به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ حسن خسروانیان رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان پاسارگاد اظهار کرد: بهره برداران برای برداشت محصول درختان بنه بیش از مصرف خانوار خود باید برای هماهنگی و راهنمایی لازم درخصوص چگونگی گرفتن مجوز به اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان پاسارگاد در بخش مرکزی و در بخش پاسارگاد به کانکس قرقبانی واقع در منطقه چاه بید مراجعه کنند.
وی ادامه داد: در صورت رعایت نکردن موضوع و مشاهده افراد متخلف، قرقبانان و ماموران اداره منابع طبیعی و آبخیزداری در این خصوص پرونده تخلف تشکیل میدهند و از طریق مراجع قضایی تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان پاسارگاد از مردم خواست با توجه به پوشش انبوه گیاهی به وجود آمده جنگلها و مراتع در سال جاری، در بهره برداری از محصولات فرعی جنگلی و مرتعی موارد مربوط به پیشگیری از آتش سوزی را رعایت کنند.
خسروانیان افزود: از جمله موارد مربوط به پیشگیری از آتش سوزی را روشن نکردن آتش برای پخت و پز در مناطق پوشش بالا، اطمینان از خاموش شدن آتش ایجاد شده، اطمینان از خاموش شدن کامل ته سیگار افراد سیگاری، تیراندازی و سفارشهای لازم به کودکان است.
وی بیان کرد: هر هکتار جنگل ۲ و نیم تن اکسیژن در سال تولید میکند که این میزان اکسیژن مورد نیاز برای ۱۰ نفر در سال را تامین میکند.
وی ادامه داد: همچنین هر هکتار جنگل باعث حفظ و افزایش حاصلخیزی خاک سالانه به میزان ۱۶ کیلوگرم از عناصر مغذی نیترات، پتاسیم و فسفات میشود.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان پاسارگاد همچنین به گشتهای این اداره ویژه ایام تعطیل اشاره کرد و گفت: در تعطیلات روزهای گذشته تعدادی از نیروهای اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان و قرقبانان مناطق بحرانی و سایر مناطق جنگلی (جنگلهای خرسی، سوباتان، عمری، ابوالوردی، چاه بید، مبارکآباد، علی آباد کمین، کوه سیاه، تنگه الله اکبر، اشکفت سیاه و چاه فقه) شهرستان پاسارگاد بازدید و در هنگام این بازدید تذکرهای لازم را به دامداران در خصوص روشن نکردن آتش ارائه شد.
خسروانیان افزود: همچنین نکات ایمنی برای پیشگیری از آتش سوزی به بهره برداران بخصوص بنه چینان محلی، دامداران و استفاده کنندگان از طبیعت را ارائه و به آنان تاکید شد از هر گونه آتش روشن کردن در جنگل خودداری کنند.
وی از مردم خواست در صورت بروز و مشاهده هرگونه تخلف و آتش سوزی مراتب را به شماره تلفن رایگان امداد جنگل ١٥٠٤ اعلام کنند.
انتهای پیام/ن