نشست خبری مراسم افتتاح رسمی رویداد «تبریز ۲۰۱۸» صبح امروز در سازمان میراث فرهنگی برگزار شد.

ربع رشیدی، جاذبه گردشگری به مثابه تخت جمشید/ حرکت کاروان اتوبوسی گردشگری در سراسر کشوربه گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی اصغر مونسان، رئیس سازمان میراث فرهنگی در نشست خبری مراسم افتتاح رسمی رویداد فراملی «تبریز ۲۰۱۸»  در سازمان میراث فرهنگی گفت: ما در دی ماه سال گذشته بنابر ضرورت زمینه سازی، آیین پیش رویداد را برگزار کردیم. وجود مناطق نمونه گردشگری در تبریز، زیرساخت های مناسب گردشگری، ۲ اثر ثبت جهانی همچون بازار تبریز، چشم اندازه های گردشگری و انتخاب شهر تبریز به عنوان شهر فرش دستباف، باعث انتخاب شهر تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی شد.

وی افزود: کمیته های مرتبط در ۲۰ ماه گذشته ۵۵جلسه برگزار کردند و ۴۵۰مصوبه داشتند. ستاد اجرایی هم بعدها کار خودش را شروع کرد و تاکنون در حوزه تبلیغات جاذبه های گردشگری شهر تبریز در داخل و خارج از کشور معرفی شدند؛ مجوز تبدیل خانه های قدیمی به خانه های بوم گردی نیز اعطا شد. در چند روز آینده نیز بسته برنامه های عیدانه تبریز ارائه می شود. اقدام دیگری که اجرا شده، اعطای مجوز برای فعالیت شبانه صنوف مرتبط با گردشگری است تا گردشگران در طول شبانه روز از جاذبه های گردشگری شهر تبریز بهره ببرند. البته این طرح قبل از این در شهر رشت اجرا شد.

مجید خدابخش، استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری از این نشست خبری، تبریز ۲۰۱۸ را فرصت خوبی برای ایران دانست و گفت: خوشبختانه در ماه های گذشته اتفاقات خوبی در شهر تبریز روی داده است و جلساتی برای معرفی شهر تبریز به عنوان شهر اولین ها برگزار شده است. اگرچه محور گردشگری به عنوان محور توسعه آذربایجان شرقی مطرح نبود، اما در ماه های اخیر نگاه به این مورد عوض شده و سرمایه گذاران هتل سازی در ۳۲ مورد اعلام آمادگی کردند و امید است که ۷ مورد از آنها به زودی به نتیجه برسد.

وی افزود: امروز بوم گردی در استان آذربایجان شرقی رونق گرفته است. به نظر من تبریز ۲۰۱۸ فرصتی برای معرفی و بهره برداری جاذبه های گردشگری است. تعدادی از وزارتخانه ها همچون وزارت ورزش و جوانان و فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز رویدادهای بین المللی خودشان را در شهر تبریز برگزار خواهند کرد. این رویدادها به معرفی هر چه بیشتر جاذبه های گردشگری استان آذربایجان شرقی کمک می کنند. 50میلیارد ریال به آزادسازی و مرمت بخش هایی از ربع رشیدی اختصاص پیدا می کند و ۱۹ موزه استان آذربایجان شرقی مجهز می شوند.

پویا محمودیان، سرپرست صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی نیز گفت: نمایشگاهی از آثار برجسته و فاخر صنعتگران شهر تبریز برگزار می شود و خانه صلح جو نیز به عنوان اولین خانه ایران در سطح استان های کشور افتتاح می شود.

محمد محب خدایی، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی نیز رویداد تبریز  ۲۰۱۸ را فرصت مناسبی برای رونق بخشیدن به گردشگری دانست و گفت: برای اولین بار کاروان اتوبوسی گردشگری تبریز ۲۰۱۸ در سراسر کشور حرکت خواهد کرد. گردشگری تاثیر بسزایی در رونق اقتصادی کشور دارد و امسال در عید نوروز ۲۰ میلیون سفر داشتیم. این با توجه به هزینه کرد گردشگران، کمک شایانی به اقتصاد کشور کرد.

خدابخش در بخش دیگری از نشست خبری گفت: هم اکنون علاوه بر کندوان، ۱۹ روستا نیز به عنوان جاذبه های گردشگری استان آذربایجان شرقی معرفی می شوند. ما در نوروز سفیرانی را به چند شهر کشور فرستادیم و تلاش کردیم که طرح تبریز۲۰۱۸را تبلیغ کنیم. البته انتقاد به معرفی این طرح وارد است.

استاندار استان آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: قبل از تیم جدید مدیریت، رویکرد زیرساختی بود و در ماه های اخیر توجه ویژه ای به معرفی جاذبه های گردشگری داریم. هم اکنون به نظر می‌رسد ربع رشیدی به مثابه تخت جمشید بتواند برای تبریز و استان آذربایجان شرقی گردشگر جذب کند.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار