به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شاید این موضوع را شنیده باشید که استرس مزمن برای سلامت قلب و حتی مغز مضر است، اما شاید از این مساله آگاه نباشید که استرس مزمن می تواند موجب چاق شدن شما نیز شود. این شرایط تنها به واسطه تمایل بیشتر شما به مصرف غذاهای ناسالم در زمان مواجهه با استرس شکل نمی گیرد.
یک هورمون استرس در بدن وجود دارد که نقش مهمی در سوخت و ساز و تعیین این که چربی در کجا ذخیره شود، ایفا کرده و می تواند در پس پرده افزایش وزن شما قرار داشته باشد.
مطالعه ای توسط دانشگاه کالج لندن با حضور 2,527 مرد و زن طی یک بازه زمانی بیش از چهار سال انجام شد. در این مطالعه، دانشمندان مقداری مو به عنوان نمونه از هر شرکت کننده گرفتند تا سطوح انباشته شده کورتیزول (مهمترین هورمون استرس) را در آن اندازه گیری کنند.
همچنین، آنها وزن، شاخص توده بدنی و اندازه دور کمر شرکت کنندگان به منظور بررسی ارتباط آنها با میزان کورتیزول مو با گذشت زمان را اندازه گیری کردند.
آنها دریافتند افرادی که سطوح کورتیزول بیشتری در موی خود دارند، به طور معمول از اندازه دور کمر بیشتر برخوردار بوده، سنگین وزنتر بوده و شاخص توده بدنی بالاتری داشته اند.
در حقیقت افرادی که بر مبنای شاخص توده بدنی (بیشتر از یا برابر با 30) یا اندازه دور کمر (بیشتر از یا برابر با 102 سانتیمتر در مردان، و 88 سانتیمتر در زنان) به عنوان چاق دسته بندی شدند، از سطوح بالاتر کورتیزول مو برخوردار هستند.
در نتیجه، اگر کورتیزول به لطف استرس مزمن می تواند موجب چاقی شما شود، چه کاری برای مقابله با این شرایط می توانید انجام دهید؟
با استرس و هورمون های آن خداحافظی کنید
برای مدیریت استرس پیش از این که به پزشک مراجعه کنید و برای شما داروی ضد اضطراب تجویز شود، می توانید اندکی بیشتر تامل کرده و روش های دیگر را مد نظر قرار دهید که با دارو پیوند نخورده اند.
بیشتر بخوانید: روشی ساده برای جلوگیری از ریزش مو و پرپشت کردن موهایتان+دستورالعمل
داروهای ضد اضطراب و استرس به طور معمول با عوارض جانبی از خواب آلودگی و سرگیجه تا حالت تهوع و استفراغ همراه هستند. و یکی از عوارض جانبی برجسته آنها افزایش وزن است.
بر همین اساس، بهتر است استرس و سطوح هورمون استرس کورتیزول را به صورت طبیعی مدیریت کنید.
به آنچه می خورید توجه داشته باشید
سطوح قند خون پر نوسان و سطوح بالای التهاب می توانند به سطوح بالای کورتیزول و دیگر عدم تعادل های هورمونی منجر شود. با دنبال کردن کردن یک رژیم غذایی سرشار از غلات کامل و سبزیجات و محدود کردن مصرف کربوهیدارت ها و قندها می توانید به بهبود این شرایط کمک کنید.
ویتامین C فراوان مصرف کنید
بالاترین تراکم ویتامین C در بدن در غدد آدرنال دیده می شود. ویتامین C برای تولید کورتیزول ضروری است، که هورمون مسئول واکنش جنگ یا گزیر محسوب می شود. میزان ناکافی ویتامین C، غدد آدرنال را دچار تنش کرده و به تولید هرچه بیشتر این هورمون منجر می شود.
به طور منظم ماساژ دریافت کنید
یک ماساژ آرامش بخش می تواند سطوح هورمون کورتیزول را تا 30 درصد کاهش دهد.
از تکنیک های تنفس عمیق استفاده کنید
تنفس عمیق یک تکنیک ساده برای کاهش استرس است، که می توانید در هر مکانی آن را انجام دهید.
به طور منظم ورزش کنید
انجام ورزش با شدت ملایم یا متوسط، مانند پیاده روی سریع و شنا نه تنها همانند ورزش های با شدت بالا در کوتاه مدت موجب افزایش تولید کورتیزول نمی شوند، بلکه به کاهش سطوح هورمون استرس در شب نیز منتج می شوند.
بیشتر بخوابید
کمبود خواب می تواند سطوح هورمون کورتیزول بدن را افزایش دهد. از این رو، هفت تا هشت ساعت خواب با کیفیت بالای شبانه را فراموش نکنید.
به موسیقی گوش کنید
نتایج یک مطالعه نشان داده است که گوش دادن به موسیقی آرامش بخش به مدت 30 دقیقه اثر مثبتی بر کاهش سطوح هورمون کورتیزول در بدن انسان دارد.
منبع:عصر ایران
انتهای پیام/