به گزارش خبرنگار
حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان درجدیدترین پژوهشهای خود دریافتند میزان کافی و به اندازه ویتامین D در بدن بانوان میتواند تا ۱۵ درصد سبب افزایش قدرت باروری و به پایان رساندن موفق دوران بارداری به ویژه دربانوانی شود که پیشتر سابقه
سقط جنین داشته اند.
افزایش هر ۱۰ نانو گرم درمیلی متر ویتامین D درخون زنان باردار سبب میشود تا ۱۲ درصد کمتر دچار سقط جنین شوند.
کارشناسان اعتقاد دارند ویتامین D میتواند در رشد و تکامل جفت و جنین اثرگذارباشد.
سقط جنین یکی از شایعترین عارضهها در دوران بارداری است و د رآمریکا تا ۲۰ درصد بارداریها با سقط جنین خاتمه پیدا میکند؛ افزون بر افزایش توان بارداری، مصرف ویتامین Dسبب کاهش خطر ابتلا به برخی بیماریهای مزمن و به تاخیر افتادن یائسگی در بانوان میشود.
یائسگی زودرس یکی از مشکلهای شایع در عصرکنونی است، و آمارها نشان میدهند حدود یک از هر ده زن دچار یائسگی زودرس قبل از ۴۵ سالگی میشوند که این حالت میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و پوکی استخوان را درآنها افزایش دهد.
کارشناسان اثربخشی ویتامین D بر افزایش قدرت باروری و جلوگیری از سقط جنین در زنان را برروی ۱۱۶ هزار و ۴۳۰ داوطلب زن در سن باروری در طول دو دهه به دست آورده اند.
منبع اصلی ویتامین D نور خورشید است، اما این ویتامین مفید درخوراکی هایی چون ماهیهای چرب روغنی، زرده تخم مرغ، کره، لبنیات و غلات غنی شده نیز وجود دارد.
اگر آزمایش خون کمبود این ویتامین را درخون مادر شناسایی کرد، مصرف مکملهای ویتامینی زیر نظرمتخصص در بازه زمانی استاندارد میتواند نیاز بدن را مرتفع کند.
کارشناسان همچنین با دریافت نمونه خون از ۱۲۰۰ زن باردار که سابقه سقط جنین داشته اند دریافتند تعداد بسیار زیادی از آنها قبل از بارداری و در هشت هفته اول بارداری دچار کمبود ویتامین D درخون خود بوده اند.
البته مصرف بی رویه ویتامین D نیز میتواند سبب مسمومیت و عارضههای سلامت شود به همین دلیل مصرف به اندازه و زیر نظر متخصص به بانوان حتی پیش از اقدام به
بارداری توصیه میشود.
یافتهها دراین زمینه در مجله The Lancet Diabetes & Endocrinology منتشر شده است.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/
ویتامین خورشید، دارویی مفید برای مادران باردار