به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد؛ علی احمدی مسئول هماهنگ کننده و مجری طرح مطالعات کوهورت چهارمحال و بختیاری گفت: در مرحله نخست این طرح از مهرماه ۱۳۹۵ تا کنون، وضعیت سلامت شش هزار و ۵۰۰ نفر از جمعیت ۳۵ تا ۷۰ سال شهری استان، توسط تیم پرسشگری عمومی مرکز پایش سلامت (کوهورت) مورد بررسی قرار گرفته است.
وی افزود: در این مرحله و تا پایان سال جاری، پایش سلامت هفت هزار نفر از جمعیت شهری استان به اتمام خواهد رسید.
احمدی اضافه کرد: جمعیت هدف و زیر پوشش این طرح، ۱۰ هزار نفر شامل هفت هزار نفر جمعیت شهری و مابقی جمعیت روستایی است.
وی ادامه داد: بررسی وضعیت سلامت حدود سه هزار نفر از جمعیت روستایی شهرستان اردل در روستاهای سرچاه، لیرالی، سرخون، عزیز آباد و روستاهای تابعه هم از فروردین سال آینده آغاز میشود.
احمدی افزود: سلامت افراد تحت پوشش این طرح، سالانه و به مدت ۲۰ سال مورد بررسی قرار میگیرد.
وی ادامه داد: با بیان اینکه هم اکنون ۸۰ درصد آمار مرگ و میر کشور مربوط به بیماریهای غیر واگیر است افزود: تشخیص زود هنگام بیماریهای مزمن همچون دیابت، فشار خون بالا، بیماریهای قلبی و عروقی، ریوی، کبد و کلیه، سرطان ها، بیماریهای گوارشی و سکته مغزی و قلبی، ارتقای سطح سلامت جامعه و کاهش بار این بیماریها از اهداف اجرای این طرح است.
احمدی اضافه کرد: در مرکز مطالعه کوهورت آینده نگر سلامت شهرکرد، غربالگری و انجام معاینات پزشکی، بررسی عوامل خطر بیماریهای غیر واگیر، بررسی وضعیت تغذیه و معیشتی افراد، اندازه گیری فشار خون، وزن، قد، دور کمر و تعیین وضعیت توده بدنی و میزان اضافه وزن و چاقی، آزمایشات چربی و قند خون انجام میشود.
وی با بیان اینکه نتایج حاصل از این مطالعه در آینده و در تدوین برنامههای مداخلاتی حوزه سلامت نقش بسزایی دارد افزود: هم اکنون ۱۸ شهر در استانهای مختلف کشور در حال بهره مندی از خدمات مرکز کوهورت هستند.
انتهای پیام/خ