به گزارشگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم؛آیتالله محمد یزدی ،رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم،ظهر امروز در دیدار جمعی از کارآموزان قضایی مرکز آموزش قوه قضائیه که در ساختمان جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد، با اشاره به سالروز میلاد رسول اکرم(ص) اظهار کرد: این واقعه بزرگترین واقعه طول تاریخ بود و با میلاد رسول اکرم(ص) دستگاه جهان خلقت تکمیل شد.
وی ادامه داد: دستگاه قضایی یک دستگاه حساس نظام جمهوری اسلامی و کار قضاوت یک کار مقدس است، پستها در نظام حکومتی امانت هستند و انسان براساس آیات قرآن باید در ادای امانت تلاش کند و مسؤولیتهای حکومتی مهمترین امانات هستند.
آیتالله یزدی، آموزشهای دوره ای برای قضات را ضروری دانست و تصریح کرد: تجربه قضاوت در یک شهر کوچک با تجربه قضاوت در شهر بزرگ متفاوت است، قضات باید فضای دادگاهها را فضای آزادی قرار بدهند که هر دو طرف بتوانند حرف خود را بزنند و در نهایت براساس مقررات و قوانین قضاوت صورت بگیرد.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: افرادی که پستی را میگیرند، باید اهلیت داشته باشند و هر کسی نمیتواند در یک نظام حکومتی پست بگیرد، افراد برای قاضی شدن باید اهلیت لازم را داشته باشند و پست قضاوت را نمیتوان به هر کسی واگذار کرد.
وی ادامه داد: قضات نمیتوانند بدون شنیدن حرف دو طرف رای صادر کنند، رای قضات براساس قوانین مدون است، براساس قانون اساسی، اگر در خصوص مساله قانون وجود نداشت، قاضی ملزم است که در آن مساله برای صدور رای به فتوای یک مرجع تقلید مشهور استناد کند، به نظرم براساس مبانی فقهی، نظر مرجعی که حاکمیت دارد، بر مراجع دیگر مقدم تر است.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: در دوره فعالیتم در پست ریاست قوه قضائیه، تشکیلاتی برای گرفتن فتاوای مورد نیاز برای رسیدگی به پروندههای قضایی در شهر قم ایجاد کردم، این اقدام موجب شد که مراجع عظام تقلید، فتاوای بسیاری در زمینه مسائل مستحدثه و مسائل جدید صادر کنند.
آیتالله یزدی تصریح کرد: به عهده گرفتن منصب ولایت فقیه مانعی برای عهده دار شدن منصب مرجعیت نیست، مقام معظم رهبری تسلط زیادی بر ابواب فقهی دارند و جلسات علمی با حضور ایشان به صورت مستمر برگزار میشود، فتاوای مقام معظم رهبری در بسیاری از موارد به فتاوای امام خمینی(ره) شباهت دارد.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: جذب طلاب حوزه به قوه قضائیه براساس قانون است و اعتقاد دارم که طلاب حوزه باید همیشه لباس روحانیت را بر تن داشته باشند.
آیتالله یزدی با اشاره به شرطهای لازم برای یک قاضی اظهار کرد: قاضی باید عدالت را رعایت کند، در شورای نگهبان نیز این مساله مطرح است، این شورا سیاسی کاری نمیکند و عدالت شرط اصلی برای فقهای شورای نگهبان است و این فقها منصوب مقام معظم رهبری هستند.
وی ادامه داد: قضات نباید برای صدور رای تنها به برگههای پرونده اکتفا کنند، بلکه باید سخنان دو طرف پرونده را با دقت گوش بدهند، قضات باید در صدور رای تنها خداوند را در نظر بگیرند، آنها باید استقلال خود را حفظ و بر مبانی و قوانین تکیه کنند.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: قضاوت در کلانشهرها که پروندههای میلیاردی وجود دارد، نسبت به قضاوت در شهرهای کوچک سخت است، همیشه فرد محکوم ناراضی است، قاضی زمانی که براساس حکم خدا قضاوت کرد، پس از صدور رای نباید ناراحت باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اعتبار هر حکومتی به دستگاه قضایی و اعتبار این دستگاه به قضات و اعتبار یک قاضی هم به حکم دادن براساس عدالت است.
انتهای پیام/ح