به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ ماده اولیه اصلی فلافل با سس ارده، نخود است؛ نخود ارزش غذایی بالایی برای بدن دارد همچنین اگر در تهیه مواد اولیه و پخت فلافل با سس ارده خوب دقت شود این غذا خاصیت دارویی هم پیدا میکند.
فلافل با سس ارده حاوی پروتئین، روی، فولات، منیزیم، فسفر، پتاسیم، کلسیم، سدیم، نشاسته، روغنهای گیاهی مانند زیتون و کنجد، اسید آمینههای مختلف، انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱ و B۲ است.
برای بررسی خواص فلافل با سس ارده و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی، محقق و پژوهشگر طب سنتی، گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید:
حیدر عظمایی، محقق و پژوهشگر طب سنتی، در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره نکاتی که در تهیه مواد اولیه و پخت فلافل با سس ارده باید رعایت شود، اظهار کرد: این غذا بهتر است که به شکل خانگی از مواد اولیه مرغوب تهیه یا از مکانهای مطمئن خریداری شود.
وی افزود: برخی از اغذیهفروشیها برای پخت فلافل از جوش شیرین، بیکینگ پودر و روغنهای صنعتی استفاده یا برخی اوقات فلافل را زیاد سرخ میکنند بنابراین ارزش دارویی این غذا از بین میرود؛ مصرف این نوع فلافلها عوارضی مانند سوزش سردل، ترش کردن و زخم معده، التهاب روده، کمخونی و بروز جوش را به همراه دارند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص فلافل با سس ارده بیان کرد: این غذا موجب کاهش کلسترول خون میشود و نیاز به انسولین را در مبتلایان به دیابت کاهش میدهد.
عظمایی تاکید کرد: فلافل با سس ارده انرژی بدن را افزایش میدهد بنابراین برای ورزشکاران بسیار مفید است؛ این غذا باعث تقویت عمومی بدن، قوای جنسی و سیستم ایمنی هم میشود.
وی درباره خواص دیگر فلافل با سس ارده تصریح کرد: فلافل با سس ارده اشتهاآور و خونساز بوده و برای استحکام استخوانها و پیشگیری از پوکی استخوان هم مفید است.
عظمایی یادآور شد: فلافل با سس ارده کبد، طحال و کلیهها را تقویت میکند و برای دستگاه تنفسی به ویژه ریهها بسیار مفید است؛ مواد استفاده شده در تهیه این غذا هم خواص آنتیبیوتیکی دارند.
نخود خیس خورده ۴۰۰ تا ۴۵۰ گرم
پیاز رنده شده ۲ عدد
جعفری خُرد شده نصف استکان
تخم مرغ ۲ عدد
سیر خُرد یا رنده شده پنج حبه
روغن کنجد سه قاشق غذاخوری
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
نمک، تخم گشنیز، زردچوبه، زیره سیاه، هل و فلفل قرمز به مقدار لازم
آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
پودر نان سوخاری یک قاشق غذاخوری
ارده پنج تا ۶ قاشق غذاخوری
نخود خیس خورده ۶ قاشق غذاخوری
سیر یک حبه
لیموترش تازه سه تا چهار عدد
نمک یک قاشق چایخوری
فلفل قرمز نصف قاشق چایخوری
سرکه سیب پنج قاشق غذاخوری
روغن زیتون یک لیوان
کتیرای گُل (کتیرای خوراکی) یک قاشق چایخوری
نخست نخود خیس خورده را به همراه آب بپزید.
پس از اینکه نخود سرد شد، ارده، آب لیموترش تازه، سیر خرد شده، نمک، فلفل قرمز، سرکه سیب، روغن زیتون و کتیرای گُل را به آن اضافه کنید.
مواد را داخل مخلوطکن بریزید تا قوام بیایند؛ اگر مخلوط مواد رقیق بود میتوان ۲ قاشق غذاخوری آرد نخودچی به آن افزود.
سس ارده آماده است؛ این سس را میتوان روی فلافل و انواع کتلتها ریخت.
نخست نخودهای خیس خورده را بگذارید پخته و آب آن کشیده شود.
نخودهای پخته شده را چرخ کنید تا نرم شوند.
پیاز رنده شده، جعفری، آرد نخودچی، تخممرغ، روغن زیتون و ادویهجات را به نخودهای چرخ شده اضافه کنید و خوب ورز دهید.
مقداری از مواد را بردارید و قالب بزنید.
مواد قالب زده شده را داخل پودر نان سوخاری بغلتانید.
سینی فر را با روغن کنجد چرب کنید و مواد قالب زده شده را در سینی بگذارید تا بپزند یا ماهیتابه را روی اجاق گاز با شعله ملایم قرار دهید، درون آن روغن کنجد بریزید، پس از اینکه روغن داغ شد، مواد قالب زده شده را به آرامی درون ماهیتابه بگذارید.
پس از چند دقیقه فلافلها را برگردانید تا پشت آنها هم سرخ شوند.
روی فلافلها سس ارده را بریزید.
فلافلها را با نان سنگک سبوسدار، جعفری تازه، گوجهفرنگی و کاهوی خُرد شده میل کنید.
انتهای پیام/