به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم بهاری درباره این که مادر برای به دنیا آوردن فرزند صالح چه دعاهایی بخواند گفت: برای منعقد شدن نطفه مجموعه ای از آداب در شرع مقدس آمده است و علمای اخلاق مسائل متعددی را مطرح کرده اند حتی از پیامبر اکرم(ص) نقل شده است که عده ای جوان در نزد او نشسته بودند که عمدتا مجرد بودند.
رسول خدا فرمود: "اولادتان را قبل از این که صاحب فرزند شوید تربیت کنید." یکی از جوانان پاسخ داد: ما مجرد هستیم و بالطبع صاحب فرزند نیستیم پس چگونه اولاد تربیت کنیم؟ حضرت فرمود: "لقمه هایی که می خورید نسل شما را می سازد و فرزندان شما را تربیت می کند."
وی افزود: شاکله اصلی فرزندان از مسیر زندگی پدر و مادر نشات می گیرد، یک سری اصول باید رعایت شود. وقتی یک مادر متوجه شد که جنین در بدن اوست باید برای او مراقبت ویژه داشته باشد، درباره مراقبت فیزیکی جنین سفارشات زیادی می شود و مادران تحت مراقبت های پزشکی قرار می گیرند و خود نیز مراقبت می کنند که فرزندشان اگر بعدها ممکن است دچار بیماری و ناراحتی شود درمان کنند.
این کارشناس علوم قرآنی درباره بعد معنوی مراقبت های مادر از جنین اظهار کرد: راجع به بعد معنوی و روحانی جنین کمتر صحبت، مراقبت و توجه می شود با این که قطعا اگر روح ساخته نشود و حقیقت معنوی نوزاد شکل نگیرد جسم آن شاکله اصلی خود را پیدا نمی کند. روح، معنویت و مراقبت آنچنان در شرع مقدس و روایت مود تاکید است.
حجت الاسلام والمسلمین بهاری درباره ادعیه و اعمالی که برای مراقبت جنین در روایات آمده است توضیح داد: برای جنین سفارشات زیادی است، جنین متوجه می شود و صدای مادر را می شنود، پروردگار در قرآن کریم می فرماید: "ما صورت نوزاد را زیبا می کنیم" در جای دیگری می فرماید: "ما راه خروج را برای نوزاد آسان کرده و تولد او را آسان قرار می دهیم." همه این سفارشات خداوند متعال برای لحظه مهم شکل گیری اصلی کودک است بنابراین دعا، خواندن قرآن، گوش کردن مادر به اصوات قرآنی، خواندن آیات قرآنی و مراقبت در مدت بارداری، خواندن دعاهایی که به مادر آرامش می دهد از مواردی است که در مراقبت از جنین سفارش شده است.
بیشتر بخوانید: فرزند حق دارد در کدام موارد از مادر و پدر سرپیچی کند؟
وی ادامه داد: زیباترین دعایی که تاکید شده ذکر صلوات است که به مادر آرامش می دهد، خواندن آیت الکرسی و آیات متعدد قرآن از دعاهایی است که تاثیرگذار است. برخی مادران از بدو تولد فرزند بدون وضو به او شیر ندادند تا زمانی که او را از شیر گرفتند. این اعمال آثار معنوی خود را نشان می دهد و به حدی می رسد که طفل وقتی زبان باز می کند با آیات قرآن آشنا و ذهنش آماده یادگیری مطالب متعدد است. نماز اول وقت رعایت شود، قرائت قرآن تاکید شده است چون کلام الهی از دعا بالاتر است. عمل به دستورات شرعی و دوری از محرمات نیز بالاترین سفارشاتی است که باید انجام شود. برای تولد آسان هم دعاهایی وجود دارد که در ملحقات مفاتیح آمده است.
این کارشناس علوم قرآنی خاطرنشان کرد: برای ماه به ماه، روز به روز و لحظات تولد ادعیه ها و سفارشات آمده است و مهمتر از ادعیه ها اعمال خود مادر است یعنی آداب و حیا را رعایت کند. مهمترین مسئله حیاست چون از پدر و مادر نه تنها ظواهر ژنتیکی منتقل می شود بلکه باطن افراد اعم از اخلاقیات نیز منتقل می شود بنابراین سفارش شده است که دقت و رعایت انجام شود تا بعدها مشکلی پیش نیاید.
منبع: میزان
انتهای پیام/