کشورهای شرکت کننده در پایان همایش دو روزه صلح برای افغانستان در تاشکند، بیانیه ای 25 ماده ای با محوریت موضوعات صلح، مبارزه با تروریسم و مواد مخدر و همکاری های اقتصادی منطقه ای منتشر کردند.

بیانیه پایانی نشست صلح تاشکندبه گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، کشورهای شرکت کننده در پایان همایش دو روزه صلح برای افغانستان در تاشکند، بیانیه ای 25 ماده ای با محوریت موضوعات صلح، مبارزه با تروریسم و مواد مخدر و همکاری های اقتصادی منطقه ای منتشر کردند.

در بخش صلح شرکت کنندگان تأکید کردند:
•    پشتیبانی قوی مان را از پیشنهاد حکومت وحدت ملی برای آغاز گفت‌وگوهای مستقیم و بی پیش شرط با طالبان و به هدف رسیدن به توافق منطقی صلح که از سوی جامعۀ جهانی نیز پشتیبانی می‌شود اعلام می کنیم و طالبان را فرامی خوانیم که این پیشنهاد را بپذیرند.

•    تأکید می ورزیم که یک تواق سیاسی با طالبان، بهترین راه برای پایان دادن به خشونت در افغانستان است و نیاز است که میان حکومت افغانستان و عناصر مصالحه پذیر طالبان گفتگو شود. 

•    بر پشتیبانی مان از تلاش های حکومت افغانستان برای آغاز گفتگوهای مستقیم با طالبان تاکید می ورزیم.

•    طالبان را فرا می خوانیم که مسوولیت شان را برای آوردن صلح و ثبات به افغانستان درک کنند.  

•    حکومت افغانستان و طالبان را به رفتن به سوی یک توافق سیاسی تشویق می کنیم. این توافق نامه باید دخیل شدن طالبان را در روند سیاسی به حیث یک بازیگر سیاسی قانونی، ترک خشونت از سوی طالبان و قطع روابط آنان را با هراس افگنی جهانی و نیز حرمت گذاشتن به قانون اساسی افغانستان تضمین کند. 

•    از تمامی کشورها می خواهیم که به حاکمیت و تمامیت ارضی افغانستان حرمت بگذارند و در مسایل داخلی این کشور مداخله نکنند.

بخش دیگر  این اعلامیه ویژه مبارزه در برابر هراس افگنی و قاچاق مواد مخدر است که در آن چنین آمده است:

•    حمله‌های وحشتناک اخیر را در برابر مردم افغانستان نکوهش می‌کنیم و با مردم افغانستان ابراز همدردی می‌کنیم.

•    بر اهمیت تلاش‌های فزاینده عملی از سوی حکومت افغانستان با همکاری همکاران منطقه‌یی و جهانی برای جلوگیری از تولید و قاچاق مواد مخدر و جنگ افزار تأکید می‌ورزیم.

•    تصدیق می کنیم که هراس افگنی، مواد مخدر و جرایم سازمان یافته، تهدیدهای به هم پیوسته جهانی هستند و به راهبرد مشترک بر بنیاد راهبرد جهانی مبارزه با هراس افگنی سازمان ملل متحد نیاز دارند. 

•    تأکید می‌کنیم که تمامی کمک‌های امنیتی به افغانستان باید از راه حکومت افغانستان انجام شوند. و با هرگونه پشتیبانی مالی و مادی یا جنگ افزار به طالبان یا داعش مخالف استیم.

در بخش همکاری های اقتصادی منطقه یی این اعلامیه نیز چنین آمده است:

•    از پیشرفت‌های اخیر در همکاری‌های اقتصادی منطقه‌یی و پروژه‌های ارتباطی که افغانستان را به حیث یک پلی میان آسیای میانه، جنوب آسیا می‌شناسد، پشتیبانی می‌کنیم. ادغام اقتصادی افغانستان در منطقه به صلح و ثبات پایدار در افغانستان و فراتر از آن کمک خواهد کرد.

کنفرانس بین المللی تاشکند برای صلح افغانستان روز دوشنبه آغاز شد و به مدت دو روز ادامه داشت.

انتهای پیام/

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.