رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سلسله از گردآوری اطلاعات انواع ابزار‌های فلزی و سنگی در تپه گریران سلسله خبر داد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ جوانمرد رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سلسله گفت: در فصل جدید کاوش تپه باستانی گریران در این شهرستان انواع سفال، ابزار‌های سنگی، ابزار‌های فلزی، بقایای معماری و اطلاعات مربوط به لایه‌های استقراری گردآوری شد.

 جوانمرد  با اشاره به اینکه کاوش به منظور لایه نگاری در تپه گریران سلسله از ۱۱ آبان ماه آغاز و به مدت بیست روز ادامه یافت، اظهار کرد: در این فصل کاوش اطلاعات مفیدی در ارتباط با ادوار پیش از تاریخ و تاریخی محوطه کسب شد.


وی با اشاره به اینکه در این فصل از کاوش ادوار مس، سنگ، مفرغ، آهن از طریق داده‌های فرهنگی در تپه گریران تشخیص داده شد، عنوان کرد: از آنجا که هدف از کاوش در تپه گریران روشن نمودن وضعیت گاه نگاری عصر مفرغ لرستان و شرق زاگرس مرکزی بود، داده‌های فرهنگی مربوط به عصر مفرغ در این محوطه بیشتر مورد توجه قرار گرفت.


وی با اشاره به اینکه عصر مفرغ در لرستان و زاگرس مرکزی از اواخر هزاره چهارم پس از میلاد تا اواسط هزاره دوم پس از میلاد (۳۰۰۰ تا ۱۵۰۰) را در بر می‌گیرد، عنوان کرد: از آنجا که تاکنون مطالعه هدفمندی در لرستان به منظور روشن نمودن وضعیت گاه نگاری عصر مفرغ انجام نشده کاوش در تپه گریران در نوع خود برای استان مهم و تعیین کننده است.


جوانمرد با بیان اینکه عصر مفرغ منشا تحولات بسیاری به شمار می‌آید، تصریح کرد: آغاز شهرنشینی، شکل گیری دولتها، شهرها، نظام طبقاتی در جامعه، تدفین‌های گورستانی و گسترش استقرارگاه‌ها از مهمترین تحولات مربوط به عصر مفرغ می‌باشد.
وی افزود: قرار گرفتن تپه گریران در مرکز دشت الشتر و دامنه جنوبی کوه گرین و همچنین وسعت کم نظیر محوطه در عصر مفرغ از مهمترین دلایلی بود که موجب شد این تپه از سوی کاوشگران جهت اهداف فوق مورد کاوش قرار گیرد.


رئیس میراث فرهنگی صنایه دستی و گردشگری سلسله گفت: با توجه به اطلاعات گردآوری شده از لایه نگاری فصل اول کاوش تپه گریران به نظر می‌رسد بتوان بسیاری از مسایل حول عصر مفرغ لرستان و زاگرس مرکزی را پاسخ داد و به نتایج در خشانی در ارتباط با فرهنگ‌های دوران پیش از تاریخ منطقه دست یافت.


وی افزود: در حال حاضر ادامه لایه نگاری‌های تپه باستانی گریران شهرستان سلسله به دلیل ناپایداری‌های جوی متوقف و به فصل بعد موکول شده است.


لازم به ذکراست، شهرستان سلسله دارای ۲۱۷ اثر تاریخی است که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده اند.
شهرستان سلسله با ۷۵ هزار نفر جمعیت یکی از شهرستان‌های استان لرستان است که مرکز آن شهر الشتر است.
این شهرستان از شمال به شهرستان دلفان، از جنوب به شهرستان خرم آباد و از شرق به شهرستان بروجرد محدود است.

انتهای پیام/د

گردآوری اطلاعات انواع ابزار‌های فلزی و سنگی در تپه گریران سلسله

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.