حسین رضایی زاده عضو هیت علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: صنعت گیاهان دارویی بسیار گسترده است تاجایی که کشور چین توانسته 100 میلیون شغل در این زمینه تعریف کرده است.
امروزه استفاده از گیاهان دارویی و معطر به دلیل گرایش مجدد انسان به طبیعت و محصولات طبیعی، اثرات جانبی مواد سنتزی و نیز کشف داروهای جدید از ترکیبات طبیعی رشد بسیار بالایی داشته است.
وی ادامه داد: در این خصوص حرکتهای بسیار خوبی در زمینه افزایش تولید و استفاده از گیاهان دارویی و داروهای گیاهی اتفاق افتاده است به طوری که صدور مجوزها و تولید داروهای گیاهی و فرآوردهای طبیعی به بیش از1600 قلم رسیده است. همچنین افزایش بیش از 95 درصدی شرکتهای دانش بنیان برای تجاری سازی و تولید 586 محصول و گسترش بیش از 400 شرکت فعال در زمینه گیاهان دارویی از جمله علائم رشد استفاده از گیاهان دارویی است.
عضو هیت علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص جایگاه طب سنتی در تبدیل دانش به ثروت افزود: در حوزه طب ایرانی یک زمینه وجود دارد که طی آن افراد شاغل در این حوزه یک دوره تخصصی داروسازی سنتی را میگذرانند به عنوان داروساز، ایدهها و فرمولهای طب ایرانی را به شکل امروزی استاندارد و آنها را قابل عرضه به بازار میکنند.
رضایی زاده تصریح کرد: در دنیای امروز طب سنتی گردش اقتصادی و بازار بسیار مناسبی پیداکرده است در کشورهای غربی و توسعه یافته نیز این حوزه شدیدا رشد داشته و گسترش پیدا کرده است.
وی بیان کرد: در صورتی که طب سنتی همگام با بازار پیشرفت کند و به روز شود و از استانداردهای روز داروسازی بهره ببرد، پیشرفتهای چشمگیری در زمینه دارو بر پایه طب سنتی برای کشور به ارمغان میآورد و درواقع یکی از بهترین پتانسیلها را برای خلق ثروت از دانش دارد.
عضو هیت علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: ایران یکی از کانون های تنوع زایی و تنوع زیستی گیاهان دارویی است، کشور ما از 11 اقلیم مربوط به گیاهان دارویی 9 اقلیم را داراست و چیزی در حدود 90درصد اقلیم های مناسب برای رشدگیاهان دارویی در کشور ما موجود است.
انتهای پیام/