دکتر محمدهادی ایازی معاون اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، گفت: اجتماعی شدن سلامت با مشارکت مردم مهمترین رویکرد مجمعهای سلامت است که ما به عنوان مدیران نظام سلامت حداکثر برای ۲۵ درصد مردم قادر به نقش آفرینی هستیم و تامین سلامت ۷۵ درصد دیگر با همکاری خود مردم و مشارکت بین بخشی سایر دستگاهها قابل تحقق است.
ایازی افزود: تحقق اجتماعی شدن سلامت با کمک مردم و مشارکت بین بخشی در اولویت این وزارتخانه است و از تمام ظرفیتها برای این امر استفاده میشود.
وی ادامه داد: بنابر توصیه رئیس جمهوری مجمع ملی سلامت سال گذشته تشکیل شد که بر اساس رویکرد آن برگزاری مجمع سلامت استانها به ریاست استانداران و شهرستانها به ریاست فرمانداران در دستورکار قرار گرفت.
وی افزود: تا کنون از مجموع ۳۱ استان کشور در ۲۸ استان و ۱۰۰ شهرستان مجمع سلامت تشکیل شده است و پیش بینی کردیم تا پایان خرداد تمام استانها و شهرستانها دارای مجمع سلامت شوند.
وی ادامه داد: تلاش داریم تابستان امسال دومین نشست مجمع ملی سلامت برگزار شود.
معاون وزیر بهداشت گفت: اجتماعی شدن سلامت با مشارکت مردم مهمترین رویکرد مجمعهای سلامت است که ما به عنوان مدیران نظام سلامت حداکثر برای ۲۵ درصد مردم قادر به نقش آفرینی هستیم و تامین سلامت ۷۵ درصد دیگر با همکاری خود مردم و مشارکت بین بخشی سایر دستگاهها قابل تحقق است.
ایازی اظهار داشت: اگر مشکلات ترافیکی حل شود، ایمنی خودروها افزایش یابد و مردم قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کنند به طور قطع شاهد کاهش آمار تلفات انسانی در تصادفات خواهیم بود.
وی افزود: مردم و سایر دستگاههای مرتبط باید در چارچوب مجمعهای سلامت که تشکیل میشود اقشار مختلف جامعه را ترغیب به اصلاح سبک زندگیشان کنند به این معنی که برای بهبود سلامت خود افزایش تحرک، مصرف مناسب غذا و کاهش مصرف دخانیات را در اولویت قرار دهند.
وی خاطرنشان کرد: پیش بینی شده کانونهای سلامت با حضور دستگاههای دولتی، فرهیختگان و نمایندگان مردم در سطح محلات و روستاهای کشور فعال شود.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: کانونهای سلامت مجموعههای سازمان یافته مردمی هستند که میتوانند نقش مهمی در سلامت مردم ایفا کنند.
ایازی افزود: هم اینک ۶۸۰ سازمان مردم نهاد سلامت در کشور وجود دارد که با اجرای برنامههای مختلف ایفاگر نقش مهمی در این عرصه هستند.
وی تصریح کرد: آحاد مردم ایران باید سفیران سلامت باشند تا در کانونهای سلامت نقش ایفا کنند.
وی با اشاره به وجود پنج میلیون نفر مبتلا به دیابت در کشور و در آستانه ابتلا قرار داشتن پنج میلیون نفر دیگر گفت: اگر این افراد نتوانند سبک زندگی درستی را انتخاب کنند بعد از مدتی یا بینایی خود را از دست میدهند و یا قطع عضو میشوند.
وی از همکاری دستگاههای مختلف از جمله وزارت جهاد کشاورزی در مساله امنیت غذایی، وزارت نیرو در سلامت آب، وزارت ورزش و جوانان در افزایش تحرک در جامعه و وزارت آموزش و پرورش در فرهنگ سازی این مساله قدردانی کرد.
وی تاکید کرد: مشارکت مردم در کانونهای سلامت باید آگاهانه، داوطلبانه و عادلانه باشد.
امضای نخستین سند پنج ساله امنیت غذایی و ایمنی آب سیستان و بلوچستان با حضور محمدهادی ایازی معاون اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و شماری از مسئولان در جمع گستردهای از هم پیمانان گسترش سلامت اجتماعی این استان از دیگر برنامههای اجرایی این نشست بود.
انتهای پیام/ع