باشگاه خبرنگاران جوان؛ رضوان پاک منش - گهر بزرگ به وسعت حدود ۸۵ هکتار بوده و در ژرفترین نقطه ۳۰ متر عمق دارد. دریاچه گهر کوچک نیز دو کیلومتر از دریاچه گهر بزرگ فاصله داشته و وسعتش حدود ۵ هکتار و عمق آن ۲ متر است.
آب دریاچه گهر لرستان از چشمههای کوهستانی سرچشمه گرفته و آب دریاچه کوچک نیز از رودخانه تاپله تأمین میشود. در بخشهایی از دریاچه گهر لرستان که کمتر از ۴ متر عمق دارند، میتوانید ماهیانی را تماشا کنید که در کف دریاچه شناور هستند.
ساحل دریاچه گهر لرستان علاوه بر دو بخش مدخل دریاچه (ضلع غربی) و قسمت مقابل آن (ضلع شرقی) که ماسهای و مناسب شنا است، یک ساحل صخرهای نیز دارد که برای شنا اصلا مناسب نیست. همچنین، یک جنگل انبوه در قسمت پایین دریاچه گهر لرستان وجود دارد که متأسفانه رو به نابودی است. علاوه بر این، جنگلهای موجود در قسمت بالای دریاچه نیز در حال نابود شدن هستند.
یک جوی آب از قسمت بالا به سمت دریاچه گهر لرستان سرازیر میشود که نهایتا به دریاچهای دیگر منتهی میگردد. با حدود ۴۰ دقیقه پیاده روی میتوانید به دریاچه دوم یا همان دریاچه پایین برسید. عمق این دریاچه چندان زیاد نیست و با کمی دقت میتوان ماهیهای شناور کف آن را مشاهده کرد.