به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ چای کوهی گیاهی از تیره کلازیاسه است که به مقدار زیاد در آمریکا و اروپا میروید و معمولاً به صورت خودرو در میان مزارع گندم و ذرت یافت میشود. در این مطلب برخی از خواص این گیاه را بیان میکنیم.
چای کوهی از نظر طب قدیم ایران، طبع (مزاج) گرم و خشک دارد، بنابراین برای درمان بیماریهای ناشی از مزاج سرد و رطوبت زیاد مفید است، ماده قرمز رنگِ هایپریسین که در برگهای چای کوهی وجود دارد برای التیام زخمها و سوختگیها استفاده میشود.
چای کوهی باعث افزایش اشتها میشود؛ این گیاه در درمان و بهبود سرماخوردگی موثر است؛ چای کوهی گرفتگی صدا را باز میکند و خلطآور است؛ افراد برای رفع افسردگی و بیخوابی باید سه روز متوالی از چای کوهی استفاده کنند.
چای کوهی در درمان برخی از بیماریها مانند فلج، مننژیت، کزاز و سیاه سرفه نقش موثری دارد؛ این گیاه کرم معده و روده را هم برطرف میکند؛ چای کوهی ادرارآور و قاعدهآور است.
برای درمان و التیام زخمها، سوختگیها و جای نیش حشرات برگهای چای کوهی را پودر کنید و روی زخمهای عمیق قرار دهید؛ چای کوهی، اسهال خونی را درمان میکند.
این گیاه تاثیر چشمگیری در بهبود درد پشت، گردن و سیاتیک دارد؛ نوشیدن چای کوهی، برای رفع کم خونی مفید است.
چای کوهی ویروسها را از بین میبرد و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند؛ مصرف این گیاه در مبتلایان به روماتیسم و درد مفاصل ضروری است؛ جوشانده سرشاخههاى چای کوهی مجارى ادراری را ضدعفونی و سردرد و میگرن را رفع میکند؛ این گیاه خاصیت ضدسرطانی هم دارد.
برای تهیه دمنوش چای کوهی یک قاشق مربا خوری از این گیاه را در یک لیوان آب جوش بریزید و با قاشق هم بزنید، سپس روی آن را با یک نعلبکی بپوشانید و بگذارید به مدت ۲۰ دقیقه بماند تا دَم بکشد. آن را صاف و با کمی عسل میل کنید.
برای تهیه جوشانده چای کوهی باید حدود یک قاشق چایخوری برگ و گل خشک این گیاه را در ۲ فنجان آب جوش بریزید و این ترکیب را آنقدر بجوشانید تا یک فنجان از آن باقی بماند.
زنان باردار و همچنین افرادی که قرصهای ضد بارداری، آسم، سرماخوردگی و حساسیت استفاده میکنند باید از مصرف چای کوهی پرهیز کنند. استفاده زیاد از چای کوهی برای افراد گرم مزاج مضر است و موجب خونآلود شدن ادرار میشود.
انتهای پیام/