به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، فرهاد قلی نژاد، رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول با اشاره به شناسایی زهکش های آلوده کشاورزی در این شهرستان بیان کرد: در این راستا پایش های زیست محیطی آغاز شده و گزارش ویژه ای از وضعیت زهکش های آلوده این شهرستان در دست تدوین است تا به مسئولان کشوری ارائه شود.
وی اظهار داشت: در خصوص آلودگی رودخانه های پرآب منطقه شمال خوزستان مانند رودخانه سخیری، عجیروب، بالارود، شاوور پایش هایی از سال گذشته آغاز شده و این پایش ها هر 3 ماه یکبار انجام و آلاینده های آن ها بررسی می شود که تاکنون چند منبع آلاینده شناسایی شده است.
قلی نژاد با بیان اینکه طبق بررسی به عمل آمده آلودگی زهکش شهر سیاه منصور دزفول در آلودگی رودخانه لوره نقش دارد تصریح کرد: در این خصوص تاکنون 3 کارخانه آلوده کننده پلمپ شد و تصفیه خانه هایی در این خصوص بزودی راه اندازی می شود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دزفول با بیان اینکه در رابطه با رودخانه عجیروب نگران حریم آن هستیم که از سوی برخی شرکت ها زیر کشت رفته است بیان داشت: این موضوع از سوی مراجع قضایی در دست بررسی است.
وی اذعان کرد: با توجه به اینکه این رودخانه ها محل زندگی گونه های در خطر انقراضی مانند لاک پشت فراتی، سمندر امپراتور هستند و از اهمیت ویژه ای برخوردارند، این موضوع با حساسیت ویژه ای بررسی می شود و در صورت مشاهده هرگونه آلودگی و ورود آلودگی به رودخانه از آن جلوگیری بعمل می آید.
فرهاد قلی نژاد در ادامه افزود: پایش ها برای شناسایی منابع آلاینده در دزفول آغاز شده و با توجه به اختیارات قانونی که در این خصوص داریم این موضوع مدیریت و واحدهای غیرمجاز پلمپ خواهند شد.
وی اظهار کرد: در حال حاضر شهرهای تابعه دزفول از جمله میانرود، صفی آباد، شمس آباد و دیگر شهرها تصفیه خانه فاضلاب ندارند و فاضلاب آن ها وارد زهکش های کشاورزی می شود که آب آن ها به مصرف محصولات کشاورزی می رسد.
قلی نژاد بیان داشت: براساس هماهنگی انجام شده تهیه گزارش جامعی از وضعیت زهکش های آلوده دزفول در حال انجام است و بزودی نتیجه این پایش به مسئولان کشوری و وزارتخانه ها مربوطه ارائه می شود.
این مقام مسئول افزود: براساس گزارشی که در دست تدوین است اگر قرار باشد تصفیه خانه ای در منطقه احداث شود باید شهرستان دزفول و دشت شمال خوزستان شامل شوش، اندیمشک، گتوند و دزفول در اولویت باشند، زیرا شمال خوزستان دشت تولید غذای کشور است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دزفول در خصوص حفر چاه اظهار کرد: در حال حاضر حفر و بهره برداری از منابع آب از جمله چاه بر عهده امور آب است و محیط زیست و منابع طبیعی هیچ دخالتی در صدور مجوز ندارند، لذا در تلاش هستیم تا محیط زیست نیز یکی از اداره های مربوطه در خصوص استعلام حفر چاه قرار گیرد تا منابع آبی بیش تر مدیریت شوند، زیرا در حال حاضر کاهش سطح آب یک هشدار جدی است.
فرهاد قلی نژاد اذعان داشت: پیش از این مجوز حفر چاه خشکسالی داده شده بود که اجازه بهره برداری داده نمی شد، ولی الان به علت کم آبی اجازه بهره برداری از چاه های خشکسالی صادر شده در صورتی که این امر توجیه علمی ندارد و این مجوزها باعث از بین رفتن منابع آب های زیرزمینی می شوند و چاه های حفر شده در منطقه شمال خوزستان بیش از ظرفیت آب های زیرزمینی این منطقه هستند.
انتهای پیام/گ