهُمْ.

(۲). تهذیب الأحکام (تحقیق خرسان)؛ ج‏۳؛ ص. ۲۳۸

عَنْ أَبِی بَصِیرٍ وَ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ ع. قَالَ: مَنْ تَرَکَ الْجُمُعَهَ ثَلَاثَ‏ جُمَعٍ مُتَوَالِیَهً طَبَعَ اللَّهُ عَلَى قَلْبِهِ.

(۳). وسائل الشیعه؛ ج‏۷؛ ص. ۲۹۸

عَنْ زُرَارَهَ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ ع. قَالَ: صَلَاهُ الْجُمُعَهِ فَرِیضَهٌ وَ الِاجْتِمَاعُ إِلَیْهَا فَرِیضَهٌ مَعَ الْإِمَامِ فَإِنْ تَرَکَ رَجُلٌ مِنْ غَیْرِ عِلَّهٍ ثَلَاثَ‏ جُمَعٍ‏ فَقَدْ تَرَکَ ثَلَاثَ فَرَائِضَ وَ لَا یَدَعُ ثَلَاثَ فَرَائِضَ مِنْ غَیْرِ عِلَّهٍ إِلَّا مُنَافِقٌ.

(۴) وسائل الشیعه؛ ج‏۱۷؛ ص. ۲۱۱

عَنِ النَّبِیِّ ص. أَنَّهُ قَالَ أَدْنَى‏ الْکُفْرِ أَنْ یَسْمَعَ الرَّجُلُ مِنْ أَخِیهِ الْکَلِمَهَ فَیَحْفَظَهَا عَلَیْهِ یُرِیدُ أَنْ یَفْضَحَهُ بِهَا أُولئِکَ لا خَلاقَ لَهُمْ

انتهای پیام/ی

 

تکذیب سخنرانی اخیر آیت الله طباطبایی نژاد از سوی دفتر امام جمعه اصفهان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.