به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوانبه نقل از ترید عربیا، طبق گزارش تامپسون رویترز، امارات متحده عربی، بحرین و مالزی برای پنجمین سال متوالی در صدر ردهبندی «سازمان گزارش و شاخص توسعه فاینانس اسلامی» (آیافدیای)، قرار گرفتند.
گزارش یافتههای کلیدی پنجمین دوره آیافدیای در کنفرانس بانکداری اسلامی (دابلیوآیبیسی) ۲۰۱۷ که در بحرین برگزار شد، منتشر شد.
در این گزارش، گرایش های کلیدی در ۵ شاخص مورد مطالعه قرار گرفت؛ توسعه کمی، دانش، مدیریت و مقررات، مسئولیت اجتماعی شرکتی و آگاهی. از این شاخصها برای ارزیابی توسعه صنعت ۲.۲ تریلیون دلاری فاینانس اسلامی استفاده شد.
در این گزارش همچنین آمار گستردهای در مورد صنعت فاینانس ۱۳۱ کشور جمعآوری شده و کشورهای دارای بهترین عملکرد در هر حوزه کلیدی شناسایی شدند.
مقدار میانگین جهانی آیافدیآی، که به عنوان ابزار سنجش جهانی توسعه کلی صنعت فاینانس به حساب میآید، از ۸.۸ در ۲۰۱۶ به ۹.۹ در ۲۰۱۷ بهبود یافته است.
این نشاندهنده بهبود عملکرد در هر ۵ شاخص است. سازمان همکاری خلیج فارس همچنان به عنوان یک مرکز منطقهای پیشتاز برای این صنعت معرفی شد.
کشورهای سازمان کشورهای مستقل مشترکالمنافع، اروپا، آفریقای غربی و شرقی، با بهبود قابل توجهی در مقدار آیافدیآی خود مواجه شدند؛ که این نشاندهنده رشد مداوم فاینانس اسلامی در بازارهای غیر اصلی خود است.
این گزارش همچنان نشان میدهد که چطور فاینانس اسلامی میتواند به کشورها کمک کند با شرایط مشکل اقتصادی سازگار شوند.
ندیم نجار، مدیر تامپسون رویترز در خاورمیانه و شمال آفریقا میگوید که ما شاهد آن بودهایم که میتوان از صنعت فاینانس اسلامی به عنوان ابزاری استراتژیک برای سیاستگذاریهای رشد با دوام، استفاده کرد و با شرایط پس از کند شدن اقتصاد جهانی که بازارهایی مانند خاورمیانه را تحت تاثیر قرار داده است کنار آمد.
انتهای پیام/