مفهوم کلیشهای بیماری روانی ناشی از نبوغ ممکن است حقیقت داشته باشد و یک تحقیق جدید انجام شده توسط مجله روانپزشکی بریتانیا نشان داده است که افراد خلاق ۹۰ درصد بیشتر از سایرین در معرض اسکیزوفرنی قرار دارند.
نابغههای خلاق زیادی از مشکلات روانی رنج میبردهاند؛ وینسنت ونگوگ ولفانگ و آمادئوس موتزارت از جمله این افراد نابغه بودهاند.
مطالعات زیادی در این رابطه انجام شده است اما برای اولین بار است که محققان توانستهاند به یک رابطه معنادار در این زمینه دست پیدا کنند و بر اساس این تحقیقات که در کینگز کالج لندن به نتیجه رسیده است، سوابق روانی ثبت شده ۴.۵ میلیون نفر از شهروندان سوئد بررسی شد.
آنها در ابتدا بررسی کردند که این افراد در دانشگاههای هنری یا رشتههای مربوط به هنر تحصیل کردهاند یا خیر؛ در قدم بعدی محققان بررسی کردند که آیا آنها به خاطر مشکلات روانی در بیمارستان بستری شدهاند یا خیر؟ و نتایج مطالعه فوقالعاده بود؛ محققان متوجه شدند که افراد هنری و خلاق ۹۰ درصد بیش از سایرین به اسکیزوفرنی مبتلا شدهاند.
این افراد اسکیزوفرنی را به ویژه در دهه دوم زندگی خود تجربه کرده و در بیمارستان بستری شدهاند همچنین ۳۹ درصد بیش از سایرین به علت افسردگی روانه بیمارستان شدهاند و این میزان برای مبتلایان به اختلال دوقطبی ۶۲ درصد بود است؛ با این حال هنوز مشخص نشده است که چرا افراد خلاق و هنرمند بیش از سایرین در معرض ابتلا به بیماریهای اعصاب و روان هستند.
جیمز مک کیب، محقق، معتقد است که ژنتیک در خلاقیت افراد موثر است و همین ارتباط میتواند دلیلی بر بیشتر بودن مشکلات روانی در این قشر از افراد باشد. خلاقیت اغلب در قالب ایدهها یا مفاهیمی که دیگران به آن فکر نمیکنند، تعریف میشود.
با این حال، اگر شما از دسته افراد خلاق هستید، جای نگرانی وجود ندارد. تنها یک درصد از کل جمعیت جهان به اسکیزوفرنی مبتلا هستند؛ بنابراین احتمال ابتلای شما به این بیماری هنوز پایین است.
انتهای پیام/