به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در ادامه روز شمار انقلاب اسلامی ایران برخی وقایع 14 بهمن ماه سال 1357 را با هم مرور می کنیم.دیدار امام خمینی(ره) با کارکنان روزنامه اطلاعات، حضور پرشور مردم در مدرسه علوی، انتخاب نخست وزیر دولت موقت و اعتصاب کارمندان برخی وقایع این روز است.
امام خمینی روز 14 بهمن ماه در مدرسه علوی با کارکنان و نویسندگان روزنامه اطلاعات دیدار کردند و نکاتی در رابطه با وظیفه خطیر مطبوعات و اهل قلم در گفتن واقعیات و جلوگیری از ایجاد تفرقه و لزوم توجه به آزادی و آزادگی در مطبوعات بیان کردند:
[بسم اللَّه الرحمن الرحیم]
موضع اسلامى شما به ما رسیده است. امیدواریم در روزنامه اطلاعات کوشش کنید واقعیات را آن طور که هست، بازگو کنید؛ و سعى داشته باشید نوشته هاى شما در بطن انقلاب و ملت تفرقه نیندازد. اهل قلم، وظیفه خطیرى دارند و باید هوشیار و مراقب باشند، چرا که یک کلمه به صورت مکتوب گاه مى تواند زیان بخش باشد.
[نویسنده اطلاعات: در حکومت عدل اسلامى آزادى مطبوعات تا چه حد است؟]
اسلام دین آزادى و آزادگى است و بدیهى است مطبوعات اسلامى نیز مطبوعات آزادى خواهند بود.
سعى کنید وقتى انقلاب ملت ما یک انقلاب اسلامى است، روزنامه شما نیز آینه اى باشد که این انقلاب را بازگو کند؛ بنا بر این تمام تلاش شما باید متوجه تنویر افکار ملت از راه بیان کردن واقعیات اسلام و انقلاب ملت ایران باشد.
[در پایان، امام خمینى درودهاى خود را به همه نویسندگان آزاده که با مبارزات و تلاش هاى خود سهمى در انقلاب ملت ایران دارند، نثار کردند]
(صحیفه امام، ج6، ص: 39)
از ابتدای صبح اطراف مدرسه علوی مملو از مشتاقان برای ملاقات با امام خمینی(ره) بود.حضرت امام در سرسرای مدرسه حضور یافتند و به ابراز احساسات مردم پاسخ دادند.یونایتد پرس جمعیت مشتاق دیدار در این روز را بالغ بر چهار و نیم میلیون نفر تخمین می زند.حضور خیل عظیم جمعیت در تصاویر به خوبی مشخص است.
تشکیل دولت بر عهده شورای انقلاب بود.بنابراین صبح روز 14 بهمن ماه شورای انقلاب برای تعیین نخست وزیر تشکیل جلسه داد.پس از بررسی ها، مهندس مهدی بازرگان برای نخست وزیری دولت موقت انتخاب شد.
امام خمینی(ره) در باره تز استعماری جدایی دین از سیاست و پیامد های آن صحبت کردند.همچنین در جمع کمیته استقبال شعار "ملیت" را نیرنگ آمریکا خواندند.
شاپور بختیار در مصاحبه با لوماتن گفت:بعضی اوقات صبر بهترین تاکتیک است و اگر آیت الله خمینی(ره) بخواهد در شهر مقدس قم دولت پیشنهادی خود را به وجود آورد، به او اجازه خواهم داد تا دولتی شبیه به واتیکان تأسیس کند.بختیار همچنین اعلام کرد که نقش آیت الله خمینی(ره) را در حل و فصل مسائل مذهبی و اجتماعی می پذیرد.
تا روز 14 بهمن ماه سی و پنج هزار آمریکایی ایران را ترک کرده بودند وطبق گزارش رسانه های گروهی دولت آمریکا تماس خود را با شاه قطع کرده است.
مردم در نقاط مختلف کشور دست به اعتصاب عمومی زدند و کارکنان ، وزیران و مدیران دولت را به اداره راه نمی دهند.40 تن از نمایندگان مجلس برای استعفا اعلام آمادگی کردند.همچنین کارکنان نخست وزیری با شورای انقلاب اعلام همبستگی کردند.
شهردار تهران استعفا نامه ی خود را در دیدار با امام خمینی(ره) به ایشان تسلیم می کند و امام مجددا وی را به عنوان شهردار تهران منصوب می کنند.بختیار از ترس احتمال تکرار این کار از سوی دیگر مسئولین، طی مصاحبه ای سایر کارمندان و مسئولان دولت را تهدید می کند.
یاسر عرفات در پیامی برای امام خمینی(ره) اظهار کرد که نتایج پیروزی ملت ایران در مرز های آن کشور متوقف نخواهد شد.
روزنامه کیهان در نقل قولی از امام می نویسد: کاری نکنید مردم را به جهاد دعوت کنم.
خبرگزاری رویترز از قول مسئولان نگران رژیم صهیونیستی اعلام کرد: انقلاب ایران به کشورهای عرب سرایت می کند.همچنین خبرگزاری رسمی شوروی تاس در گزارشی از ورود امام به کشور اعلام کرد مبارزه در ایران وارد مرحله سرنوشت ساز شد.
انتهای پیام/
منابع:
موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)
موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی
موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران
نه دکتر بازرگان!