به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سالیانه میلیونها نفر در سراسر جهان به بیماریهای معده، نفخ و سوء هاضمه مبتلا میشوند. یبوست، عفونت، کیست تخمدان، بیماریهای روده، بارداری و استرس از جمله عوامل موثر در ایجاد دل درد هستند که در این مطلب گیاهانی را معرفی میکنیم که تاثیر بسزایی در درمان دل درد دارند.
این گیاه با افزایش اسید معده و ترشحات روده، فرآیند هضم را بهبود میبخشد. مبتلایان به زخم معده باید دمنوش باباآدم را ۳۰ دقیقه قبل از هر وعده غذایی مصرف کنند.
نعناع فلفلی حاوی ترکیبی به نام منتول است. منتول خاصیت ضد اسپاسم دارد. استنشاق عطر نعناع فلفلی عضلات معده را آرام میکند. مصرف روغن نعناع فلفلی درد و نفخ معده را کاهش میدهد.
در بسیاری از کشورها رازیانه معمولاً پس از مصرف وعده غذایی جهت بهبود فرآیند هضم استفاده میشود. پژوهشی در سال ۲۰۰۷ نشان میدهد که رازیانه به طرز چشمگیری ضایعات مخاطی معده و آسیبهای ناشی از آن را کاهش میدهد.
آویشن درد، ورم و نفخ معده را از بین میبرد. این گیاه فرآیند هضم را نیز بهبود میبخشد. مصرف منظم آویشن در کاهش علائم سندروم روده تحریک پذیر موثر است.
استفاده از رزماری درد معده را کاهش میدهد و به هضم بهتر غذا کمک میکند. این گیاه با افزایش تولید صفرا سبب دفع سموم از کبد میشود. رزماری همچنین اشتها را نیز افزایش میدهد.
بابونه آرامبخش، ضد التهاب و اسپاسم و در درمان مشکلات معده به ویژه ناراحتیهای ناشی از اضطراب و عصبانیت، موثر است. استفاده از دمنوش بابونه خطر ابتلا به زخم معده را نیز کاهش میدهد.
هل ضد درد و اسپاسم است و برای درمان بیماریهای گوارشی مانند اسهال خونی، یبوست و سوء هاضمه مفید است.
مصرف زنجبیل درد ناشی از نفخ روده و معده را کاهش میدهد. نوشیدن یک فنجان دمنوش زنجبیل قبل یا پس از غذا سبب بهبود فرآیند هضم میشود.
انتهای پیام/