به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ایران بزرگترین دارنده منابع گاز طبیعی در دنیا است، بنابراین لازم است برای استفاده این منبع انرژی پاک به منظور توسعه و مولد اقتصاد کشور بر روی فناوری های کلیدی این حوزه سرمایهگذاری شود.
در جهت اجرای سیاستهای کلی برنامه ششم وزارت نفت و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، وزارت نفت در طول سالهای اخیر گامهای موثری برداشته است.
در این راستا با محوریت دانشبنیان کردن صنعت نفت از طریق برنامهریزی نظام صحیح ارتباط صنعت نفت و مراکز پژوهشی دانشگاهی در حوزه های مختلف، 12 انستیتو در صنایع پایین دستی نفت تاسیس شده است.
در این میان انستیتو فرآورش گاز و پژوهشگاه صنعت واگذار شد که هدف از تاسیس آن توسعه و تامین دانش فنی مورد نیاز برای فرآیندها، مواد شیمیایی پرمصرف و خدمات فناورانه صنعت گاز کشور است.
انستیتوی فرآورش گاز در دو فاز اجرا می شود. فاز اول که از ابتدای سال 96 آغاز شده، هم اکنون به پایان رسیده است. تهیه و ایجاد زیرساختهای لازم، ساز و کارهای اجرایی مناسب، تخصیص و تجهیز فضای اداری آزمایشگاهی و تهیه برنامه جامع اجرایی انستیتو برای فاز دوم بوده است.
در فاز دوم، اجرای پروژهها و طرحهای تحقیقاتی متناسب با نیاز صنعت گاز کشور در دستور کار قرار خواهد گرفت. در این فاز ، در حوزه های شیرینسازی بازیافت گوگرد و گازهای ارسالی به فلر و آلایندهها، فعالیتهای تحقیقاتی را دنبال خواهد کرد.
انستیتوی فرآورش گاز، انجام پژوهشهای کاربردی را از طریق شبکهسازی تحقیق و پژوهش در کشور پیش خواهد برد.
شبکه تحقیق پژوهش مورد نیاز شامل؛ دانشگاه های همکار، مراکز پژوهش داخلی و خارجی، شرکت مهندسی مشاور داخلی و خارجی است.
امید است با تداوم حمایت مدیران ارشد وزارت نفت عملیاتی شدن نتایج تحقیقات کاربردی این انستیتو را در صنعت نفت در سالهای آینده شاهد باشیم.
گفتنی است؛ در این مراسم حمیدرضا عراقی معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی گاز و حبیب الله بیطرف معاون امور مهندسی، پژوهشی و فناوری وزیر نفت حضور دارند.
فاز دوم انستیتو فرآورش گاز نیازمندی های صنعت گاز کشور را تامین میکند.
انتهای پیام/