به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ باقالی پلو با ماهیچه حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۶، B۱۲، آهن، فسفر، کلسیم، پروتئین، سلنیوم، پتاسیم، کربوهیدرات، اسید چرب امگا ۳ و فیبر است.
برای بررسی خواص باقالی پلو با ماهیچه و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص باقالی پلو با ماهیچه اظهار کرد: این غذا به علت داشتن پروتئین بالا موجب تولید انرژی زیاد در بدن میشود.
وی درباره خواص دیگر باقالی پلو با ماهیچه بیان کرد: این غذا سرشار از کلسیم و فسفر است بنابراین باعث تقویت و سلامتی استخوانها میشود و از بروز بیماریهای استخوانی مانند پوکی استخوان جلوگیری میکند؛ سلنیوم موجود در این غذا هم نقش موثری در تقویت پوست و اندامها دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: باقالی پلو با ماهیچه حاوی ویتامینهای A و C است بنابراین موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود؛ ویتامین A و B۲ موجود در این غذا هم در تقویت اعصاب و سیستم بینایی افراد موثر هستند.
عظمایی تاکید کرد: ویتامین B۱۲ موجود در باقالی پلو با ماهیچه موجب خونسازی میشود؛ ویتامین B۱۲ و اسید چرب امگا ۳ موجود در این غذا هم در رفع استرس و افسردگی نقش دارند.
وی تصریح کرد: باقالی پلو با ماهیچه برای افراد لاغر و زنان باردار بسیار مفید بوده و در تقویت مغز استخوان و قوای جنسی هم موثر است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه افراد برای تهیه باقالیپلو با ماهیچه باید از باقالیهای سبز تازه استفاده کنند، گفت: برخی از اشخاص حساسیت شدید نسبت به باقالی دارند، زیرا باقالی گلبولهای خونیشان را تحت تأثیر قرار میدهد و آنها را دچار کمخونی میکند؛ بنابراین این افراد باید در مصرف باقالی احتیاط کنند.
عظمایی یادآور شد: مصرف متعادل باقالی به همراه ادویهجات گرم مانند دارچین، فلفل و گلپر موجب تقویت معده میشود، اما زیادهروی در مصرف باقالی میتواند کندذهنی و کمخونی را در افراد به همراه داشته باشد.
برنج یک کیلو
پودر سبوس برنج یک قاشق غذاخوری
باقالی سبز تازه ۲۵۰ گرم
ماهیچه گوسفندی ۵۰۰ گرم
شوید خشک شده ۱۰۰ گرم
پیاز یک عدد
سیر پنج تا ۶ حبه
زعفران دَمکرده برای تزئین به مقدار لازم
رب گوجهفرنگی یک قاشق غذاخوری
روغن کنجد به مقدار لازم
کره محلی به مقدار لازم
نمک، فلفل، گلپر، دارچین و زردچوبه به مقدار لازم
لیموترش، زیتون و سبزی (ریحان و جعفری) برای تزئین به مقدار لازم
آب جوش به مقدار لازم
-نخست برنج خیسشده را بگذارید تا بجوشد و نیمپز شود.
-باقالیهای تازه را ۲ لپه کنید و به همراه سیر خُرد شده و فلفل در روغن تفت دهید تا نرم شوند.
-اگر خواستید برنج را به شکل کته بپزید در این مرحله باقالی نرم شده را به همراه شوید و سبوس برنج به برنج اضافه کنید.
-در صورتی که خواستید برنج را به شکل آبکش بپزید، نخست باید مقداری روغن کنجد را در کف قابلمه بریزید سپس سیبزمینیهای حلقهای برش داده شده و کنجد را در کف قابلمه بگذارید؛ برنج آبکش شده را به همراه باقالی نرم شده، شوید و سبوس به مواد درون قابلمه اضافه و صبر کنید تا برنج به خوبی دَم بکشد.
-در انتها کره آب شده را به برنج اضافه و روی برنج را با زعفران دَم کرده تزئین کنید.
-برای پختن ماهیچه پیاز خرد شده را در روغن کنجد کمی تفت دهید سپس ماهیچه و آب جوش را به پیاز تفت داده شده اضافه کنید.
-در ماهیتابه را بگذارید و صبر کنید تا مواد درون آن در حرارت ملایم به خوبی پخته شوند.
-هر چند وقت یکبار ماهیچه را پشت و رو کنید تا خوب بپزد.
-در انتها ادویهجات و رب گوجهفرنگی را به ماهیچه اضافه؛ پس از پختن کامل ماهیچه آن را با لیموترش، زیتون و سبزی (ریحان و جعفری) تزئین کنید.
انتهای پیام/