مدیر داروی معاونت غذا و داروی لرستان:

تهیه ۶۰ درصد داروهای لرستان توسط داروخانه‌ و ارگان‌های دولتی

مدیر داروی معاونت غذا و داروی لرستان گفت: ۶۰ درصد داروهای لرستان توسط داروخانه‌ و ارگان‌های دولتی تهیه می‌شود.

 به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛  فرید باقری، مدیر داروی معاونت غذا و داروی استان لرستان، ظهر امروز در نشست خبری معاون غذا و داروی لرستان که در سالن جلسات رازی معاونت غذا و داروی لرستان برگزار شد گفت: حدود ۶۰ درصد تولید دارو از طریق بخش دولتی انجام می‌شود و فعالیت بخش خصوصی در تولید دارو کمتر است.

وی با بیان اینکه در حوزه دارو هیچ شرکت پخش دارویی نمی‌تواند تقلب کند افزود: معاونت غذا و داروی لرستان در بحث نظارت و بازرسی از داروخانه‌های لرستان مقام نخست کشور را کسب کرد، از طرفی سازمان‌های بیمه‌گر نیز ماهیانه بازرسی خود را در این بخش انجام می‌دهند.

مدیر داروی معاونت غذا و داروی لرستان بازرسی از حوزه داروی لرستان را دو برابر میانگین کشوری دانست و گفت: در حوزه دارویی مردم در صورت هرگونه شکایت می‌توانند با شماره تلفن ۱۴۹۰ تماس بگیرند و به‌صورت مستند موضوع را اطلاع دهند.

وی با اشاره به وجود حدود ۲۰۰ داروخانه در سطح استان لرستان بیان کرد: در هر شهر حداقل یک داروخانه شبانه‌روزی وجود دارد و ۷۰ درصد داروخانه‌های بیمارستانی استان به بخش خصوصی واگذارشده است.

باقری گفت: در سطح استان لرستان ۱۴۰ داروخانه تمام‌وقت، ۱۵ داروخانه شبانه‌روزی، ۱۰ داروخانه نیمه‌وقت، ۱۵۰ داروخانه خصوصی فعالیت دارد.

این مسئول گفت: دو داروخانه دولتی امام خمینی در شهر خرم‌آباد و بروجرد دارو‌های بیماران خاص استان را تأمین می‌کنند و اگر داروی سرطانی خاصی برای بیماری نیاز باشد درصورت نبود دارو ظرف مدت سه روز برای بیمار فراهم می‌شود.

مدیر داروی معاونت غذا و داروی لرستان به وجود ۱۳ داروخانه در بیمارستان‌های استان اشاره کرد و گفت: در بخش توزیع دارو نیز نزدیک به ۶۰ درصد توسط داروخانه‌های دولتی استان و ارگان‌های دولتی تهیه می‌شود.

تهیه ۶۰ درصد داروهای لرستان توسط داروخانه‌ و ارگان‌های دولتی

وی افزود: در برخی از مراکز بخش مانند بخش اشترینان، دوره، معمولان، فیروزآباد، سپیددشت و زاغه داروخانه‌های مستقلی موجود است و در مراکز بخشی هم که فاقد داروخانه مستقل‌اند در قالب طرح بیمه روستایی در مرکز بهداشتی درمانی داروخانه قمر وجود دارد.

باقری کمبود دارویی کشور را در سال گذشته ۳۵ قلم برشمرد و عنوان کرد: دارویی که در بازار دارویی کشور موجود باشد در صورت نبود آن در استان، ظرف سه روز برای بیماران استان تأمین می‌شود.

وی بیان کرد: سیاست وزارت بهداشت بر این است که واردات برخی از دارو‌هایی را که تولید داخلی آن‌ها موجود است متوقف کند.

مدیر داروی معاونت غذا و داروی لرستان با بیان اینکه سال گذشته ۱۰ شرکت پخش دارو در استان لرستان شعبه زدند گفت: از هر ۱۰ بیمار داروی حداقل ۹ نفر در استان تأمین می‌شود، برخی از بیماران نیز خود تمایل دارند که برای درمان به سایر استان‌ها مراجعه کنند. 

داروخانه‌های لرستان ۷ ماه از سازمان‌های بیمه‌گر استان طلب دارند

اسد بیگی، رئیس انجمن داروسازان لرستان گفت: یکی از سیاست‌های دولت در همه بخش‌ها توانمندسازی بخش خصوصی است و از آنجاکه یکی از اهداف دولت توسعه خدمات است ورود بخش خصوصی به حوزه دارو نیز می‌تواند مؤثر باشد.

وی با بیان اینکه حضور بخش خصوصی سبب دسترسی بیشتر به دارو می‌شود، افزود: با استفاده از توان‌بخش خصوصی پراکندگی داروخانه‌ها را در اقصی نقاط استان داریم و از طریق این بخش خدمات دارویی به بیماران ارائه می‌شود.

رئیس انجمن داروسازان لرستان عنوان کرد: دارو‌های سطح اول حدود ۳۰۰ قلم است که از طریق داروخانه‌های بخش خصوصی در مراکز بخش توزیع می‌شود.

این مسئول دارو‌ها را به چند دسته اورژانسی، ضروری و اساسی تقسیم‌بندی کرد و گفت: اینگونه نیست که هر دارویی در هر داروخانه‌ای وجود داشته باشد بنابراین با توجه به‌ضرورت دارو‌ها دسته‌بندی می‌شود.

اسد بیگی با اشاره به تأمین دارو‌های بیماران هموفیلی، دیالیزی، تالاسمی، پیوندی و ام. اس استان به‌صورت رایگان بیان کرد: ۱۰۰ درصد این دارو‌ها از طریق معاونت غذا و دارو تأمین می‌شود.

تهیه ۶۰ درصد داروهای لرستان توسط داروخانه‌ و ارگان‌های دولتی

وی تصریح کرد: بسیاری از دارو‌های ضروری و اساسی در کشور در داخل تولید می‌شود (۹۰ درصد) که این افتخار برای جامعه داروسازان است.

رئیس انجمن داروسازان  لرستان گفت: در جریان اجرای طرح تحول نظام سلامت تمام دارو‌ها و تجهیزات لازم در بیمارستان‌ها تأمین می‌شود و نیازی نیست بیمار برای تجهیزات مورد نیاز به خارج از بیمارستان مراجعه کند.

وی ضمن قدردانی از همکاری سازمان‌های بیمه‌گر اظهار داشت: داروخانه‌های استان لرستان حدود هفت ماه از سازمان‌های بیمه‌گر طلب دارند که اگر این بدهی سازمان‌های بیمه‌گر به‌موقع پرداخت نشود توان مالی داروخانه‌ها پایین می‌آید.

اسد بیگی افزود: از دولتمردان درخواست داریم برای تقویت بخش خصوصی در بخش داروخانه و شرکت پخش حمایت‌های لازم انجام شود.

وی به لزوم تقویت توان داروخانه‌های استان تأکید و عنوان کرد: تعدادی از داروخانه‌های لرستان واقعاً در مرز ورشکستگی‌اند چراکه طلب‌های آن‌ها دیر پرداخت می‌شود بنابراین انتظار می‌رود مسئولان استان به این بخش نیز توجه کنند.

رئیس انجمن داروسازان لرستان با اشاره به اینکه خدمات خوبی در حوزه داروسازی انجام‌شده است بیان کرد: اگر داروخانه‌ها تقویت شوند مسلماً اشتغال‌زایی بیشتری ایجاد می‌کنند.

وی یکی از نیاز‌های استان را توسعه صنایع بخش دارویی دانست و گفت: این بخش نیاز به حمایت دولت دارد تا در این زمینه نیز سرمایه‌گذاری انجام شود.

انتهای پیام/ د

۶۰ درصد دارو‌های لرستان توسط داروخانه و ارگان‌های دولتی تهیه می‌شود

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
نصراله
۱۰:۴۳ ۲۱ آذر ۱۳۹۸
این داروخانه امام خرم اباد خیلی معطلی داره بخاطر یه نسخه یه صبح تا ظهر باید تو نوبت باشی . مسول مربوطه یه فکری به حالش بکنه خواهشا