به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ گل سرخ یا گل محمدی نوعی گل رز است که در ایران به صورت گسترده کشت و استفاده میشود. در این مطلب برخی از خواص گل سرخ را بیان میکنیم.
مصرف منظم دمنوش گل سرخ به سمزدایی بدن کمک بسزایی میکند؛ این دمنوش باعث پاکسازی کبد و صفرا میشود. این نوشیدنی معطر ادرارآور است و احتباس آب در بدن را رفع میکند.
گل محمدی طبیعت گرم دارد و برای تسکین اعصاب موثر و سرشار از ویتامین C است؛ البته در روند خشک شدن گل، ۲۵ تا ۶۰ درصد ویتامین C موجود در آن از بین میرود؛ بنابراین توصیه میشود از گل سرخ تازه برای تهیه دمنوش استفاده کنید.
گل سرخ سرشار از آنتی اکسیدانها و به ویژه پولیفنولهای موسوم به کاتچین است. آنتی اکسیدانها از بدن در برابر تاثیرات مضر رادیکالهای آزاد محافظت و از بروز سرطانها پیشگیری میکنند. ترکیبات آنتی اکسیدانی بدون آسیب رساندن به سلولهای سالم باعث نابودی سلولهای سرطانی میشوند.
دمنوش گل سرخ در بهبود دردهای قاعدگی موثر است. اگر شما از سندرم پیش از قاعدگی رنج میبرید حتماً این چای را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید. طبق نظر برخی متخصصان این گل سبب تنظیم قاعدگی نیز میشود.
مصرف دمنوش گل سرخ در تسکین علائم تنفسی ناشی از سرماخوردگی و آنفلوانزا موثر است.
دمنوش گل سرخ دمای بدن و تب را کاهش میدهد. این دَمکرده همچنین سبب کاهش التهاب میشود و ضایعات پوستی را نیز برطرف میکند. طبق بررسیهای انجام شده گل سرخ مانع از تشدید عفونت میشود.
دمنوش گل سرخ باعث تسکین دستگاه عصبی میشود. مصرف منظم این دمنوش به رفع بیخوابی و خستگی روزانه کمک شایانی میکند.
یک قاشق غذاخوری گل سرخ را به همراه یک قاشق غداخوری چای سیاه یا سبز در یک قوری بریزید سپس به آن آب با دمای ۸۰ درجه سانتیگراد را اضافه کنید و بگذارید به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دَم بکشد؛ میتوانید از کمی عسل برای شیرین کردن این دمنوش استفاده کنید.
استفاده از دمنوش گل محمدی برای زنان باردار ممنوع است، زیرا باعث سقط جنین میشودهمچنین زیادهروی در مصرف آن سفیدی مو و تشنگی را به همراه دارد.
انتهای پیام/