معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفت: در حوادث سال 96 کمبودی وجود نداشت و فقط پراکندگی امکانات در کشور مشکل ایجاد کرده بود و صورتمان را با سیلی سرخ نگه داشتیم.
به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سال 96 یکی از سالهای بود که حوادث زیادی در کشور رخ داد و تعدادی از هموطنان جان خود را در این حوادث از دست دادند.
زلزله استان های خراسان شمالی،کرمان و کرمانشاه، حوادث رانندگی و سقوط هواپیما از جمله حوادثی بودند که در سال 96 در کشور رخ داد و در تمام این حوادث نیرویهای هلال احمر از جمله اولین افرادی بودند که در صحنه حوادث و برای کمک و امدادرسانی به حادثه دیدگان حاضر میشوند.
مرتضی سلیمی رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر فردی است که در بیشتر حوادث سال 96 از جمله زلزله کرمانشاه، حادثه سقوط هواپیما و دیگر حوادث در کنار امدادگران حضور و به عنوان یک مدیر کار هماهنگی گروه های امدادی را نیز برعهده داشته و بسیاری از صحنه های تلخ و شیرینی که در دل این حوادث اتفاق افتاده را از نزدیک دیده است به همین دلیل با وی به گفتگو پرداختیم و از او در خصوص کارش سوال کردیم.
سلیمی اهل شهر قم است و در آذر ماه سال 95 با حکم سید امیر حسین ضیائی رئیس سابق سازمان هلال احمر به ریاست سازمان امداد و نجات منصوب شد.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر صحنه هایی که در حادثه سقوط هواپیمای تهران به یاسوج را دیده است را بدترین صحنه ها می داند و می گوید که سال هاست به دلیل شرایط کاری خود نتوانسته در ایام نوروز در کنار خانواده باشد.
اهل کدام شهر هستید و چند تا فرزند دارید؟
اهل شهر قم و دارای 2 فرزند هستم.
ایام عید کدام شهر را برای مسافرت انتخاب می کنید؟
25 سال است که در ایام نوروز هیچ جا نتوانستم با خانواده مسافرت کنم و سر کار هستم و در ماموریت کاری بودم.
امسال در تعطیلات نوروز به استان های مختلف می رویم تا به امدادگران جمعیت هلال احمر به به صورت داوطلبانه کار می کنند خدا قوت بگویم زیرا این امداد گران داوطلب هستند و برای کار خود هیچ حقوقی دریافت نمی کنند و ما حقوق می گیریم به همین دلیل باید برای کاری که می کنند از آنها تشکر کرد.
90 درصد امدادگران سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر به صورت داوطلبانه کار می کنند.
شما چند سال به صورت داوطلبانه در هلال احمر کار کردید؟
بنده 12 سال به صورت داوطلبانه در هلال احمر کار کردم و حدود 22 سال هم می شود که رسمی شده ام و حقوق دریافت میکنم.
در نوروز به چه افرادی عیدی می دهید؟
هم عیدی می دهم و هم عیدی می گیرم. از بزرگ ها عیدی می گیرم و به همه امدادگران، فرزندانم و همکارانم هم عیدی می دهم.
امسال سال تحویل کجا هستید؟
امسال سال تحویل در استان کرمانشاه و در کنار زلزله زده ها هستیم. به دلیل اینکه در کنار زلزله زده ها باشیم و بین آنها کالا های اساسی که در ایام نوروز مورد احتیاج زلزله زده ها است را توزیع کنیم حمایت روحی و روانی لحظه سال تحویل در کرمانشاه هستیم.
سال گذشته حوادث زیادی در کشور رخ داد، از نظر شما کدام حادثه از همه مهم تر بود؟
قطعا زلزله کرمانشاه مهم ترین حادثه بود و بیشترین انرژی را از امدادگران هلال احمر گرفت و بعد از آن حادثه سقوط هواپیمای تهران به یاسوج ، زلزله استان های کرمان و خراسان شمالی و عملیات های آبگرفتگی و امدادرسانی به سیل زدگان در مراتب بعدی اهمیت از نظر کاری قرار داشتند.
ناراحت کنندترین و بهترین صحنه ای که در حوادث سال گذشته مشاهده کردید چه صحنه هایی بود؟
تلخ ترین لحظات مربوط به امداد رسانی در سقوط هواپیمای تهران- یاسوج و بهترین صحنه نجات جان مادر باردار گرفتار در برف و کولاک بود.
عملکرد هلال احمر را در این حوادث چگونه ارزیابی می کنید؟
اینکه چقدر در امدادرسانی به حادثه دیدگان موفق عمل کرده ایم را دیگران باید نظر بدهند اما خودم به عنوان یک کارشناس امداد و نجات معتقد هستم سعی کردیم که به وظایفی که قانونا و شرعا بر عهده هلال احمر بوده است عمل کنیم و چیزی برای مردم کم نگذاشتیم و تلاش داشتیم که احترام مردم را داشته باشیم و امیدواریم که توانسته باشیم در وحله اول رضایت خدا و بعد هم رضایت مردم را جلب کرده باشیم.
در حوادث سال 96 چقدر کمبود امکانات احساس میشد که در اجرای درست عملیات های امدادرسانی تاثیر گذار بود؟
واقعا کمبود امکاناتی وجود نداشت، ما در اجرای عملیات های امدادرسانی در حوادث سال گذشته صورت خودمان را با سیلی سرخ نگه داشتیم امکانات به صورت پراکنده در کشور وجود دارد اما در یک جا متمرکز نبود و ما به سختی توانستیم آنها را به مناطق حادثه منتقل کنیم و همین موضوع کار ما را دشوار کرده بود اما با این حال اجازه ندادیم کمبود امکانات در ارائه خدمت رسانی ما تاثیری داشته باشد.
روز سوم زلزله کرمانشاه ما توانستیم 60 هزار چادر را به مناطق زلزله زده منتقل کنیم که این کار بی سابقه بود .
در ایام عید هم تمام نیروهای هلال احمر در آماده باش هستند تا اگر خدای ناکرده اتفاقی برای مردم رخ داد در صحنه حاضر باشند و برای این کار هم امکانات لازم از قبل در نظر گرفته شده است و هزار و 378 پایگاه،24 فروند بالگرد،3 هزار و 400 دستگاه خودروی امدادی شامل آمبولانس و خودروی عملیاتی برای امدادرسانی به مسافران نوروزی در نظر گرفته شده است.
همچنین روزانه 7 هزار امدادگر،نجاتگر،پزشک و پرستار برای امدادرسانی به مردم در آماده باش هستند.
در زمانی که حادثه ای رخ می دهد به عنوان یک امدادگر از مردم و مسئولان چه توقعی دارید؟
نوع حوادث با هم متفاوت است اما در مجموع در زمان وقوع حادثه از مردم توقع داریم که تاب آوری خودشان را بالا ببرند و آموزش های امدادی را خوب یاد بگیرند تا خودشان یک امدادگر باشند و از مسئولان هم توقع حمایت همه جانبه از ارکان های امدادی را دارم تا بتوانند به وظایف خود به نحو احسن عمل کنند.
انتهای پیام/