به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، بنا به اعلام روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان، سطح زیر کشت سیر در شهداد طی سالهای زراعی ۸۷ تا ۹۳ به میزان ۲۴۰ هکتار بوده که در سال زراعی ۹۵-۹۴ به ۲۸۰ هکتار و در سال زراعی ۹۶-۹۵ به ۶۱۷ هکتار و در سال زراعی جاری به ۷۴۰ هکتار افزایش یافته است.
متوسط عملکرد در واحد سطح به ازای هر هکتار ۴۵ تن سیر تازه همراه با شاخ و برگ میباشد که نسبت به دو سال گذشته ۵ تن افزایش عملکرد و ۱۴۰ درصد افزایش سطح (با کاهش سطح محصولات کم بازده) داشته است و در سال زراعی ۹۶-۹۵ با سطح زیر کشت ۶۱۷ هکتار و متوسط عملکرد ۴۵ تن در هکتار و میزان تولید سالیانه ۲۷ هزار تن سیر تازه همراه با شاخ وبرگ و با توجه به نوسانات بازار فروش متوسط هر کیلوگرم ۲۰۰۰ تومان، میزان در آمد ناخالص ۵۶ میلیارد تومان را برای کشاورزان منطقه در برداشته است.
در سال زراعی جاری با رشد ۲۰ درصدی نسبت به سال زراعی گذشته با شرایط خرید متوسط به ازای هر کیلوگرم ۱۱۰۰ تومان در آمد ناخالص ۳۶ میلیارد تومان را در پی خواهد داشت که پس از ورود تعاون روستایی استان جهت خرید محصول سیر از کشاورزان این رقم افزایش پیدا کرده است.
مهمترین مسائل و مشکلات در امر تولید محصول سیر، کشتهای خرده مالکی در منطقه، عدم استقبال کشاورزان از کشتهای مکانیزه و نیمه مکانیزه، عدم وجود صنایع تبدیلی و فراوری و بسته بندی در منطقه، عدم وجود سردخانه مجزا جهت نگهداری و انبارداری محصول سیر، وجود دلال و واسطههای خرید در زمان برداشت محصول، عدم وجود تشکل مورد وثوق مردم جهت پیگیری مربوطه به بازاریابی مناسب برای این محصول و عقد قرارداد با صادر کنندگان در راستای ایجاد بازار صادراتی مطمئن و پایدار برای سیر، عدم رعایت اصول به زراعی توسط کشاورزان با توجه به تأکید مکرر کارشناسان متخصص، کمبود نیروی انسانی در زمان کاشت، داشت و برداشت و بالا بودن هزینههای کارگری در منطقه میباشد.
مدیریت صنایع تبدیلی و تکمیلی این سازمان موضوع ساماندهی و راه اندازی صنایع تبدیلی و فرآوری و بسته بندی محصول سیر را در دستور کار قرار داده تا با همکاری دستگاههای ذیربط زمینه جذب سرمایه گذاران در این بخش را فراهم آورند.
با عنایت به اینکه در سال جاری فروش محصول سیر با اندکی نوسان و نزول قیمت انجام شد برای جلوگیری از مشکلات احتمالی در سال آتی مقرر گردید خرید حمایتی این محصول توسط سازمان سازمان تعاون روستایی در دستور کار قرار گرفته و هماهنگیهای لازم را با مراجع ذیصلاح به عمل آورد.
درحالیکه که کشاورزان نمونه در منطقه بیش از ۸۰ تن در هکتار تولید دارند به منظور کاهش هزینههای تولید و اقتصادی شدن محصول از یکسو و افزایش بهره وری در مصرف آب ودر راستای توانمند سازی کشاورزان، افزایش تولید در واحد سطح مد نظر مروجین است وامید است مورد استقبال کشاورزان نیز قرار گیرد.
از سوی دیگر لازمست با هماهنگی اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی استان نسبت به شناسایی صادر کنندگان علاقهمند به صادرات محصول سیر اقدام و زمینه و شرایط لازم برای فعالیت آنان در منطقه فراهم شود.
در راستای برنامه ریزی تولید و تعیین حاشیه سود اقتصادی سیرکاران با هدف ساماندهی به بازار فروش در نظر است با موسسه پژوهشهای برنامه ریزی اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی در تهران مکاتبه شده و محاسبات اقتصادی برای تولید سیر شامل هزینههای تولید، آستانه عملکرد اقتصادی در هکتار و سرانه اقتصادی سطح زیر کشت اخذ شود.
انتهای پیام/ی