نخست‌وزیر بنگلادش اعلام کرد دولت کشورش جزیره‌ای را در خلیج بنگال برای اسکان ۱۰۰ هزار مسلمان روهینگیایی اختصاص خواهد داد.

جزیره شناور؛ خانه جدید روهینگیایی‌ها در خلیج بنگالبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از  خبرگزاری رویترز، بنگلادش در تلاش است تا جزیره خالی از سکنه و گل آلود خلیج بنگال را به سرپناهی برای 100 هزار مسلمان روهینگیا که از سرکوب‌های نظامی میانمار فرار کرده‌اند، تبدیل کند. مقامات ارشد بنگلادش بر سر این موضوع که آیا پناهندگان در این جزیره تنها رها خواهند شد، اختلاف نظر دارند.

شیخ حسینه، نخست وزیر بنگلادش روز دوشنبه گفت انتقال پناهندگان به این جزیره یک راه حل موقت برای کاهش تراکم کمپ‌های پناهندگان خواهد بود.

آگوست سال گذشته حدود 700 هزار روهینگیایی از شمال ایالت راخین میانمار به بنگلادش مهاجرت کردند. با این وجود، یکی از مشاور نخست‌وزیر بنگلادش در مصاحبه‌ای با رویترز گفت: «آن‌ها (روهینگیایی‌ها) می توانند برای بازگشت به میانمار این جزیره را ترک کنند یا آن را به عنوان یک کشور سوم بپذیرند.»

وی در ادامه افزود: «این یک اردوگاه کار اجباری نیست اما محدودیت‌هایی وجود دارد. ما به آن‌ها گذرنامه بنگلادشی یا کارت شناسایی نمی‌دهیم. علاوه بر این یک اردوگاه پلیس با 40-50 نیروی مسلح در آن جا وجود خواهد داشت.»

مهندسان انگلیسی و چینی در حال آماده سازی این جزیره هستند تا قبل از شروع فصل باران‌های موسمی در ماه آوریل که می تواند موجب خرابی‌ کمپ‌های متزلزل و پرجمعیت پناهجویان شود، آن‌ها را به این جزیره منتقل کنند.

مشاور نخست‌وزیر بنگلادش در مورد نحوه انتخاب پناهجویانی که به این جزیره منتقل می‌شود، توضیح داد انتخاب این افراد از طریق قرعه‌کشی و یا داوطلبانه خواهد بود، اما این روش هنوز قطعی نشده است.

نماینده ارشد سازمان ملل متحد در زمینه پناهجویان در بیانیه‌ای گفت: «هر نقل و انتقالی در مورد پناهجویان باید بر اساس انتخاب آگاهانه یا داوطلبانه انجام شود.»

 

انتهای پیام/

 

بنگلادش جزیره ای را در خلیج بنگال به روهینگیایی‌ها اختصاص می دهد

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار