به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هرساله سلیقههای مختلف در ایام اردیبهشت ماه و برگزاری نمایشگاه کتاب راهی این رویداد بزرگ بینالمللی میشوند. عدهای دانش آموز و دانشجو هستند و دنبال کتاب تست و کمک درسی. عدهای دیگر کتاب خواندن را دوست دارند و میآیند تا به جمع کتابهای خوانده شده خود چندتای دیگر اضافه کنند.
اما پای ثابت نمایشگاه بین المللی کتاب تهران قطعا خورههای کتاب هستند که تمام سال برای این ایام برنامه ریزی میکنند تا کتاب بیشتری بخرند و بخوانند و با دست پرتر از این رویداد به خانه برگردند.
بیشتر بخوانید:از اجاره رایگان غرفهها تا برگزاری تمام بخشها در فضای مسقف
جزو هرکدام از این دستهها که باشید فرقی نمیکند، چون استفاده بهتر از نمایشگاه کتاب هم مانند هر کار دیگری ترفندهایی دارد. اگر میخواهید در عین اینکه در بزرگترین رویداد فرهنگی کشور شرکت میکنید کمتر خسته بشوید، بیشتر در پیدا کردن کتابهای مدنظرتان موفق بشوید و در کل از نمایشگاه گردی لذت ببرید این گزارش را از دست ندهید.
این راه طولانی است
اینکه از کجای تهران خود را به محل مصلی میرسانید زیاد مهم نیست، چون این تازه آغاز راه تا رسیدن به غرفههای نمایش و فروش کتاب است. اگر با وسیله نقلیه شخصی به نمایشگاه میآیید باید ماشینتان را در پارکینگ خیابان شهید بهشتی در ضلع غربی مصلی پارک کنید و با توجه به تابلوهای راهنما و طی کردن مسیری پیاده به ورودیهای شبستان امام خمینی (ره) برسید.
اما اگر با وسائل حمل و نقل عمومی میآیید بسته به اینکه از کجای تهران حرکت کرده باشید یا باید از درب ضلع شمالی مصلی و یا ضلع جنوبی آن در خیابان شهید بهشتی وارد بشوید که از هر دو مسیر، راه برای رسیدن به شبستان یعنی محل برپایی غرفههای کتاب طولانی است.
معمولا در این مسیرها خودروهای ون به صورت رایگان بازدیدکنندگان را به شبستان یا قسمتهایی که انتشارات دانشگاهی برپا هستند میبرند، اما در مواقع ازدیاد جمعیت بهتر است زیاد منتظر این ماشینها نمانید و زودتر از رسیدن ماشین بعدی با پای پیاده خودتان را به غرفهها برسانید.
اگر کتابخوان حرفهای هستید و میخواهید دست پر از نمایشگاه برگردید احتمالا زیاد بین غرفهها خواهید چرخید. جمع آوری این زمانها روی هم تفریبا معادل یک پیاده روی طولانی خواهد بود. پس کفش مناسب و ترجیحا اسپرت را فراموش نکنید.
با این لیست دیگر یک توریست نیستید
مشتریان نمایشگاه کتاب دو دسته کلی هستند. یک دسته در نمایشگاه میچرخند و اگر در غرفهای کتابی چشمشمان را گرفت، آن را میخرند. اما دسته دوم دنبال خرید کتابهای مشخصی هستند. به این دسته توصیه اکید میکنیم که حتما یک لیست تهیه کنند و نام انتشاراتی کتابهای مدنظرشان را یادداشت کنند.
در ورودی و خروجی هر راهرو نمایشگاه لیستی از اسامی انتشاراتیها به همراه شماره غرفه زده شده است. این لیست به ترتیب حروف الفباست. مثلا اگر کتاب مدنظر شما را انتشارات سوره مهر چاپ کرده است آن را در راهروهای اواسط شبستان پیدا خواهید کرد؛ و اگر انتشارات سوره مهر با شماره ۱۴ مشخص شده باشد در همان راهرو، غرفه شماره ۱۴ انتشاراتی سوره مهر است. با همراه داشتن این لیست در نمایشگاه از نقش یک توریست خارج میشوید و هدفمند از نمایشگاه دیدن و خرید میکنید.
اما اگر به هر دلیلی وقت نکردید این لیست را تهیه کنید نگران نباشید. در مسیری که به طرف شبستان پیاده روی میکنید غرفههایی هستند که متصدیان آن نام انتشاراتی، نویسنده و اطلاعات دیگری از کتاب شما را به وسیله یک نرم افزار برایتان پیدا میکنند. البته این نرم افزار اغلب درباره کتابهای معروف جواب میدهد.
اگر هم در شبستان برای پیدا کردن غرفهای به مشکل خوردید راهنمایان با لباس مشخص در قسمتهای مختلف دربهای ورودی نشسته اند تا به شما کمک کنند.
به فکر طبیعت هم باشید
در نگاه اول حمل یکی دو عدد کتاب کار چندان سختی نیست. اما کتابها وقتی تک به تک روی هم جمع بشوند وانگهی آنقدر سنگین خواهند شد که حتما دستهایتان را اذیت خواهند کرد. مخصوصا که هر انتشاراتی برای تبلیغات، کیسه نایلونی با اشکال مختلف به همراه کتابتان به شما خواهد داد. به این ترتیب در اواسط نمایشگاه گردی خود ناگهان چشم باز میکنید و میبینید چندین کیسه نایلونی در هرکدام از دستاهایتان دارید واین ادامه کار خرید را هم برایتان سخت میکند.
کوله پشتی یکی از بهترین راه حلها برای این وضعیت است. سنگینی کتابها روی شانههای شما تقسیم میشود و تعداد زیادی کتاب هم در یک کوله با حجم متوسط جا خواهند شد. اما اگر میخواهید در کنار اذیت نشدن دستتان به طبیعت هم کمکی کرده باشید کیسههای پارچهای با خودتان به نمایشگاه کتاب ببرید.
اینطوری هم چندین کتاب را در یک کیسه قرار خواهید داد و هم در برابر هر کیسه نایلونی که فروشنده میخواهد به شما بدهد از او تشکر میکنید و کتاب را داخل کیسه پارچهای تان خواهید گذاشت.
نمایشگاه بین المللی اغذیه تهران!
تصور کنید یک روز قرار است صبح تا بعدازظهر خود را در یک مکان خاص پیاده روی کنید. حتما در طول این مدت گرسنه خواهید شد.
البته نمایشگاه کتاب سالهاست از نظر حضور انواع اغذیه فروشی و غذاهای آماده به حد خودکفایی رسیده است و این صنف هم یک نیمچه نمایشگاه در این ایام برای خود به راه میاندازد! اما اگر اهل اینجور غذاها نیستید حتما با خودتان خوراکی یا غذای موردعلاقه تان را بیرید.
یک زیرانداز کوچک و جمع وجور هم توصیه میشود، چون اغلب در جاهایی که به عنوان نمازخانه یا محل نشستن در نظر گرفته شده جای مناسبی برای نشستن و استراحت کردن نیست.
بنهای کتاب استرس زا
از یک سالی به بعد بنهای تخفیفی کتاب به صورت کارت اعتباری ارائه شدند. این بن مخصوص دانشجویان و یا افرادی دیگری است که در امور فرهنگی و رسانهای فعالیت میکنند و از طریق کدملی و سامانه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، چند روز قبل از شروع نمایشگاه داده میشود.
اما ایراد این بنها این است که بعد از خرید کتاب سوم و چهارم دیگر یادتان نمیآید که چقدر خرج کرده اید و باقیمانده کارت اعتباری تان چقدر است. خبری از پیامک موجودی حساب هم نیست.
البته خوشبختانه اکثر غرفههای فروش کتاب حتی اگر به صورت نقدی از آنها خرید کنید رسید خریدتان را به شما میدهند. پس بهترین کار قبل از اینکه در غرفهای کارت بکشید و پیام «موجودی کافی نیست» را ببینید این است که در گوشهای بنشینید و سرانگشتی مبلغ رسیدها را جمع بزنید و از مبلغ کارت اعتباری بن خود کم کنید.
نگران نباشید! اگر هنوز کتابهای زیادی از لیست مانده و موجودی کارتتان روبه اتمام است، سال دیگر هم در همین ایام نمایشگاه کتاب برگزار میشود. بالاخره گرانی کتاب این روزها خودش را بیشتر از همیشه به دوستداران کتاب و این اتفاق فرهنگی سال نشان میدهد.
منبع:مهر
انتهای پیام/