استفاده از مغزهای خوراکی میتواند در کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه بسیارتاثیرگذار باشد، این موضوع صرف نظر از تاثیر سیگار کشیدن و دیگر عوامل خطرناک شناخته شده به درستی اثبات شده است، نتایج تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان دادهاند افرادی که مغزهای خوراکی بیش از سایرین مصرف میکنند، خطر ابتلا به سرطان ریه در آنها کاهش پیدا میکند و فواید و تاثیر مثبت مصرف مغزهای خوراکی حتی در افراد سیگاری نیز اثبات شده است.
در سال 2005 مقالهای منتشر شد که تاثیر مثبت مصرف انواع لوبیا و سویا را در کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه نشان می داد،. در این مقاله بر اساس نتایج تحقیقاتی بر روی 3 هزار آمریکایی مشخص شده بود که بین مصرف لوبیا و سویا در رژیم غذایی و کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه ارتباط وجود دارد، در این تحقیقات نشان داده شد که ترکیبات شبه استروژنی که در این موادغذایی وجود دارند، 46 درصد خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهند، این ترکیبات شبه استروژنی با منشا گیاهی با عنوان فیتواستروژنها شناخته میشوند و در مطالعات قبلی نیز تاثیر مثبت آن در ایجاد سد محافظتی در برابر برخی سرطان ها و تومورها نشان داده شده بود.
مصرف برخی موادغذایی به خصوص گوشت حیوانات که حاوی چربیهای اشباع هستند میتواند خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهد، اما این موضوع درباره ماهی درست نیست و به دلیل اینکه این ماده غذایی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است بر خلاف چربیهای اشباع، نوعی چربی مفید برای بدن انسان محسوب می شود.
اگر به دنبال ماده غذایی ارزان و در دسترس می گردید تا با مصرف آن در بیشتر غذاها سرطان ریه سراغ شما و اعضای خانوادهتان نیاید، ما به شما ادویه تند و تیز کاری را توصیه می کنیم، ماده فعال موجود در زردچوبه که در بیشتر دستورالعملهای غذایی برای بهبود رنگ و عطر وخوش طعم شدن غذاها مصرف میشود، خواص ضد سرطانی دارد و یک ماده غذایی ضد سرطان محسوب می شود، البته باید توجه داشت که مصرف روزانه غذاهای هندی ممکن است نتایج خوبی به همراه نداشته نباشد، زیرا اغلب غذاهای هندی بهطور معمول چرب هستند، به همین دلیل، پژوهشگران مصرف یک مکمل به شکل قرص را برای بهرهمند شدن از فواید این ادویه بدون عوارض جانبی چون خط ابتلا به بیماریهای قلبی توصیه می کنند.
در تحقیقات زیادی تاثیر مثبت مصرف غلات کامل در رژیم غذایی و کاهش خطر ابتلا به سرطان را نشان داده اند به همین دلیل توصیه می کنیم تا به جای مصرف برنج سفید، پاستا و نان سفید از غلات کامل(مانند کینوآ و جو دوسر) استفاده کنید، غلات کامل در رژیم غذایی موجب می شوند که مواد مغذی و کربوهیدارتهای بیشتری شامل انواع آنتیاکسیدانها در بدن تولید شوند، براساس مطالعه ای که در سال 2008 محققان در بیش از 72 هزار زن انجام دادند و رژیم غذایی، تعداد افراد مبتلا به سرطان و بیماری های قلبی را طی 18 سال بررسی کردند، دریافتند که ارتباط تنگاتنگی بین مصرف غلات کامل، میوهها و سبزیجات در رژیم غذایی و کاهش خطر ابتلا به سرطان، بیماریهای قلبی و مرگ وجود دارد.