حسن اکبری متخصص طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص راههای درمان یبوست در ماه رمضان اظهار کرد: افراد برای رفع یبوست باید در کنار غذای خود، سالاد و سبزیجات استفاده کنند؛ سبزیجات برخلاف مواد دیگری که نباید همراه غذا مصرف شوند (مانند آب) بسیار مفید است، علاوه بر آن در کنار سالاد استفاده از روغن زیتون بسیار در رفع یبوست مفید است.
بیشتر بخوانید: تحولی در پزشکی که به شما میگوید چگونه یبوست خود را درمان کنید
این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه افراد باید در کنار استفاده از مواد غذایی، مصلحات آن را استفاده کنند تا دچار یبوست نشوند، گفت: افرادی که از برنج استفاده می کنند، باید مصلح آن را هم مورد توجه قرار دهد و نحوه صحیح مصرف غذا، از بروز بسیاری از بیماریها جلوگیری می کند.
اکبری با بیان اینکه روغن فلوس در درمان یبوست بسیار موثر است، عنوان کرد: استفاده بیش از حد برگ سنا فرد را به تنبلی مفرط روده و سندرم فلج آن، مبتلا می کند و فقط تاحدی در درمان یبوست موثر است؛ اما روغن فلوس در درمان کامل یبوست تاثیر گذاری بیشتری دارد و علاوه بر آن ضرری برای فرد ندارد.
وی ادامه داد: فولوس یا خیار شمبر، میوه ی درختی شبیه درخت تمبر هندی است؛ میوه آن مانند تمبر هندی تیغههایی در درون خود دارد که به این تیغه ها، فولوس میگویند، از این میوه روغنی تهیه می شود که اگر فرد در افطار، نیمه شب و سحر یک قاشق از آن را استفاده کند، یبوست آن کاملا بهبود می یابد.
بیشتر بخوانید: یبوست را با آب سبزیجات ریشهکن کنید
این متخصص طب سنتی با تاکید بر اینکه روغن زیتون خالص در درمان یبوست موثر است، عنوان کرد: افراد می توانند هنگام خواب یا در وعده سحر خود یک تا پنج قاشق روغن زیتون، به همراه یک لیوان آب ولرم مصرف کنند؛ مصرف روغن زیتون خواص بسیاری دارد که اصلی ترین آن درمان یبوست است.
اکبری ادامه داد: مالیدن روغن زیتون روی ناف و اطراف آن در درمان یبوست تاثیرگذار است؛ افراد باید روغن زیتون را به مدت پنج دقیقه و به طور چرخشی، در جهت عقربه های ساعت روی ناف خود بمالند، همچنین برای درمان اسهال، همین کار را خلاف عقربه های ساعت با گل محمدی انجام دهند.
بیشتر بخوانید: موثرترین نسخههای گیاهی برای درمان یبوست
وی با اشاره به اینکه افراد برای درمان بسیاری از بیماری های خود باید سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنند، تشریح کرد: ضعف در سیستم ایمنی بدن، باعث بروز بسیاری بیماری ها می شود؛ باید برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود مثلث سلامت شامل اصلاح تغذیه، حجامت، زالو درمانی و اصلاح رفتاری را رعایت کنند تا بدنی مقاوم داشته باشند.
این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه رژیم غذایی مناسب، سطح تحرک و استرس فرد باعث ایجاد یبوست می شود، اظهار کرد: یکی از عوامل ایجاد یبوست، مصرف نکردن غذاهایی با فیبر کافی، کمبود آب در بدن و مصرف نادرست برخی مواد غذایی است همچنین میزان آب بدن در ایجاد یبوست بسیار موثر است و افرادی که در طول روز مدام اضطراب دارند، بیش از سایرین امکان ابتلا به یبوست دارند .
بیشتر بخوانید: ۷ ملین طبیعی که یبوست را از شما دور میکند + اینفوگرافیک
اکبری با تاکید بر اینکه کربوهیدارتها در درمان یبوست موثر است، یادآور شد: افراد باید نوع تغذیه خود را تنظیم کنند تا دچار بیماری نشود؛ همچنین بیخوابی و ناراحتیهای ناشی از کمبود خواب فرد را دچار یبوست می کند.
انتهای پیام/