به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛دکتر محمد خوشچهره، اقتصاددان و عضو هیئتعلمی دانشکدهی اقتصاد دانشگاه تهران در برنامه تیتر امشب شبکه خبر درباره چرایی نامگذاری سال با محوریت اقتصادی گفت: اقتصاد مهم است، همانطور که فرهنگ اهمیت دارد و مناسبات را شکل میدهد.
اما در این مقطع تاریخی، آن حوزهای که آسیب جدی را به کشور و جامعه وارد میکند، اقتصاد است. کمااینکه این را هم میدانیم که بسیاری از ناهنجاریهای رفتاری که به اجتماع و دین ضربه میزنند، ریشه در موضوعات و مسائل اقتصادی دارند. «مَن لا مَعاشَ لَهُ لا معادَ لَهُ». اگر حکمرانان شما اقتصاد و معیشت شما را تنظیم نکنند، به دین شما آسیب میرسد، یا «کادَ الفَقرُ اَن یَکُونَ کُفرا»: فقر کفر را ایجاد میکند.
وی درباره چرایی نامگذاری سالها گفت: در اکثر کشورهای دنیا یک نفراستراتژیست حرف آخر را میزند و جهت گیریها و اولویتها را تعیین میکند. در ایران طبق قانون اساسی رهبر انقلاب بر اساس منافع ملی این جهت گیریها را مشخص میکنند.
وی گفت: یک رهبر سیاسی «استراتژیست نظام» جهتگیری را تعیین میکند. این شخص اولویت را معین میکند و برخی میگویند حرف آخر را میزند. در آمریکا مثلاً رئیسجمهور میتواند برخی امور را وتو کند، فرمان جنگ بدهد و امثالهم. استراتژیست، «نظام اولویتها» را تعیین میکند. چون بهدلیل سرعت تغییرات و تحولاتی که در محیط ملی و فراملی پیش میآید، اولویتها نیز تغییر میکنند، بنابراین نیاز به تعیین اولویت وجود دارد.
خوش چهره افزود: در مقیاس ملی، تعیین اولویتها برعهدهی استراتژیست نظام است. این اولویتبندی هم براساس اهداف است و هم براساس حوزههایی که منافع ملی را تأمین میکنند. سیاست نامگذاری سالها توسط رهبر انقلاب هم دقیقا بر اساس استراتژی تعیین اولویتهای کشور و نظام است. حالا، ولی فقیه زمان ما، بهعنوان استراتژیست نظام، براساس تغییر و تحولاتی که در محیط داخلی و خارجی در جریان است، تأکیدشان بر این است که اقتصاد، امروز نیاز به توجه ویژه دارد.
خوش چهره گفت: موضوع اشتغال، تولید، تورم، سرمایهگذاری و... مهم است. سال قبل هم ایشان تأکید موردی بر موضوع تولید و اشتغال را مطرح میکنند. البته رهبر انقلاب بیش از دوازده سیزده سال است که شعارهای سال را بهطور مستقیم و غیرمستقیم با موضوع اقتصاد تعیین میکنند.
وی گفت: منافع ملی از سه حوزهی کلی تشکیل میشود. اول امنیت، که البته این بخش هم زیرمجموعههایی دارد. حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی، حفظ سرحدات و رژیم و حفظ استقلال، همه زیرمجموعهی امنیت محسوب میشوند. همچنین از بُعدی دیگر میتوان گفت: یک امنیت عمومی داخلی داریم و یک امنیت بینالمللی. دوم اقتصاد و رفاه؛ یعنی بهبود عمومی سطح زندگی مردم و ارتقای سطح رفاه و معیشت مردم. سوم آرمانها یا ارزش ها.
وی در ادامه افزود: پس اینکه چرا اقتصاد اولویت جامعه میشود، به این دلیل است که در این برهه، حوزهی اقتصاد آسیبرسان است و امنیت و منافع ملی را به مخاطره میاندازد. بنابراین، ولی فقیه بهدرستی میگویند. ولی فقیه ما بهدرستی تشخیص دادهاند و واقعاً اولویت اقتصاد است.
دکتر محمد خوشچهره افزود: در سخنرانیهایی که در برخی از حوزههای علمیه یا دانشگاه و... داشتهام، برخی عزیزان بهطور خصوصی مطرح میکردند که چرا شما موضوع اقتصاد را بزرگ میکنید. آیا فرهنگ اهمیت ندارد؟ مگر ما مارکسیست هستیم که اقتصاد برایمان اصل و زیربنا باشد؟ من در پاسخ گفتم تأکید ایشان بر این حوزه، یک اقدام تاکتیکی است، نه یک موضوع بنیادی و بلندمدت. ایشان نمیگویند که همیشه اقتصاد در اولویت است.
منبع:شبکه خبر
انتهای پیام/