به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در ادامه روز شمار انقلاب، امروز به بررسی وقایع 18 بهمن 57 می پردازیم.
مهندس مهدی بازرگان به همراه سحابی و امیر انتظام با بختیار و قره باغی دیدار و گفتگو کردند تا نخست وزیر(شاپور بختیار) را به کناره گیری از این پست تشویق کنند.
در همین روز فرماندار نظامی تهران ساعات منع عبور و مرور را کاهش داد به این دلیل که مردم به مقررات نظامی(برخی محدودیت های تردد) اهمیت نمی دادند.
مجمع عمومی سازمان ملل از وضعیت ایران ابراز نگرانی کرد و به علت نا امن بودن قلمرو هوایی ایران، شرکت های مهم حمل و نقل هواییپرواز های خود را به ایران قطع کردند.
محمد رضا پهلوی شاه فراری ایران در مصاحبه ای با یکی از جراید اروپایی، خود را پادشاه قانونی و فرمانده کل قوا نامید!
آیت الله العظمی گلپایگانی تاکید کرد که ارتش باید به ملت ملحق شود.
در 18 ام بهمن 57، یک تبعه آمریکا به دلیل مضروب کردن راننده ای در اصفهان، محاکمه شد و پس از پرداخت دیه آزاد شد.(این نشان از قدرت پیدا کردن مردم مسلمان بود.)
انور سادات رییس جمهور مصر با محمد رضا پهلوی شاه فراری ایران، تماس تلفنی برقرار کرد.انور سادات روابط بسیار نزدیکی با محمد رضا پهلوی داشت و پس از مرگ وی، مراسم خاکسپاری برای او برگزار کرد.
انور سادات به شاه فراری پیشنهاد کرد که جنگنده های F14 که به تازگی از آمریکا به ایران تحویل داده شده، به مصر منتقل شود.
برخی مقامات آمریکایی مانند رییس جمهور، وزرای امور خارجه و دفاع آمریکا، جلسه ای با حضور جنرال هایزر(که روز گذشته ایران را ترک کرده بود) برگزار کردند.
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد هنوز دولت بختیار را به رسمیت می شناسد. از طرفی سخنگوی کاخ سفید گفت: بختیار باید نظر اکثریت مردم را بپذیرد! این در حالی است که پس از خروج جنرال هایزر کودتای ارتش نیز از دستور کار خارج شده است.
مهندس مهدی بازرگان پس از منصوب شدن به نخست وزیری، با اعلام این که به نخست وزیری نخواهد رفت، مقر امام را به عنوان دفتر نخست وزیری انتخاب کرد.
مردم استان زنجان در یک راهپیمایی بی سابقه و پرشور حمایت قاطع خود را از امام خمینی(ره) و نخست وزیر دولت موقت مهدی بازرگان، اعلام کردند.در این راهپیمایی قطعنامه ای سه ماده ای مبنی بر : 1- انحلال رژیم شاهنشاهی 2- انحلال مجلسین و دولت بختیار 3-مشروعیت دولت بازرگان، توسط حجت الاسلام ابوالفضل شکوری، قرائت شد و مورد تایید قرار گرفت.
13 نفر دیگر از نمایندگان مجلس استعفا دادند.
رادیو لندن از آغاز گفتگو میان جنبش آیت الله خمینی(ره) و ارتش خبر داد.
رادیو مسکو نیز اعلام کرد که صد ها تن از افسران سابق (از جمله چندین تن از امرای ارتش که به دلیل مخالفت با شاه(محمد رضا پهلوی) از ارتش اخراج شده اند)، پشتیبانی خود از آیت الله خمینی(ره) را اعلام کردند.
آسوشیتد پرس نیز خبرداد: دیپلمات های(غربی) نزدیک به ارتش معتقدند که ژنرال ها به این جمع بندی رسیده اند که برای کودتا قوی نیستند.(به نظر کودتای نظامی آخرین هربه برای جلوگیری از وقوع انقلاب بود.)
انتهای پیام/
منابع:
موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)
موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی